fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 16 november – 319 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1975

Onder druk van politieke dreigementen slaagt Mi Amigo-baas Sylvain Tack er in om de bezetting van de MV Mi Amigo te doen beëindigen. Het zendschip wordt vrijgegeven.

1979

In Brussel gaat de ‘Dag van de Vrije Radio’ door. Heel wat vrije radio’s zorgen voor rechtstreekse interventies. ’s Avonds wordt het grootse evenement in Anderlecht met een gigantische fuif afgerond. Diverse artiesten maken hun opwachting. De manifestatie werd door de ALO (Association pour La Libération des Ondes) georganiseerd.

1998

Contact Gold, één van de elf in beslag genomen stations, keert via de eerder gebruikte frequentie 106.1 MHz terug. Daardoor is het station nu tweemaal te ontvangen; op 101.1 en 106.1 MHz. Een nieuwe communautaire rel is in de maak.

1999

Radio Cieper uit Ieper, dat op 104.0 MHz uitzendt, wordt Radio Contact.

2000

Radio Contact doet via een brief aan mediaminister Dirk van Mechelen een overnamebod op Studio Brussel of Radio Donna.

2004

In antwoord op de dreigende taal van het CSA, de Waalse tegenhanger van het VCM, belooft de vereniging Radios dat er voor 1 maart 2005 geen frequenties zonder toelating meer zullen ingenomen worden.

2006

Met een speciale showcase waarbij ondermeer Sandrine en de ex-zanger van Spandau Ballet Tony Hadley optreden, viert Qmusic in Londerzeel het vijfjarig bestaan.

1964

Radio Veronica ruilt de Borkum Riff in voor de Norderney. Bij de ZSM Zaanlandse Scheepsbouwmaatschapij in Zaandam werd door de plaatsing van onder meer een 10 kW-zender, de voormalige IJslandse trawler tot zendschip omgebouwd.

1984

Maarten de Jong, Frits Koning en Ad Roberts belanden op de MV Ross Revenge. Zij zullen de start van Radio Monique voorbereiden.

2005

– Giel Beelen verblijft tussen 19 en 24 december, zonder eten, in het Utrechtse Glazen Huis. Samen met twee andere nog te bepalen DJ’s van 3FM wil hij geld voor het goede doel in Congo verzamelen.

– Rob Stenders bevestigt tijdens zijn ochtendprogramma (06:00 – 10:00 uur) dat Yorin FM meer dan waarschijnlijk wordt overgenomen.

2006

– De gepubliceerde luistercijfers van het bureau Intomart tonen een lichte vooruitgang voor de top 3. Radio 538, Sky Radio en Radio 2 overklassen de concurrentie. Radio Veronica stijgt met 0,4% en scoort 5,9%.

– 3FM laat de luisteraars kiezen wie dit jaar gedurende zes dagen zonder te eten voor het goede doel in het ‘Glazen Huis’ gaat zitten. Giel Beelen, Gerard Ekdom, Michiel Veenstra, Coen Swijnenberg en Claudia De Breij stellen zich kandidaat. Er kan tussen 4 en 8 december gestemd worden.

1922

De BBC brengt een station in Sheffield in de lucht.

1986

De MV Communicator ontsnapt om 03:00 uur aan de aandacht van de Britse autoriteiten en vertrekt naar zee. De bemanning laat het anker vallen in de buurt van Felixtowe op enkele mijlen van het fort Sealand. Ray Anderson onthult dat de nieuwe eigenaren het voormalige zendschip naar de Middellandse Zee zullen slepen.

2005

– David Prever wordt door Smooth FM als ochtendpresentator aangetrokken. Hij vervangt de afscheid nemende Jon Scragg.

– Ulster Television, dat U105 in Belfast oprichtte, blijft actief op de radiomarkt. De maatschappij kondigt de start van Talk107 in Edinburgh aan op 14 februari 2006.

1996

De Midden-Oosten afdeling van Radio Monte Carlo wordt door Radio France International overgenomen. Heden ten dage bereikt de radiozender gemiddeld 45 miljoen luisteraars.

2006

RTL blijft op basis van het meest recente luisteronderzoek van Médiametrie marktleider. NRJ is de eerste achtervolger. Vooral het ochtendblok (05:00 – 09:00 uur), Julien Courbet en ‘Les Grosses Têtes’ met Philippe Bouvard behalen gigantische scores. Ook Fun Radio, het soul & dance station van de RTL-groep gaat vooruit. Dankzij Sebastien Cauet, Morgan en de talkshow met Sophie (21:00 uur – middernacht) kent het aandeel een lichte stijging.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het is vandaag 28 januari… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het radiodagboek van 28 januari – 028 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 394: Mi Amigo, Singjaal & ACR (audio)

Het bewijs dat het verleden en het heden echt wel met elkaar te verweven zijn Lees verder

Het is vandaag 27 januari… 1970 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het radiodagboek van 27 januari – 027 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

De Castor keert terug naar Blankenberge (video)

Tijdens het komende Hemelvaartweekend ontvangt de stad Blankenberge opnieuw de Castor. ‘Nou en?’, denkt de Lees verder

Het is vandaag 26 januari… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 25 januari… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 15 november – 318 (audio)

Het radiodagboek van 14 november – 317 (video)

Het radiodagboek van 13 november – 316 (audio)

Het radiodagboek van 12 november – 315 (audio)

Het radiodagboek van 11 november – 314 (audio)

Het radiodagboek van 10 november – 313 (audio)

Sluiten