RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het Radiodagboek van 16 maart

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

2001: Volgens de luistercijfers over september t/m december 2000 verliezen de stations van de VRT ten voordele van de commerciële netwerken. Ondanks een verlies van 1,4% blijft Radio 2 marktleider met 35,8%. Radio Donna scoort 18,4% of 1,4% minder dan tijdens de vorige meting. Bij de concurrenten blijft Contact nummer één met 7% terwijl TOPradio 3,9% haalt. Het tweede netwerk van de ‘VMMa’, Radio Mango, scoort slechts 1,7%.

2020: Radio Lede online schenkt gratis zendtijd aan de lokale handelaren. Zij, die de deuren moesten sluiten, krijgen zo de gelegenheid om zich zo in de kijker te zetten. 

2001: Radio 5 vervangt Radio 1 op AM 747 kHz en wordt vanaf 1/4/2001 Radio 747 AM. Er komt een horizontale programmering voor de doelgroep rond 50 plus. Men hoopt op die manier de luistercijfers op te krikken.

2002: Veronica werkt aan een comeback. Vanaf september 2002 deelt men met ‘Kindernet’ de zendtijd. Op radiovlak tast men alle mogelijkheden af.

2004: Kink FM, het alternatieve popstation met onder meer Isabelle Brinkman verhuist naar de ex-studio’s van de ‘EO’ (‘Evangelische Omroep’). 

2004:

– Verrassend nieuws van Europe 1 waar de komiek Laurent Ruquier zijn afscheid bij ‘On va se gener’ aankondigt. Op 1/6/2004 valt na 5 jaar het doek over het namiddagblok dat de actualiteit met de nodige humor kruidt. Het verlengstuk op France 2 ‘On a tout essayé’ loopt nog een jaar.

– Een Parijse rechtbank straft Skyrock voor een publiciteitscampagne. Het rap- en r&b-station gebruikte via de exploitatiemaatschappij ‘Vortex’ in het najaar van 2002 de slagzin “68,8% van de luisteraars bij NRJ zijn ouder dan 24 jaar”. NRJ startte door deze vergelijkende reclame een procedure. Skyrock moet een zware boete van 25.000 euro betalen en de nodige rechtzettingen plaatsen.

1973: Israël

Abie Nathan zet in 1967 een drijvende vredeszender op. Hij verkoopt zijn bezittingen in ruil voor de Nederlandse kustvaarder ‘Cito’, die een jaar later in Panama als de ‘MV Peace’ wordt geregistreerd. Wanneer het geld op is, trekken de bemanningsleden in hongerstaking. Een actie, die niet zonder resultaten blijft. Dankzij vers kapitaal kan men het schip tot een zeezender uitrusten. De ‘MV Peace’ trekt richting New York. Tijdens de reis wordt de 50 kW zender getest.

2001: Israël

Minister van Communicatie Rubin Livlin wil Arutz 7, de enige resterende zeezender een definitieve vergunning geven. Een verzoek voor een dergelijke licentie bleef gedurende twee jaar onbehandeld bij het Hoger Hof van Beroep. 

RadioVisie op deze dag in 2022

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 18 maart

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 17 maart

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 15 maart

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 14 maart

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Radiozendschip houdt open dagen (video)

Een lichtschip is tegenwoordig een unicum, eentje met een radiostudio aan boord is dat al Lees verder

Het Radiodagboek van 16 mei

Vandaag in 19964: Op de Ierse scheepswerf van de Nederlander Cornelis Verolme te Cobh bij Lees verder

Boek over honderd jaar BBC 

De moeder (en vader) aller publieke omroepen in Europa is (bijna) een eeuw oud. Goed Lees verder

Peyton Place: het werd (te) duur om te kijken (video)

In 1971 opperde de Nederlandse overheid het idee om de kijkbijdrage minimaal te verhogen tot Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x