fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 16 juli – 197 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

De NV Feiten en Muziek dient een dossier in bij het Commissariaat voor de Media voor het bekomen van een nationale vergunning.

2002 

– Het voorstel van mediaminister Dirk Van Mechelen om Tony Mary tot baas van de VRT te benoemen, wordt door de Vlaamse regering aanvaard.

– Finnpage, de Finse dochteronderneming van het Amerikaanse Metromedia, gaat niet in beroep tegen de beslissing van de Raad van State om de procedure voor het toekennen van een nationale licentie te behoeve van Radio Eva niet te schorsen.

– Het Waalse parlement ondervraagt mediaminister Richard Miller over het algemene frequentieplan dat de FM-band volledig herschikt. De politicus voorziet een akkoord voor 724 frequenties, maar een dertigtal voor Henegouwen en Brussel vormen een obstakel voor zijn Vlaamse tegenpool Dirk Van Mechelen..

2003

Het kabinet van mediaminister Marino Keulen bevestigt dat de landelijke commerciële radiostations Qmusic en 4FM een aantal krachtige nieuwe frequenties krijgen.

2004

– Het netwerk Be One kondigt de komst van ex-BRT-medewerker Zaki aan. Jackie De Waele (foto bovenaan – credits: VRT) speelde in de jaren 80 een belangrijke rol in de vrije radiowereld. Na zijn activiteiten voor het productiebedrijf IDTV, waarbij hij onder meer presentatiewerk voor VTM verzorgde, werkte hij voor buitenlandse mediamaatschappijen. Vanaf 16 augustus presenteert hij samen met Niki De Sitter het ochtendblok tussen 06:00 en 10:00 uur.

– De start van het West-Vlaamse oldiesstation Extra Gold wordt tot 1 augustus uitgesteld. De problemen houden verband met de verbindingen tussen de studio’s in Torhout en de watertoren in Koolskamp.

– FM Goud start in Hechtel op 107.7 MHz met testuitzendingen. Net zoals Radio 10 Gold in Nederland gokt men op een ouder muziekformat en het weggeven van veel prijzen om snel luisteraars te winnen.

2005 

Pas nu raakt bekend dat het Vlaamse Commissariaat voor de Media op 17 juni twee stations heeft gewaarschuwd. Radio Relax uit Zonnebeke, dat de programma’s van TOPradio overneemt en RGRFM, werden om diverse redenen op de vingers getikt. De West-Vlaamse lokale radio vernam dat de hoogte van de antennemast niet met de gegevens uit het technische rapport correspondeerde. Be One in Brussel krijgt een boete van 1.250 euro wegens het té hoge uitzendvermogen.

1967

Zanger José Feliciano wordt tijdens een bezoek aan de Laissez Faire door Tom Collins voor Radio 227 en door Tony Windsor van Radio 355 geïnterviewd.

1994

Via een aparte redactie van het Algemeen Nederlands Persbureau en onder leiding van Wim Valk ontvangen Sky Radio en Radio 538 gedurende twee jaar aparte nieuwsbulletins.

1999

Het Commissariaat voor de Media geeft een tijdelijke vergunning aan Gooiland Producties, de maatschappij van Michael Bakker en Ad Bouman. Op deze manier zal tussen 22 augustus en 31 augustus de legendarische zeezender Radio Veronica herleven. Een aantal goed bewaarde programma’s worden (opnieuw) uitgezonden.

2003

– Mojo Concerts overweegt om de aandelen in het alternatieve station Kink FM terug te trekken. De concertorganisator protesteert zo tegen de beslissing van eigenaar Veronica om niet aan de veiling van de etherfrequenties deel te nemen.

– De Skygroep maakt de eerste namen van de toekomstige Radio Veronica-presentatoren bekend. Ferry Maat, Kas van Iersel, Rob van Someren en Peter Teekamp treden op 31 augustus in vaste dienst.

2004

De Holland Mediagroep, eigenaar van diverse televisiezenders, Yorin FM en RTLFM wordt op 2 augustus RTL Nederland. Men wil de band met de Duitse hoofdmaatschappij RTL benadrukken.

2005

Rob van Someren verlengt zijn verblijf bij Radio Veronica met drie jaar. Hij ondertekent een nieuw contract met zijn huidige werkgever.

1998 

Atlantic 252 wordt een rhythm- en dance station. Men wil zich op de doelgroep tussen 15 en 24 jaar richten. Intussen zoekt hoofdaandeelhouder CLT sinds een jaar naar een geschikte overnemer.

2007  

De fusie tussen de netwerken Capital Gold en Classic Gold zorgt voor geruchten over de nieuwe programmering die begin augustus moet starten. Zo moeten Tony Blackburn, Paul Coyte, Dean Martin en Keith Butler wellicht opstappen. David Jensen en Mike Sweeney worden vermoedelijk de boegbeelden van het nieuwe landelijke station. 

1996 

De bekende radiopresentator Arthur verlaat het televisiestation A2 voor het commerciële TF1. 

2003  

Binnen de nieuwsredactie van Europe 1 heerst er sinds enkele weken een crisissfeer. Een situatie die door de verscherpte concurrentie van France Info en voor een deel door het niet slecht presterende RMC in de hand werd gewerkt.

2004 

Sebastien Cauet neemt als ochtendpresentator afscheid van Europe 2 en keert terug naar Fun Radio.

1990

Kiis FM-ochtendjock Rick Dees presenteert de eerste ‘In to The Night’-show bij ABC TV.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De RTBF kondigde zopas aan te stoppen met de kortegolfuitzendingen van RTBF International, die vooral
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Een Nederlands luisteronderzoekje met toch wat vraagtekens bij Geen weer om buiten te komen? Ruim
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Alleen thuis? Eenzaam? Praat eens wat vaker met uw slimme luidspreker! Alweer een nieuwkomertje erbij

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 15 juli – 196 (video)

Het radiodagboek van 14 juli – 195 (audio)

Het radiodagboek van 13 juli – 194 (audio)

Het radiodagboek van 12 juli – 193 (audio)

Het radiodagboek van 11 juli – 192 (audio)

Het radiodagboek van 10 juli – 191 (audio)

Sluiten