fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 16 februari – 047 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (plus af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000 

Antwerpen heeft plots twee stations die opereren onder de naam Nostalgie. Op 105.4 MHz, de voormalige frequentie van Radio Bavo, start een afdeling van het Franse netwerk Nostalgie. Via 107.4 MHz zijn weliswaar de programma’s van Radio Mango te beluisteren, maar de uitzendlicentie staat op naam van Radio Nostalgie.

2002 

Technische problemen halen alle Brusselse Contact-stations rond 09:45 uur uit de lucht. Een eerste poging om de uitzendingen om 10:00 uur te hervatten, loopt niet van een leien dakje. Er volgen nieuwe onderbrekingen vanaf 14:00 uur, dit keer worden enkel Contact Vlaanderen en het Contact-station dat uitzendt op 102.2 MHz getroffen. Na een nieuwe algemene panne tussen 21:00 en 23:00 uur kunnen de programma’s definitief hervat worden.

2003

Cool FM start via 105.7 MHz in Gent.

2007

Radio BaHeNa in Baarle Hertog, dat van Mediaminister Geert Bourgeois een Vlaamse erkenning ontving, krijgt uit Den Haag de toelating om op een Nederlandse frequentie uit te zenden met een Nederlandse vergunning.

1961

De CNBC (The Commercial Neutral Broadcasting Company) start om 05:00 uur vanaf de Borkum Riff (foto bovenaan), het zendschip van Radio Veronica. Presentatoren Paul Hollingdale en Doug Stanley willen Engelse adverteerders lokken.

1980 

In Utrecht wordt naar aanleiding van vijf jaar vrije radio in Nederland een feestavond door de plaatselijke piraten georganiseerd. De aanwezige stations willen van de gelegenheid gebruik maken om mogelijke samenwerkingen te bekijken. 

1998 

– Willem van Kooten, één van de eigenaren van Arrow Classic Rock verkoopt zijn 1,7 miljoen aandelen aan het concern Endemol.

– Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat start een procedure tot het verlenen van vergunningen voor DAB-frequenties.

2004 

– Grote verrassing bij de resultaten van de luistercijfers: Radio 2 stoot het ongenaakbare Skyradio van de troon. Met een forse winst, die grotendeels aan het succes van de Top 2000 te danken is, rukt de ontspanningszender van de publieke omroep van 10,1% naar 13,1% op. De mokerslag komt bij de concurrentie hard aan. Radio 538, 3FM en vooral Noordzee FM verliezen veel terrein.

– Radio Veronica schrijft geschiedenis. Vanuit de Nederlandse militaire legerbasis Camp Smitty in Irak verzorgt Adam Curry, samen met Michiel Veenstra, Alexander Stevens, nieuwslezer Arend Langenberg, producer Maikel en technicus Maarten de ochtendshow tussen 06:00 en 09:00 uur. Het programma is in Irak lokaal via 104.0 MHz te beluisteren.

– Volgens de krant De Telegraaf presenteert de 37-jarige auteur Sjaak Bral vanaf 1 maart de middag bij Noordzee FM. Hij zal bij wijze van proef het weekendprogramma van Patty Brard eenmalig overnemen.

– ‘De Nieuwe Omroep’ en ‘Nutopia‘ willen door een verregaande samenwerking hun kansen op een plaatsje in het publieke omroepbestel vergroten.

2006

Frank Dane, de broer van Robert Jensen, en Mark Labrand verlaten Yorin FM en trekken naar Slam!FM. Daar vervangen ze Alex Oosterveen en Menthal Theo, die zich op het televisiewerk wil concentreren.

1965: Verenigd Koninkrijk 

De krant The Irish Independant meldt het mislukken van het geplande Radio Lamby-project. De voornaamste geldschieters trokken zich terug.

1976: Frankrijk

Radio France International start een afdeling die zich op de Verenigde Staten zal toeleggen. 


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Als u 'm niet meer hoort, dan heeft dat een reden Radiomakers onder elkaar, dat
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Liet Unicef zich manipuleren door Belgische Justitie? Dat de overheden in de Lage Landen niet

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 15 februari – 046 (audio)

Het radiodagboek van 14 februari – 045 (video)

Het radiodagboek van 13 februari – 044 (video)

Het radiodagboek van 12 februari – 043 (video)

Het radiodagboek van 11 februari – 042 (audio)

Het radiodagboek van 10 februari – 041 (audio)

Sluiten