RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het Radiodagboek van 16 april

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1974: Na het einde van de dagelijks uitzendingen bij Radio Atlantis wordt er meteen naar AM 962 kHz uitgeweken. Zo wil men de interferentieproblemen met andere middengolfstations omzeilen. Om het zendvermogen te verhogen wordt een zwaardere eindtrap aangekocht.

2003: De ‘VMMa’, de (‘Vlaamse Media Maatschappij’) schrapt de netwerken TOPradio en Mango. Men wil alle aandacht op Qmusic richten. 

1987: Negen mensen, die van illegale bevoorrading aan de ‘MV Communicator’ tijdens de periode van Laser 558 worden beschuldigd, moeten volgende maand voor de rechtbank verschijnen.

1989: ‘The Panamanian Broadcast Organisation’ van Radio Caroline ontvangt klachten dat de geplande religieuze programma’s niet volgens afspraak worden uitgezonden.

2019: Les Reed, componist onder meer van hits als Tom Jones’ ‘Delilah’ en ‘It’s not unusual’ overlijdt op 83-jarige leeftijd. De Britse veelzijdige muzikant wordt voor eeuwig geassocieerd met ‘Man of Action’, dat dankzij Radio Noordzee tot de meest iconische tune ooit uitgroeide.

2021: De BBC sluit tijdens de komende maanden weer 17 AM lokale zenders. 10 stations zullen van de AM verdwijnen.

2018: Verenigde Staten

Howard Stern, de ‘King of Media’, geeft de introductiespeech voor Bon Jovi in de legendarische ‘Rock & Roll Hall of Fame’. Andere namen die een plaats kregen waren Dire Straits, The Moody Blues en The Cars. Het was zanger Jon Bon Jovi zelf die had ‘geëist’ dat dj van Sirius XM hun toespraak zou verzorgen, aldus het rockmagazine ‘Rolling Stone’.

2021: Denemarken

De Duits/Britse groep ‘Bauer Media’ lanceert op DAB+ een Deense versie van haar succesvolle Engelse rockformat Planet Rock. De klemtoon op ligt op de rockklassiekers van de jaren ’70 tot midden jaren ’90. Alice Cooper zendt er iedere avond ‘Nights With Alice Cooper’ uit.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Spotlight
Recente radiodagboeken
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx