fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 15 augustus – 227 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1978

Tijdens een lange bevoorrading van de MV Mi Amigo, die duurt van 07:30 tot 11:15 uur, wordt het kompas van het zendschip gestolen. Snel zou blijken dat de bemanning van de tender zich hieraan schuldig maakte.

1979

Twee vissersboten met 190 leden van de Mi Amigo-fanclub bezoeken de MS Magdalena. Nadat er via de scheepsradio contact werd gelegd, zendt het station verzoekjes uit.

1999

Spitsradio Dendermonde of Spitsradio Succes, start via 106.0 MHz de officiële uitzendingen. 

2000

Radio Verena begint in het Kempense Halle-Zoersel op 104.9 MHz met uitzenden. Na een promo wordt als eerste plaat ‘New World In The Morning’ van Roger Whittacker gedraaid.

2002

Het CSA geeft Contact FM een boete van vijfduizend euro. Het Franse house en technostation uit Doornik werd in maart 2001 met een te hoog vermogen, namelijk 3 kW in plaats van met de toegelaten 1 kW-zender, betrapt.

1964

Nadat Radio Noordzee op 29 juli via het REM-eiland startte, beginnen om 18:30 uur de televisieuitzendingen. Omroepsters Sonja van Proosdij en Marianne Bierenbroodspot leiden de kijkers rond in de studio’s en stellen programma’s als ‘Mr. Ed Het Sprekende Paard’ en ‘De Onzichtbare Man’ voor. Grote delen van Nederland en Vlaanderen maken kennis met de verre voorloper van commerciële tv.

1990

Radio 10 wordt een oldiesstation. De hits uit de jaren 60 en 70 bepalen de playlist.

2001

Radio 192 werft Peter Teekamp, alias Carl de Jong bij de zeezender Radio Caroline, aan. Hij zal elke zaterdag vanaf 18 augustus, tussen 14:00 en 17:00 uur de ‘Nationale Zaterdagmiddag Gebeurtenis’ met een Top 40 van weleer, voor zijn rekening nemen.

2002

– Nederlandse ministerie van Economische Zaken pleit voor een versnelde verdeling van de etherfrequenties voor de commerciële radiostations. De Tweede Kamer wil op 17 augustus het voorstel van minister Heinsbroek bespreken.

– De 27-jarige 3FM-presentatrice Claudia de Breij stelt zich kandidaat voor de ministerpost van Emancipatie en Gezinsbeleid. Na de rel die leidde tot het versneld aftreden van Philomena Bijlhout en door het terugtrekken van Fiona de Vilder, staat deze functie nog altijd open. Achteraf bleek het allemaal om een grap te gaan.

2003

‘De Dikvoormekaar Show’, die elke zaterdag tussen 11:30 en 12:00 uur bij de TROS op 3FM liep, stopt op 1 september. Programmaleider Florent Luyckx wil meer jongeren naar het station lokken. Een poging om het komische programma van André van Duin en Ferry de Groot op Radio 2 te brengen, draait op niets uit.

2004

Na drie jaar neemt de voormalige nachtpresentator Martijn Kolkman afscheid van Radio 538. Hij stapt waarschijnlijk naar Yorin FM over.

2005

De nachtelijke weekenduitzendingen van ‘Stenders Popdossier’ bij RTLFM, worden tijdelijk gestaakt. De presentator van het ochtendblok van Yorin FM ondervindt stemproblemen.

2002

Een van de vaste waarden van BBC Radio One, Mark Goodier neemt op 31 december, na vijftien jaar, afscheid. De jacht naar een waardige opvolger voor de Top 40-presentator kan beginnen.

2005

De laatste resultaten van het luisteronderzoek door het bureau RAJAR onderstrepen het leiderschap van BBC Radio 2 op landelijk vlak. Ondanks een licht verlies behoudt de zender 16% marktaandeel. In Londen is Capital met 6,2% nummer 1 voor Magic 105.4 dat 6,1% scoort. Vorig koploper Heart FM verloor 2% en moet zich met de derde plaats of 5,3% tevreden stellen.

2002

De Spaanse regering besluit tot de ontmanteling van de zendmasten van het Amerikaanse radiostation Liberty in het dorp Pals aan de Costa Brava. De zender diende na de Tweede Wereldoorlog als antwoord op het oprukkend communisme.

2006

Voetbalclub Real Madrid zorgt voor een wereldprimeur door een radiostation te lanceren dat de klok rond het sterrenelftal zal volgen. Real Madrid Radio zal wedstrijden, trainingen en discussieprogramma’s uitzenden. Een officiële startdatum is niet voorop gesteld.

2003: Zwitserland

NRJ begint een filiaal in Zürich. De populaire presentator Roman Kilchsperger, die van de marktleider Radio 24 werd weggehaald, start als ochtendjock.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De RTBF kondigde zopas aan te stoppen met de kortegolfuitzendingen van RTBF International, die vooral
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Een Nederlands luisteronderzoekje met toch wat vraagtekens bij Geen weer om buiten te komen? Ruim
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Alleen thuis? Eenzaam? Praat eens wat vaker met uw slimme luidspreker! Alweer een nieuwkomertje erbij

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 14 augustus – 226 (audio)

Het radiodagboek van 13 augustus – 225 (audio)

Het radiodagboek van 12 augustus – 224 (audio)

Het radiodagboek van 11 augustus – 223 (audio)

Het radiodagboek van 10 augustus – 222 (video)

Het radiodagboek van 9 augustus – 221 (video)

Sluiten