fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 14 november – 317 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1949

De Belgische wereldomroep start met uitzendingen voor missionarissen in verre buitenlanden. 

1975

Tijdens een zware storm op de Noordzee breekt het anker van de MV Mi Amigo, het zendschip waar vandaan Radio Mi Amigo en Radio Caroline opereren. Het schip belandt op een zandbank. Engelse mariniers gaan aan boord, maar nemen het schip niet in beslag. Wel wordt een waarschuwing gegeven dat bij een volgende stranding binnen territoriale wateren, dit wél zal gebeuren.

2002

De krant Het Volk meldt dat het Vlaams parlementslid van de CD&V, Carl Decaluwé de mediacommissie bij elkaar wil roepen in verband met de mogelijke overname van 4FM door de maatschappij Déficom. Hij wil vermijden dat de nieuwe eigenaar een ‘lege doos’ koopt.

2000 

Het Commissariaat van de Media kent de Boeddhistische Unie van Nederland jaarlijks tien uur radio- en dertien uur televisiezendtijd toe.

2003

– Eddie Keur, die ‘Goedemorgen Gordon’ op Noordzee FM moest bijschaven, neemt ontslag. Meningsverschillen leidden tot zijn vertrek.

– Mieke van der Weij wordt de vaste maandagpresentatrice bij het Radio 1-programma ‘Met Het Oog Op Morgen’. Sasha de Boer stopte omdat ze het 20:00 uur-journaal verzorgt.

2004 

Colorful Radio houdt er definitief mee op. Een rechter had de publieke omroep gedreigd een boete van € 50.000  op te leggen indien het station bleef uitzenden.

2006 

BNN kondigt het einde van het televisieprogramma ‘Top Of The Pops’ aan. Curt Fortin en Sander Lantinga presenteren eind december de laatste aflevering.

1922 

De British Broadcasting Company, die in oktober 1922 een licentie kreeg, start in Londen op 369 meter. Het is 2LO, dat vanuit het Marconi-huis uitzendt. (Foto bovenaan: zendmasten 2LO radio in London)

2005

– Gcap, de mediagroep, die na de fusie tussen Capital en GWR ontstond, overweegt om een groot aantal regionale stations waaronder Plymouth Sound, Essex FM en Trent FM te verkopen. De Local Radiocompany en de Australische investeringsgroep Macquarie zouden concrete voorstellen geformuleerd hebben om over te nemen. Ook het digitale netwerk Storm zou versneld van de hand gedaan worden.

– Radio U105 start als nieuw station in Belfast en mikt op de 45-plussers, dit met een combinatie van muziek en talk.

1989 

Uit het door NRJ overgenomen Pacific FM ontstaan twee nieuwe stations. Op de Parijse frequentie 97.2 MHz start Rire & Chansons met als programmaleider Dominique Duforest. De nadruk ligt op sketches en muziek. Via 99.9 MHz in de hoofdstad en op de overige frequenties in het land start het soft-popnetwerk Chérie FM.

2003

De resultaten van de recent gehouden luisteronderzoeken door Médiametrie tonen forse winst voor RTL en NRJ, dat de positie als marktleider met 12,2% behoudt. De nieuws- en informatieradio’s France-Inter, France-Info en Europe 1 verliezen flink terrein.

2005: Denemarken

Door de tegenvallende luistercijfers en de slechte dekking worden de uitzendingen van Sky Radio in Kopenhagen definitief gestopt. 65 personeelsleden verliezen hun baan.

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Op 4 november werden de resultaten van het KPMG onderzoek naar het Vlaamse radiolandschap voorgesteld. Lees verder

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 653: GM Group, Qmusic en Radio 1

Kicken op radio en zo – 112

Een leeuw tot uw dienst bij Stadsradio Halle

Sluiten