RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Radiodagboek van 14 maart

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1978: De religieuze uitzendingen van Johan Maasbach starten tussen 7.00 uur en 7.30 uur op Radio Mi Amigo. Deze predikant had eerder al zendtijd bij Radio Noordzee Internationaal en bij Radio Caroline gehuurd.

2001: Er zijn plannen voor een revival van Radio Maeva. Men wil op 26 en 27/5/2001 het station nog éénmaal via de kabelfrequenties van Radio Zeven laten herleven.

2004: Liberty TV zendt de laatste ‘ZwartofWit’ met Jurgen Verstrepen uit. Hij beweert dat zijn afscheid een gevolg is van politieke druk. Om 12.15 uur verdwijnt hij letterlijk en figuurlijk uit beeld. 

2005: Er zijn plannen voor een samenwerking tussen de voormalige Maeva FM stations. Men wil de lokale radio herwaarderen en aandacht schenken aan de Belgische muziek.

2020: Het lokale Antwerpse FG Xtra (107,0 MHz) in de club ‘Ampere’ richt ‘Club Covid’ op om het geblokkeerde nachtleven te steunen. De dj’s van ‘La Rocca’, ‘Red & Blue Cargo Club’, ‘Roxy’ en ‘Club Vaag’ werken mee. 

2000: Nederland

Veronica stapt door de verkoop van zijn aandelen aan ‘CLT-Ufa’ uit de ‘HMG’, de (‘Holland Media Groep’). Die zal op 1/9/2001 met een eigen radio- en televisiezender uitpakken. 

2003: Frankrijk

Jean-Luc Lagardère is In het Lariboisière-ziekenhuis van Parijs overleden. Hij was de voorzitter van de groep ‘Lagardère’. Die bezit in Frankrijk 3 radionetwerken: Europe 1, Europe 2 en RFM. Ook in het buitenland is de groep actief via ‘Lagardere Active Radio International’.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx