fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 14 maart – 074 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1978

Bij Radio Mi Amigo starten tussen 07:00 en 07:30 uur de religieuze uitzendingen van Johan Maasbach. Vroeger huurde deze predikant zendtijd bij Radio Noordzee Internationaal en Radio Caroline.

2001
 
Er zijn plannen voor een revival van Radio Maeva. Men wil op 26 en 27 mei het station nog éénmaal via de kabelfrequenties van Radio Zeven laten herleven.

2004 

Bij Liberty TV is de allerlaatste aflevering van het praatprogramma ‘Zwart of Wit’ met Jurgen Verstrepen te zien. De presentator beweert dat zijn gedwongen afscheid een gevolg is van aanhoudende politieke druk. Om 12:15 uur verdwijnt hij letterlijk en figuurlijk uit beeld. 

2005 

Er komt een samenwerkingsverband tussen enkele Maeva FM-stations. De initiatiefnemers willen het begrip lokale radio in ere herstellen en bijzonder veel aandacht schenken aan de Belgische muziek.

2007 

Algemeen directeur Bart Brusseleers verlaat na twee jaar 4FM. Bert Geenen wordt zijn vervanger.

2000 

Veronica stapt, door de verkoop van zijn aandelen aan CLT-Ufa, uit de Holland Mediagroep. Die start op 1 september met een eigen radio- en televisiezender.

2002

Er is een akkoord bereikt over de grotere landelijke dekking voor Business Nieuws Radio. Dat was een voorwaarde van de Tweede Kamer-leden bij de goedkeuring van de voorlopige frequentieverdeling. De zender zou naar een dekking van zo’n 60% gaan om beter te kunnen concurreren met Radio 1.

2004 

Dat Ruud de Wild (foto bovenaan) naar Radio 538 trekt, is bekend. Rest er nog de vraag op te lossen wie hem als sidekick vergezelt. Naar verluidt maakt de actrice van de soapserie ‘Goede Tijden Slechte Tijden’  Tamara Brinkman, een grote kans. Het blijft voorlopig een gerucht.  

2005

De publieke radiozender 3FM verhoogt de reclametarieven voor het tweede kwartaal met 58% t.o.v. het eerste kwartaal.

2007 

Radio 4 heeft bijna tweeduizend reacties gekregen op een oproep om te klagen over de slechte etherontvangst van de publieke zender. Die is een stuk minder geworden sinds de herverdeling van frequenties in 2003.

1967: Verenigd Koninkrijk

De firma Peir-Vick Ltd gaat failliet. De eigenaar van Britain Radio, Swinging Radio England, Radio 355, Radio 227 en Radio Dolfijn kampte met enorme schulden.

2003: Frankrijk

Jean-Luc Lagardère, de voorzitter van de Franse Mediagroep Lagardère, is ernstig ziek. Vanmiddag werd zelfs al door een aantal radiostations gemeld dat hij overleden was, maar dat bleek fout te zijn.

1922: Verenigde Staten

De Amerikaanse stations KGU-AM in Honolulu (Hawaii), KSD-AM in Saint Louis (Missouri), WGR-AM in Buffalo (New York) starten op de middengolf.

2006: Verenigde Staten

David Lee Roth, de recent benoemde opvolger van shockjock Howard Stern bij KRock ligt met zijn werkgever CBS overhoop. Hij had zijn bazen tijdens één van zijn voorbije shows uitgescholden.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 6 juli – 188 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 538: Radio Recliner, NPO 3FM & Bonanza

Het is zover: het eerste radiostation waarvan alle deejays in een rusthuis wonen.Nieuw opleidingsproject voor Lees verder

M-TV sprak met Hans Becker over Veronica (video)

De Nederlandse Auteur Hans Becker was vrijdag 26 juni te gast bij M-TV. Hij vertelde Lees verder

Het radiodagboek van 4 juli – 186 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Kicken op radio en zo – 87

Genee, Gijp en Derksen, het échte verhaal Het is maandagavond, even na acht uur. Het Lees verder

Blad 534: Xavier, Eregalerij en Leen

Xavier krijgt hulp van petekind in de televisie-keuken van VIERHet is nog even wachten, maar Lees verder

Het radiodagboek van 30 juni – 182 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Linde Merckpoel versterkt vanaf dit najaar Eén

Linde Merckpoel kondigde het deze ochtend in haar radioshow 'Bij Linde' op Studio Brussel aan Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, kabelradio, middengolf, offshore
Blad 435: Mi Amigo, Willy en Klara (video)

Nostalgie: Nathalie vervangt Astrid (audio & video)

Nostalgische column Hans Knot – 114 (audio)

UK: Lokale commerciële radio verder afgebouwd (video)

Het is vandaag 13 maart… 1980 (audio)

2001: VRT goed voor 92% van alle radioreclame

Sluiten