Het radiodagboek van 14 maart (073) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1978

Bij Radio Mi Amigo starten tussen 07:00 en 07:30 uur de religieuze uitzendingen van Johan Maasbach. Vroeger huurde deze predikant zendtijd bij Radio Noordzee Internationaal en Radio Caroline.

2001
 
Er zijn plannen voor een revival van Radio Maeva. Men wil op 26 en 27 mei het station nog éénmaal via de kabelfrequenties van Radio Zeven laten herleven.


Lees verder onder de advertentie


2004 

Bij Liberty TV is de allerlaatste aflevering van het praatprogramma ‘Zwart of Wit’ met Jurgen Verstrepen te zien. De presentator beweert dat zijn gedwongen afscheid een gevolg is van aanhoudende politieke druk. Om 12:15 uur verdwijnt hij letterlijk en figuurlijk uit beeld.

2005 

Er komt een samenwerkingsverband tussen enkele Maeva FM-stations. De initiatiefnemers willen het begrip lokale radio in ere herstellen en bijzonder veel aandacht schenken aan de Belgische muziek.

2007 

Algemeen directeur Bart Brusseleers verlaat na twee jaar 4FM. Bert Geenen wordt zijn vervanger.

2000 

Veronica stapt, door de verkoop van zijn aandelen aan CLT-Ufa, uit de Holland Mediagroep. Die start op 1 september met een eigen radio- en televisiezender.

2002

Er is een akkoord bereikt over de grotere landelijke dekking voor Business Nieuws Radio. Dat was een voorwaarde van de Tweede Kamer-leden bij de goedkeuring van de voorlopige frequentieverdeling. De zender zou naar een dekking van zo’n 60% gaan om beter te kunnen concurreren met Radio 1.

2004 

Dat Ruud de Wild (foto bovenaan) naar Radio 538 trekt, is bekend. Rest er nog de vraag op te lossen wie hem als sidekick vergezelt. Naar verluidt maakt de actrice van de soapserie ‘Goede Tijden Slechte Tijden’  Tamara Brinkman, een grote kans. Het blijft voorlopig een gerucht.  

2005

De publieke radiozender 3FM verhoogt de reclametarieven voor het tweede kwartaal met 58% t.o.v. het eerste kwartaal.

2007 

Radio 4 heeft bijna tweeduizend reacties gekregen op een oproep om te klagen over de slechte etherontvangst van de publieke zender. Die is een stuk minder geworden sinds de herverdeling van frequenties in 2003.

1922: Verenigde Staten

De Amerikaanse stations KGU-AM in Honolulu (Hawaii), KSD-AM in Saint Louis (Missouri), WGR-AM in Buffalo (New York) starten op de middengolf.

1967: Verenigd Koninkrijk

De firma Peir-Vick Ltd gaat failliet. De eigenaar van Britain Radio, Swinging Radio England, Radio 355, Radio 227 en Radio Dolfijn kampte met enorme schulden.

2003: Frankrijk

Jean-Luc Lagardère, de voorzitter van de Franse Mediagroep Lagardère, is ernstig ziek. Vanmiddag werd zelfs al door een aantal radiostations gemeld dat hij overleden was, maar dat bleek fout te zijn.2006: Verenigde Staten

David Lee Roth, de recent benoemde opvolger van shockjock Howard Stern bij KRock ligt met zijn werkgever CBS overhoop. Hij had zijn bazen tijdens één van zijn voorbije shows uitgescholden.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2009: Hitlijsten afschaffen? (audio) Adriaan Van Landschoot is alvast pro Twee heren die ooit bij leven radiolegendes waren, maar anno 2009 toch beiden in die hoedanigheid zo goed als vergeten zijn; Adriaan Van Landschoot (foto bovenaan) en Paul Verbrugg...
Het radiodagboek van 19 september (262) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moete... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2007: Studie bewijst crossmediale impact van radio Radiospots doen aantal bezoekers van ee... Internetcampagnes zitten in de lift. Maar kan enkel een online campagne wel voldoende resultaten bieden? Dat onderzocht het Amerikaanse Radio Ad Effectiveness Lab (RAEL). Met de st...
Het radiodagboek van 18 september – 261 (video) Ook dit had van daag in jouw geschie... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 17 september – 260 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschied... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2011: Brandy bubbels voor Radio 1 (audio) "Van de VRT één geloofwaardige club maken" Sinds goed twee weken kreeg Radio 1 een nieuwe vormgeving. Het aangepaste auditieve logo en de eigentijdse maar vriendelijke sound zijn gecreëerd en geproduceerd door Brandy. Het B...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2001: VRT goed voor 92% van alle radioreclame
Het radiodagboek van 13 maart (072)
2009: Qmusic: opbouw Vliegende Studio gestart
Het radiodagboek van 12 maart (071)
2007: Jan Hautekiet niet langer nethoofd Radio 1
Het radiodagboek van 11 maart (070)
Sluiten