Het radiodagboek van 14 maart (073) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1978

Bij Radio Mi Amigo starten tussen 07:00 en 07:30 uur de religieuze uitzendingen van Johan Maasbach. Vroeger huurde deze predikant zendtijd bij Radio Noordzee Internationaal en Radio Caroline.

2001
 
Er zijn plannen voor een revival van Radio Maeva. Men wil op 26 en 27 mei het station nog éénmaal via de kabelfrequenties van Radio Zeven laten herleven.

2004 

Bij Liberty TV is de allerlaatste aflevering van het praatprogramma ‘Zwart of Wit’ met Jurgen Verstrepen te zien. De presentator beweert dat zijn gedwongen afscheid een gevolg is van aanhoudende politieke druk. Om 12:15 uur verdwijnt hij letterlijk en figuurlijk uit beeld.

2005 

Er komt een samenwerkingsverband tussen enkele Maeva FM-stations. De initiatiefnemers willen het begrip lokale radio in ere herstellen en bijzonder veel aandacht schenken aan de Belgische muziek.

2007 

Algemeen directeur Bart Brusseleers verlaat na twee jaar 4FM. Bert Geenen wordt zijn vervanger.

2000 

Veronica stapt, door de verkoop van zijn aandelen aan CLT-Ufa, uit de Holland Mediagroep. Die start op 1 september met een eigen radio- en televisiezender.

2002

Er is een akkoord bereikt over de grotere landelijke dekking voor Business Nieuws Radio. Dat was een voorwaarde van de Tweede Kamer-leden bij de goedkeuring van de voorlopige frequentieverdeling. De zender zou naar een dekking van zo’n 60% gaan om beter te kunnen concurreren met Radio 1.

2004 

Dat Ruud de Wild (foto bovenaan) naar Radio 538 trekt, is bekend. Rest er nog de vraag op te lossen wie hem als sidekick vergezelt. Naar verluidt maakt de actrice van de soapserie ‘Goede Tijden Slechte Tijden’  Tamara Brinkman, een grote kans. Het blijft voorlopig een gerucht.  

2005

De publieke radiozender 3FM verhoogt de reclametarieven voor het tweede kwartaal met 58% t.o.v. het eerste kwartaal.

2007 

Radio 4 heeft bijna tweeduizend reacties gekregen op een oproep om te klagen over de slechte etherontvangst van de publieke zender. Die is een stuk minder geworden sinds de herverdeling van frequenties in 2003.

1922: Verenigde Staten

De Amerikaanse stations KGU-AM in Honolulu (Hawaii), KSD-AM in Saint Louis (Missouri), WGR-AM in Buffalo (New York) starten op de middengolf.

1967: Verenigd Koninkrijk

De firma Peir-Vick Ltd gaat failliet. De eigenaar van Britain Radio, Swinging Radio England, Radio 355, Radio 227 en Radio Dolfijn kampte met enorme schulden.

2003: Frankrijk

Jean-Luc Lagardère, de voorzitter van de Franse Mediagroep Lagardère, is ernstig ziek. Vanmiddag werd zelfs al door een aantal radiostations gemeld dat hij overleden was, maar dat bleek fout te zijn.

2006: Verenigde Staten

David Lee Roth, de recent benoemde opvolger van shockjock Howard Stern bij KRock ligt met zijn werkgever CBS overhoop. Hij had zijn bazen tijdens één van zijn voorbije shows uitgescholden.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2008: Donna geeft ‘Evy Gruyaert’ weg Radiopresentatrice wordt paasei Donna heeft het lekkerste paasei ter wereld gemaakt. Evy Gruyaert in chocolade, puur en uit één stuk. Een gelukkige Donna-luisteraar kan de chocoladen Evy winnen. Radio-collega&nbs...
Het radiodagboek van 18 maart (077) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: Radiostunts en meerwaardes (video) Van chocopotten en vliegende studio's tot ruimter... Sinds gisteren bevindt de studio van Ornelis & Rogiers zich - middels een reuzenrad - in een baan rond het Wijnegem Shopping Center. In een artikel in De Standaard staat Lotte ...
Het radiodagboek van 17 maart (076) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2004: Audio-interview met Werner Michiels De 'accordeonist' van de radio  Alweer enkele weken halen we uit ons immense archief audio-interviews. Op 28 februari mocht Werner Michiels voor de microfoon van Serge Hadermann een pleidooi houden. Iets meer dan...
2006: Hoe scoort het ‘buitenland’ in Vlaanderen? Maken we gebruik van onze bev... Met vakantie in het buitenland valt het op dat er meestal enkel nationale media te beluisteren, te bekijken of te lezen zijn. Op trektocht doorheen Frankrijk, het UK of Duitsland, ...
Deel of print dit artikel
Broadcast Partners
TVV Sound
Spotlight
Amptec
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *