fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 14 januari – 014 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1979

De Franstalige vrije radio’s richten de ALO (Association pour la Libération des Ondes) op.

2002

– Qmusic start op 88.1 MHz testuitzendingen met een vermogen van 1 kW voor de Brugse regio.

– 4FM kampt in Limburg met RDS-problemen waardoor luisteraars ongevraagd de muziek van Radio Royaal horen.

– Spirit-Senator Vincent Van Quickenborne lanceert tijdens een politieke bijeenkomst het voorstel om de Kortrijkse gemeenteraadszittingen via de lokale radiostations uit te zenden. Het idee wordt gunstig onthaald.

2003

– Met het einde van het lopende contract met de Vlaamse Mediamaatschappij in zicht, sleutelt TOPradio aan een eigen netwerk. Vijftien stations besluiten om de bestaande samenwerking te verlengen. Dit betekent dus slecht nieuws voor Jim FM dat door de VTM-leiding als alternatief was gepland.

– 927 Live, de sportzender van de VRT, krijgt een plaats bij de Limburgse kabelmaatschappij Interelectra. Het station zal op 17 januari officieel op 89.4 MHz starten.

– Magic FM, de stadsradio in Sint Niklaas, verdwijnt door een stroomonderbreking even uit de lucht.

2005

– De middagontkoppeling van Radio 2 loopt niet van een leien dakje. De luisteraars in Oost-Vlaanderen krijgen op 98.6 MHz de West-Vlaamse actualiteit voorgeschoteld. De RDS-tekst vermeldde nochtans Radio 2 OVL.

– Radio 12-12, een gemeenschappelijk steuninitiatief van Qmusic, 4FM en Radio Donna voor de slachtoffers van de vloedgolf in Zuid Oost Azië levert 293.514 euro op. Bedrijven en luisteraars konden in ruil voor 250,00 euro hun favoriete muziek aanvragen.

– Michel Follet neemt afscheid bij 4FM. Hij had een conflict met de nieuwe eigenaar Talpa over het te voeren muziekbeleid.

1977

Aan boord van de Mebo I en Mebo II (foto bovenaan), aan de kade in de haven van Rotterdam, worden diverse nieuwe bemanningsleden gesignaleerd. Er wordt ook voedsel opgeslagen voor een reis naar Libië.

1999

BNN, de omroep van stichter Bart de Graaf, sponsort de voetbalclub NEC Nijmegen. Men inspireert zich op de Italiaanse premier Silvio Berlusconi die in 1985 AC Milan onder zijn hoede had genomen.

2002 


Peter Teekamp begint bij Radio 192 (17:00 – 18:00 uur). Vroeger werkte hij bij Radio Caroline, TROS, Veronica en bij Sky Radio als programmadirecteur.

2003
 
Professor Doctor Franken leidt de commissie die de verdeling van de radiofrequenties moet uitwerken. Die komt er op uitdrukkelijke vraag van de staatssecretarissen van Onderwijs, Cultuur, Wetenschappen en Economie.

2004

Rob Stenders bevestigt dat hij bij 3FM en bij de VARA blijft. De ochtendpresentator had nochtans een winstgevend aanbod van Yorin FM op zak.

1985

De zender van Laser 558 sneuvelt op de MV Communicator. De masten zijn niet tegen het onweer opgewassen.

2004

LBC, de Londense nieuwszender ontvangt een ongebruikelijke gastpresentator. Premier Tony Blair beantwoordt gedurende een uur vragen van luisteraars over onder meer de kwestie Irak. Tussendoor meldt de politicus de wegenwerken, de files en de ongevallen. De topman van Labour hield er ook aan om zelf de techniek te doen.

2003

De recentste luisteronderzoeken van Médiametrie leveren geen schokkende veranderingen op. NRJ blijft onbedreigd marktleider voor RTL terwijl France Info, dankzij een spectaculaire winst van 600.000 luisteraars, de best beluisterde nieuwszender met 11,8% wordt.

2005

Volgens de laatste gegevens van het onderzoekbureau Médiametrie blijven NRJ en RTL het meest beluisterd. Beiden moeten echter flink terrein prijsgeven. France Inter, Europe 1 en de onafhankelijke radiostations stijgen in populariteit.

2006

Na 27 jaar trouwe dienst wordt Bob Kingsley als presentator van de ‘American Country Countdown’ afgevoerd. ABC Radio Networks wacht niet lang om een geschikte opvolger aan te duiden. Het wordt Kix Brooks, die met Ronnie Dunn een succesvol zangduo vormt.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2008: Radiopionier Marc Moulin overleden (video)

Marc Moulin (66), begenadigd auteur, tv- en radiomaker en talentvol muzikant is vrijdag jongstleden overleden Lees verder

Het radiodagboek van 1 oktober – 274 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 615: Noordzee, DAB+ in Wallonië, Radio Streaming (video)

Daar is Noordzee Info, de Oostendse versie van VRT NWS (maar dan beter). Laat ze Lees verder

Het radiodagboek van 30 september – 273 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 614: Tipik, Sky Radio, Beste Buren

Er is altijd meer dan één koe die Blaar heet, zelfs in Wallonië. Niet zeker Lees verder

Het radiodagboek van 28 september – 271 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 september – 270 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 26 september – 269 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, lokale radio, luistercijfers, nederland, offshore, tv, usa, vrt
Blad 382: RTBF, nachtraaf en Studio Verhulst

Q-music: Vijftal opgesloten in Q-Escape Room (video)

Het is vandaag 13 januari… 1974 (audio)

2004: Snelwegradio gezocht voor België

Het radiodagboek van 13 januari – 013 (audio)

Het is vandaag 12 januari… 1977 (audio)

Sluiten