fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 14 december – 347 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1977

Terwijl Ferry Eden (foto bovenaan) het nieuws voorleest bij Radio Mi Amigo, stijgen er rookwolken uit het mengpaneel op. Na een onderbreking van vijf minuten kan men de uitzendingen vanuit de Caroline-studio vervolgen.

2000

Mediaminister Dirk Van Mechelen verklaart dat de nieuwe beheersovereenkomst met de VRT niet op 1 januari 2001 wordt ondertekend. Er wordt pas later over de ‘meetbare kwaliteitscriteria’ onderhandeld die de VRT tijdens de komende vijf jaar moet hanteren.

2001

Vier frequenties van het mininetwerk Atlantis worden een onderdeel van het landelijke TOPradio. Het gaat om Schoten – Schoten (106.3 MHz, stereo), Essen – Boemerang (107.5 MHz, stereo), Wuustwezel – Saffier (104.1 MHz) en Lille – Vio (107.3 MHz). Radio Stad in Antwerpen en Radio 800 in Willebroek worden respectievelijk C-Dance en Mango.

2002

Het Staatsblad publiceert het nieuwe mediadecreet. Dat voorziet in de oprichting van regionale stations. Daarnaast zijn er nog de lokale radio’s, die voor een stad en ook voor een doelgroep kunnen uitzenden.

2003
 
– De verspreiding van de nationale programma’s van TOPradio uit Gent ondervindt sinds 09:30 uur problemen. De meeste stations worden gedwongen om naar non-stop muziek over te schakelen. Om 15:00 uur is het euvel verholpen.

– Tijdens het programma ‘Stand van Zaken’ bij Kanaal Z sluit de nieuwe topman van VTM, Peter Quaghebeur, een verkoop van de commerciële tv-zender niet uit.

2004

Patrick Tillieux wordt door de Raad van Bestuur van SBS tot de nieuwe topman aangesteld. Hij zal voor de televisiestations en voor het radiobeleid verantwoordelijk zijn.

2006

De Limburgse provinciale radio neemt een aantal nieuwe frequenties in gebruik. In Hasselt kan men op 96.8 MHz afstemmen terwijl het noorden van Limburg via 95.9 MHz kan luisteren.

1964

Het REM-eiland van waarop Radio en TV Noordzee uitzenden, komt in Panamese handen terecht; High Seas Limited.

1997

Minister van Verkeer en Waterstaat, Annemarie Jorritsma opent de nieuwe studio’s van Radio Noordzee Nationaal in Aalsmeer.

2001

Zanger Gordon wordt vanaf 14 januari 2002 in de nieuwe programmering van Radio 538 opgenomen. Hij krijgt een namiddagshow tijdens het weekend.

1922

De Schotse technicus John Reith wordt de allereerste directeur van de BBC, de Britse publieke omroep.

1962

De MV Mi Amigo wordt in de Theemsmonding gesignaleerd. Op 980 kHz zijn er testuitzendingen te horen van Radio LN. De eigenaren besluiten echter, mede door het einde van de Scandinavische zeezenders, om het project op te doeken.

1985

Het Hoog Gerechtshof in Londen beslist tot de verkoop van de MV Communicator, het ex-zendschip van Lasser 558 en Laser Hot Hits. De opbrengst moet dienen om de schulden in verband met het schip en de apparatuur af te betalen.

2005

Heart FM en Capital FM, die strijden om de marktleiders positie in Londen, kondigen belangrijke wijzigingen aan. Bij het station van de Chrysalis-groep verhuist Emma B. naar de namiddag. Het visitekaartje van GCap herschikt de volledige programmering, het format en de marketing. Capital FM wordt vanaf 3 januari 2006 Capital Radio.

2004

De voormalige drummer van The Monkees, Micky Dolenz wordt door WCBS FM in New York als ochtendpresentator aangeworven. Hij start begin 2005.

2005

Bob Dylan gaat vanaf maart 2006 een wekelijkse praatshow bij satellietradio XM verzorgen. Behalve het doen van interviews wil de poplegende ook zijn favoriete muziek beter bekend maken.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 392: ‘PLAN B’, FM-kavels en een Assistent

Hoe sterk verschillen de media in Vlaanderen en Wallonië van elkaar? Of net niet..Gezocht en Lees verder

2001: Samenwerking redacties Radio 2 (video)

Radio 2 ontkoppelt verschillende keren per dag haar uitzendingen en gaat dan louter regionaal uitzenden. Lees verder

Het radiodagboek van 24 januari – 024 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 391: VRM, VRT, Ricky & Tony (video)

Alhoewel heel netjes gevraagd, mag er toch niet verhuisd worden in Antwerpen Aanstaande maandag mag Lees verder

Het radiodagboek van 23 januari – 023 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 390: Vacature, VRT NWS, Parijs

Bij de VRM bereiden ze zich voor op een afscheid Geen twee zonder drie: podcasts Lees verder

2001: VRT radionieuws krijgt nieuwsankers

VRT Radio gaat de presentatie van de nieuwsbulletins hervormen en wil per 21 maart graag Lees verder

Het radiodagboek van 22 januari – 022 (audio )

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 13 december – 346 (video)

Het radiodagboek van 12 december – 345 (video)

Het radiodagboek van 11 december – 344 (audio)

Het radiodagboek van 10 december – 343 (video)

Het radiodagboek van 9 december – 342 (video)

Het radiodagboek van 8 december – 341 (video)

Sluiten