RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Radiodagboek van 14 december

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1977: Net voor het nieuws om 13.48 uur op Radio Mi Amigo met Ferry Eden stijgen er rookwolken uit de mengtafel op. Na een korte onderbreking kan men om 14.00 uur vanuit de studio van Radio Caroline vervolgen.

1998: Het Vlaams Commissariaat voor de Media geeft Hitradio S&SI van Gust De Coster een vergunning. Men voert gesprekken om het signaal op alle kabelmaatschappijen door te geven. Men voorspelt als startdatum 1999.  

2002: Het Staatsblad publiceert het mediadecreet. Dat voorziet de oprichting van regionale stations. Daarnaast zijn er nog lokale radio’s, die voor een stad en ook voor een specifieke doelgroep kunnen uitzenden.

2003: Tijdens ‘Stand van Zaken’ bij Kanaal Z sluit de nieuwe topman bij VTM, Peter Quaghebeur, een verkoop van VTM niet uit.

2004: Patrick Tillieux wordt door de Raad van Bestuur van ‘SBS’ tot de nieuwe topman aangesteld. Hij wordt baas van de televisiestations en voor het radiobeleid.

1964: Het ‘REM’-eiland van Radio en TV Noordzee komt in Panamese handen en wel High Seas Television Ltd. in London.

1973: Radio Noordzee Internationaal op de ‘Mebo II’ draait naar aanleiding van 60 jaar ‘BUMA’ uitsluitend Nederlandse producties. ‘BUMA’ behartigt de belangen van muzikanten, componisten en tekstdichters in Nederland.

1997: Minister van Verkeer en Waterstaat, Annemarie Jorritsma, opent de nieuwe studio’s van Radio Noordzee Nationaal in Aalsmeer.

1922: De Schot en technicus John Reith wordt de eerste directeur van de BBC, de Britse publieke omroep.

1962: Radio LN test op de ‘MV Mi Amigo’ in de Theemsmonding via AM 980 kHz. De eigenaren doeken echter door het einde van de Scandinavische zeezenders het project op.

1971: Peter Chicago is de nieuwe zendtechnicus op de ‘Mebo II’ van Radio Northsea International.

2018: Emma ‘Baby Spice’ Bunton presenteert haar laatste ontbijtshow aan de zijde van Jamie Theakston bij Heart FM. De komende concerten met de groep staan centraal.

2020: Tony Prince kondigt het einde na drie jaar van United DJ’s online aan. De hoge kosten en de nakende komst van meerdere webradio’s deden het project de das om. De onlangs overleden Les Adams van de ‘Disco Mix Club’, Mike Read, Neil Fox, Emperor Rosko, David Hamilton, Shaun Tilley en Tony Blewitt bemanden het station. Men schakelt op 21/12/2020 over naar non-stop muziek alvorens op 1/1/2021 definitief te sluiten.

2005: Verenigde Staten

Bob Dylan zit vanaf maart 2006 wekelijks bij ‘Sirius XM’. Buiten het afnemen van interviews wil de poplegende ook zijn favoriete muziek beter laten kennen.

2012: Canada

De oud-dj van Radio Caroline North, Mick Luvzit (68), sterft. Deze ex-violist werkte voor CKY, CHWO, CHIC, CHUM en CFGM vooraleer in juni 1966 bij Radio Caroline South te starten. Hij verhuisde snel naar Radio Caroline North, waar hij zijn echtgenote Janet Teret, de zus van dj Ray, ontmoette. Het huwelijk werd op 20/9/1966 live uitgezonden.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx