fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 13 september – 257 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1979

Radio Mi Amigo besluit om 06:10 uur de programma’s vanaf de MS Magdalena te staken. Het schip dat op drift is, bevindt zich door het noodweer op vier mijl van het Nederlandse Overflakkee. Men wil een inbeslagname vermijden.

1999

De geruchten over een faillissement van C-Dance nemen toe. Op de diverse frequenties van het netwerk is dezelfde non-stop muziek te horen.

2000

De plannen voor een revival van Radio Mi Amigo nemen vaste vorm aan. Enkele voormalige medewerkers, waar onder Marc Jacobs, Bart van Leeuwen, Johan Visser, Frank van der Mast en Ferry Eden brengen via de kabelfrequenties van Radio Magdalena de zeezendertijd terug. (Foto bovenaan: Bart van Leeuwen & Dick Verheul tijdens de Zeezenderdag vanuit Zoersel in 2000)

2000

De Gentse afdeling van Radio Mango hervat, na een gedwongen onderbreking van vijf dagen, de uitzendingen. Het ging om een gevolg van een klacht bij het Vlaams Commissariaat voor de Media door een concurrerende omroep die het gebrek aan lokale programma’s aanklaagde. Er volgde een inbeslagname waarbij de licentie werd ingetrokken.

2001

De voorbereidingen voor de start van Qmusic gaan nu in sneltreinvaart. De studio’s zijn klaar. Na Francesca Van Thielen en Bart Jan De Praetere wordt ook Carl Schmitz in huis gehaald. David Claes zal het productiewerk van alle radiostations bij de Vlaamse Mediamaatschappij verzorgen.

2002

– 4FM heeft ruisproblemen via de diverse kabelfrequenties. De muziek wordt op sommige ogenblikken totaal onhoorbaar.

– Piet Van Driesen stapt na een jaar op bij het Maeva-netwerk. Een reden voor zijn vertrek wordt niet gemeld.

– De Roeselaarse afdeling van Radio Mango, het station waarvan gefluisterd werd dat men naar Maeva zou overstappen, blijft bij de Vlaamse Mediamaatschappij.

2005

– TOPradio start met de streaming van de programma’s via het internet.

– Een stroompanne in de streek tussen Velzeke en Ruddershove zorgt even na 09:00 uur voor een korte onderbreking van de uitzendingen van MFM uit Zottegem.

2006

Het steekspel tussen VRT-topman Tony Mary en mediaminister Geert Bourgeois blijft duren. De politicus verwacht dat zijn tegenspeler zich omtrent de ruzie over het uitzenden van de serie ‘Flikken’ op Belgacom TV, naar de regel van de wet schikt.

1976

Zeven personen worden tijdens een rechtszaak van samenwerking met Radio Mi Amigo beschuldigd. Albert A. krijgt een boete van duizend gulden en vier weken voorwaardelijk. Donald van B. wordt tot zes weken voorwaardelijk en 400 gulden boete veroordeeld omdat hij vijfmaal personen naar de MV Mi Amigo bracht. Josef H., de koks Johan P. en Gunther de V. moeten 500 gulden boete betalen. Leo V. en Arie E., die tijdens de uitspraak niet aanwezig waren, krijgen een geldboete van 2000 gulden en zes weken voorwaardelijk.

2004

Het team van ‘Stenders Vroeg’ start bij Yorin FM. Alle leden krijgen de opdracht om iets te doen wat ze nog niet eerder deden. Zo zal Margreet Van Gils tussen 14:30 en 15:30 uur ‘Telegames’ bij Yorin TV presenteren.

2006

De positieve reacties over Radio 5 blijven toenemen. Volgens een onderzoek onder de luisteraars blijft de radio langer aanstaan waardoor één van de eerste vooropgestelde doelen wordt bereikt.

1960

De Amerikaanse FCC tikt de presentatoren op de vingers die geld voor het draaien van bepaalde muziek hebben ontvangen. Er wordt een wet goed gekeurd die dergelijke praktijken aan banden wil leggen.

2001

De meeste radio- en televisie- stations in New York slagen er in om na de vreselijke terreuraanslagen van 11 september via tal van ingewikkelde noodingrepen toch in de lucht te blijven. Dat is nodig omdat de meeste van hun antennes zich op het dak van de ingestorte gebouwen bevonden. Zo maakt WCBS gebruik van een steunzender die zich in het Empire State Building bevindt. Het populaire Z100 en talrijke anderen radiostations geven de berichtgeving van nieuwsradio WABC door. Rick Dees biedt de luisteraars op zijn beurt de kans om tijdens zijn ochtendshow bij Kiis FM in Los Angeles, hun persoonlijke visies te geven op de dramatische gebeurtenissen. Ieder radiostation probeert een invulling te geven op wat gebeurd is. Deze opname biedt een uitstekend overzicht.

2005

Sparknet Communications, eigenaar van het merk Jack FM verliest een kortgeding van de maatschappij Bonneville over het gebruik van de slogan ‘Playing What We Want’. De rechter bepaalt dat de gedagvaarde groep geen misbruik van het logo heeft gemaakt.

2006

De verkoop van 39 stations van CBS Radio verloopt beter dan verwacht. Liefst 24 kregen reeds een andere eigenaar. Entercom, de op drie na grootste Amerikaanse maatschappij, nam er 15 over, het gaat om de plaatsen Austin, Cincinnati, Memphis en Rochester. Er wordt een bedrag van 262 miljoen dollar betaald.

2004: Denemarken

Radio 100 van Talpa Radio scoort goede luistercijfers. Het derde populairste station behaalt 5,7%. Concurrent Sky Radio verliest 2,2% en staat op 5,0%.

2004: Verenigd Koninkrijk

Een deel van de BBC wordt verkocht. De uitgeverijen Time Warner en Bertelsmann tonen interesse voor BBC Worldwide dat onder meer talrijke kranten en tien tv-zenders, waaronder BBC America en BBC Asia, bezit.

2004: Italië

De regering van premier Silvio Berlusconi overweegt begin 2005 een verkoop van 10% van de RAI. Men wil door de privatisering de geldstroom vergroten. De maatschappij Mediasat, eigendom van Berlusconi, meldt zich als kandidaat. De linkse politici schreeuwen moord en brand en beschuldigen de politicus van een te grote invloed op het medialandschap.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 november – 327 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 november -323 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 659: OmniPlayer, MENT & Brandy (audio)

DPG Media zet in op OmniPlayer voor z'n radiostations. Isabel en Lou van Put strijden Lees verder

VS: 103.5 WTOP verdiende het meest

BIA Advisory heeft een overzicht gepubliceerd van de Amerikaanse radiostations met de hoogste omzet in Lees verder

Het radiodagboek van 19 november – 322 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
2007: Mi Amigo klaar voor aanval op Radio 2

Blad 600: Fiesta, Elvira, Gerbrandy en Sony

Hongarije muilkorft laatste oppositieradio

Sluiten