fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 13 oktober – 285 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1942

De Belgische regering in ballingschap in London ondertekent een wet die de oprichting van een Belgisch Nationaal Bureau voor Radio Omroep (BNRO-RNB) goedkeurt. Jan Boon wordt tot directeur van de Nederlandstalige uitzendingen benoemd.

1981

Op 29 juni begon in Gent het Radio Mi Amigo-proces. Verschillende veroordeelden gingen in beroep. Vandaag stelt de rechtbank de geplande zaak uit tot 23 december 1982.

2000

Radio Roxy, de opvolger voor S&Si, start als webradio. Men gebruikt een speciale mediaplayer, de playlist is tevens op de voet te volgen.

2003

Een stroompanne in Beringen zorgt voor een tijdelijke onderbreking van de uitzendingen van Radio Benelux.

2006

– De Franse gemeenschapsregering heeft het beheerscontract van de RTBF voor de periode van 2007 tot 2011 goedgekeurd. De Raad van Bestuur zal nu snel het licht op groen zetten nadat eerder de tekst nog was verfijnd.

– Het headhuntersbureau ‘Verschelde en Desmedt’ start de zoektocht naar een geschikte opvolger voor de eerder opgestapte VRT-baas Tony Mary.

– Vlaams CD&V-volksvertegenwoordiger Carl de Caluwé ondervraagt mediaminister Geert Bourgeois over de lokale radio’s. Hij wil meer duidelijkheid over de storingen veroorzaakt door de Waalse stations en over de vrijgekomen frequenties na de intrekking van de vergunningen door het VCM.

– Radio 1-stem Friedl Lesage moet vanwege een longaandoening geruime tijd afhaken. Zij wordt door Kristel Mariën vervangen. (Foto bovenaan: Friedl’ Lesage kreeg in 2003 een RadioVisie trofee voor haar programma ‘De Nieuwe Wereld’. Het bijhorende interview is van Serge Hadermann).

– Radio Meetjesland stapt uit het kleine netwerk MFM. De betrokken partijen verschilden van mening over het muziekbeleid.

– Het dansnetwerk Crazy FM krijgt een vijfde frequentie, het gaat om IZIFM uit Oostkamp (107.7 MHz).

1998

Het toekomstige omroepmuseum gaat tussen tachtig en honderd miljoen gulden kosten, zo meldt het magazine Spreekbuis. De uiteindelijke plannen worden later aan minister van media Van der Ploeg voorgelegd.

2000 

De voormalige presentator bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal, Bert van der Veer, die inmiddels programmaleider bij RTL4 is geworden, ligt onder vuur. De eigenaren van het televisiestation zijn ontevreden over de gemaakte winsten. De kans bestaat dat de belaagde topman vertrekt en door Leo van der Goot vervangen wordt.

2002 

SBS Broadcasting, de moedermaatschappij van SBS6, Net 5, Veronica TV, VT4 en VIJFtv overweegt geen stappen tegen SBS FM, dat legaal op de Utrechtse kabel startte. Men wil met de directie van Surinam Broadcasting Station een minnelijke schikking treffen.

2003

De kabelfrequenties van Country FM, dat bij de algemene herverdeling geen FM-frequentie kreeg, worden door RTLFM overgenomen. Het countrystation stopt onmiddellijk met uitzenden.

2005

De toekomst van de klassieke muziekzender Radio 4 is opnieuw onzeker. Men overweegt, na de toestemming van mediaminister Medy van der Laan, om de etherfrequenties aan Fun X af te staan. De politica verklaart echter dat het voorstel nog niet zal worden besproken.

2006

Alex Oosterveen, die bij Slam!FM moest opstappen, start bij Radio Veronica. Hij zal als DJ en producer het team versterken.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 23 februari – 054 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 22 februari – 053 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 februari – 051 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Luistercijfers Wallonië: Nostalgie en VivaCité winnaars najaar 2019

Het verblijf van Radio Contact aan de top van CIM-RAM luistercijfers voor Wallonië en (Franstalig) Lees verder

Brandy-contract met Contact

BRANDY, de Brusselse jingle-producent is behoorlijk in het nieuws de voorbije dagen. Gekozen om de Lees verder

Het radiodagboek van 18 februari – 049 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 17 februari – 048 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Eric Laforge zal nooit meer rocken bij Classic 21 (video)

Alweer triest nieuws uit de radiowereld. Eric Laforge, presentator op Classic 21, is deze nacht Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, internetradio, kabelradio, lokale radio, nederland, netwerkradio, offshore, vrt
Blad 294: Google, 1RCF en oorlogsforten (video)

Jambon I en de VRT: het (wederzijds) masseren is begonnen

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen (foto-epiloog)

Het is vandaag 12 oktober… 1978 (audio)

2008: RadioVisie: mag het een plusje meer zijn?

Het radiodagboek van 12 oktober – 284 (audio)

Sluiten