fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 13 november – 316 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1977

Tijdens de zomermaanden organiseerde Radio Mi Amigo een 64 dagen durende kustactie in België. In ruil voor 90.000 BEF werd op iedere halte reclame voor de medewerkende bedrijven gemaakt. Dezelfde publiciteit liep ook via het station. Het gerecht greep echter in en vorderde zware straffen. De advocaten van de beklaagden spreken over een vriendendienst van baas Sylvain Tack en eisen prompt de vrijspraak.

1981

Eindelijk is er nieuws van Radio Seven in Zellik. Het station met grootse ambities kwam er omdat misnoegde Vlaamse medewerkers van Radio Contact meer zendtijd vroegen. Ze hielden zelfs een pleidooi voor een volledige Franstalige en een complete Nederlandstalige afdeling maar vingen bot bij de directie. Het zendbereik voldeed echter niet aan de wensen van de initiatiefnemers. Het zou tot in het voorjaar van 1982 duren eer Seven tot een volwaardig station uitgroeide.

2002 

NRJ reageert fel op de uitspraken van Francis Lemaire tijdens een interview met de websites iRadio en Tuner.be. Vooral de uitspraak dat het Franse netwerk als ‘vreemd’ station geen recht heeft op een plaats in het Belgische radiolandschap valt verkeerd. Men dreigt met gerechtelijke stappen.

1965 

Ad Bouman (foto bovenaan) solliciteert bij Radio Veronica. Hij zal later enorm populair worden dankzij onder andere zijn eigenzinnige ‘Adje Bouman’s Top 10’.

1966 

Radio Dolfijn start vanaf de MV Laissez Faire.

1970 

De King David van Radio Capital wordt door het schip de Hector van maatschappij Wijsmüller vlot getrokken. Daar de exploitatiemaatschappij IBS de hoge kosten niet meer kan betalen, volgt het faillissement.

1998 

De voormalige topman van zeezender Radio Monique en Holland FM, Nico Volker wordt bij Stadsradio Rotterdam ontslagen. Koen van Thijn wordt zijn opvolger.

2000

De Haagse programmaraad geeft bij het radioaanbod op de kabel in 2001 een plaats aan Slam!FM. Het dancestation vervangt Fresh 102FM.

2003 

Timo Kanst en Frank Dane verlaten Radio 538 en worden door Yorin FM aangeworven. Beiden starten op 1 januari 2004.

2006 

De voormalige directeur van Radio 538, Erik de Zwart wordt de topman van de Stichting Nederlandse Top 40. Hij presenteerde de bekendste hitparade van het land tussen 1989 en 2002.

2000

Ondanks het feit dat de licentie van het Britse TalkSport pas in februari 2003, na acht jaar eindigt, heeft de leiding in Londen reeds een verlenging bij de Radio Authority aangevraagd. Omdat het station naast landelijke programma’s via de middengolf, eveneens synchroon op het digitale multiplex netwerk werkt, is de algemene verwachting dat dit zonder meer zal worden toegestaan. De onderneming maakte in ieder geval een bedrag van vijftigduizend pond over naar de rekening van de Radio Authority voor de nieuwe aanvraag.

2003

– Saga Radio krijgt een licentie voor Glasgow. Ze verslaan The Arrow van de Chrysalis-groep op de eindstreep. Ook Emap’s Magic 105.2FM, Scottish Media Group’s Virgin 105.2FM en Glasgow Gold haalden het niet.

– De krant The Guardian meldt dat BBC Radio 1 de jacht op Jason Griffith en Joel Hogg heeft ingezet. Ze zijn beter bekend als JK en Joel van Key 103 in de regio rond Manchester. Hun contract loopt volgend jaar af, en de BBC wil hen graag inlijven.

1937

De National Broadcasting Company richt een symfonieorkest op. De beroemde dirigent Arturo Toscanini zal het gezelschap gedurende zeventien jaar leiden.

1991

191 radiostations in de Amerikaanse staat Louisiana krijgen van Bryan Adams de vraag om ‘Everything I Do, I Do It For You’ niet meer te draaien. Het thema uit de film ‘Robin Hood, Prince Of Thiefs’ werd door de leider van de Klu-Klux-Clan David Duke tijdens zijn campagne voor het gouverneurschap gebruikt.

2003: Israël

Vice-minister en tevens verantwoordelijke voor Media en Industrie, Ehud Olmert sleutelt aan bepaalde wetteksten. Die moet de opening bieden voor de legalisering van een aantal nieuwszenders waaronder de recent in beslag genomen zeezender Arutz 7.

2006: Denemarken

Talpa start binnenkort met een tweede station. In eerste instantie zal op maandag 20 november Radio 100FM Jul, de kerstvariant van Radio 100FM, starten. Zodra deze periode voorbij is, beginnen de officiële uitzendingen.

1987: Frankrijk

Het Parijse Pacific FM stopt om middernacht en wordt Rire & Chansons, een onderdeel van het NRJ-netwerk.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Wallonië: online radio maakt enorme sprong door lockdown

Tijdens de lockdown nam in Franstalig België het online naar de radio luisteren, zowel naar Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 mei – 142 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 19 mei – 140 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in groot-brittannië, nederland, offshore, usa
Het is vandaag 12 november… 1998 (audio)

Het radiodagboek van 12 november – 315 (audio)

Het is vandaag 11 november… 1984 (audio)

Het radiodagboek van 11 november – 314 (audio)

Blad 323: NPO Radio 5 en veel NRJ (video)

JLB gaat (soms) naar zee – 52 (video)

Sluiten