RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het Radiodagboek van 13 maart

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1978: ‘Tussen baken en schipper’ is een nieuw programma bij Radio Mi Amigo met Johan Visser. Ton Schipper neemt de ‘Persoonlijke Top 10’ van Haike Debois in Playa de Aro over.

1981: Radio Antwerp-City en Radio Pelgrim brengen samen programma’s.

2001: De VRT stopt de investeringen in de kortegolfzenders van Waver ten behoeve van Radio Vlaanderen Internationaal. Er worden geen nieuwe toestellen meer aangekocht. De huidige zenders in Waver blijven wel in gebruik.

2002: De groep rond Radio Contact herverdeelt de aandelen. ‘RTL’ krijgt 49,9% van het pakket terwijl directeur Francis Lemaire 50,1% behoudt. 

2018: De Vlaamse Regulator voor de Media (‘VRM’) heeft de vraag van RGR 2 om de frequentie in Heist-op-den berg (106.8 MHz) te verhuizen naar Hulshout afgewezen. Men vreest storingen met Komilfoo in Aarschot (106,9 MHz).

2020: Gold FM (Meulebeke, 106,9 MHz en Roeselare, 105,6 MHz) breidt het aantal verzoekprogramma’s uit. Niet alleen op zondagvoormiddag maar ook op dinsdag en op donderdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur kan men het contact behouden met de rusthuisbewoners en met de familie.

2001: Ruud Hendriks (Rob Hudson van Radio Mi Amigo) verlaat op 1/5/2001 het bestuur van ‘Endemol entertainment’. De tijdelijke directeur van het geflopte Sport 7’, wil zijn horizon verbreden.

2021: Suse van Kleef, tot voor kort correspondent voor de NOS in het Verenigd Koninkrijk, start als de eerste verslaggeefster bij ‘Langs De Lijn’ op NPO Radio 1. Zij volgt de Eredivisiewedstrijd Willem II tegen Heerenveen.

1967: Radio Scotland op de ‘MV Comet’ wordt vanwege het uitzenden binnen Engels grondgebied door een rechtbank tot een boete van 250 euro veroordeeld.

1973: ‘World in Action’ van A.J. Beirens, gesteund door de ‘UNESCO’, is nieuw bij Radio Northsea International via de SW-zender op de ‘Mebo II’.  

1984: Alweer tegenslag voor de investeerders bij het toekomstige Laser. De politie onderschept de nieuwe zendmasten voor het zendschip de ‘MV Communicator’. David Irvine en de Amerikaanse eigenaar van de scheepswerf in Queensborough, waar de pylonen zich bevonden, worden gearresteerd.

2021: De voormalige autosportcommentator voor de BBC Radio, BBC TV en ITV Murray Walker (97) sterft. Hij is een legende dankzij zijn enthousiaste commentaar tijdens de F1 Grand Prix. 

2005: Gold 104.5 MHz uit Indianapolis wijzigt het oldiesformat. In de plaats komt er een mix van actuele hits met bestsellers uit de jaren ’70, ’80 en ‘90. De naam Gold 104.5 wordt voor Jack FM omgeruild.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx