RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het Radiodagboek van 13 januari

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2021.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1983: Radio Seven wordt door het gerecht in beslag genomen. Ook Radio Annick krijgt in de studio’s bij het Hof ‘Ter Lo’ te Borgerhout ongewenst bezoek. Het complete studiomateriaal wordt door de PTT verwijderd. Toch slagen de initiatiefnemers er in om snel terug in de lucht te komen. 

2001: De Waalse deelregering legaliseert, volgens geruchten, vijf netwerken: Bel RTL, Radio Contact, NRJ, Radio Nostalgie en Radio S, een fusieproject tussen Ciel FM en Sud Radio, dat sterke bindingen met de politieke partij PS heeft. Over Fun, Contact 2 en BFM wordt met geen woord gerept. 

2002: Men meldt rond Vilvoorde-Grimbergen-Koningslo, rond Humbeek, rond Kapelle-op-den-Bos en rond Londerzeel een piraat (87.5 MHz). De Herentse radio Uilenspiegel werd op 12/12/2001 verspreid. Men krijgt muziek uit de jaren ‘80 en ‘90 met een behoorlijke klank in stereo.

2004: Door de heisa rond hét bekendste Islamitische kledingstuk brengt Leen Demaré bij Radio Donna haar ochtendprogramma met een hoofddoek.

2005: 

– Luc De Groot verlaat Radio Extra Gold. De ex-presentator bij Radio Contact, bij Radio Seven en bij Maeva FM, kon de oldieszender met zijn zaak ‘Dirk Martens’ in Aalst niet meer combineren. De ochtend wordt door Ron van de Plas overgenomen.

– Een wijziging bij 4FM door de eigenaar ‘Talpa’ leidt tot het ontslag van Michel Follet. Peter Van Dam ‘wordt’ de nieuwe programmaleider.

2006: 

– Een van dé figuren bij Radio Express in Bekkevoort, Ad Verstraete sterft in een verkeersongeval. Hij was sinds 1999 gemeenteraadslid voor de sp.a van Scherpenheuvel-Zichem.

– C-Dance is in het Waasland terug op 105.3 MHz. Herstellingswerken zorgen voor een betere ontvangst.

2014: De omschakeling van Twizz Radio naar DH Radio wordt met een week uitgesteld. Het communiqué geeft geen exacte reden voor de vertraging op.

1971: ‘Fop Out’ een item met een verborgen microfoon wordt tijdens de show van Rob Out bij Radio Veronica geïntroduceerd. 

1996: Er rijst bij Radio London een conflict tussen Tom Blom en de directie. Aanleiding vormt het niet naleven van de financiële afspraken. Directeur Peter Jansen noemt de beschuldigingen van de presentator ‘pure onzin’. Zijn show was ingekort tot een uur. Men wou daarom geen supersalaris betalen.

2004: Het gonst van geruchten over een mogelijke overgang van Ruud de Wild naar Radio 538. Er zijn gesprekken tussen ‘BNN,’ de Radio 3FM-coryfee en zijn manager Willem de Bois.

2009: Het vertrek van Margreet Theunissen als de zendermanager voor Radio 4 en Radio 6 wordt door Florent Luyckx en Marwil Straat opgevangen.

2019: 

– Sky Radio verbetert de FM-ontvangst ten noorden van Eindhoven op 101.6 FM. Men kan via de A2 vanaf Den Bosch en in de regio rond Boxtel en Liemde van de non-stop muziek genieten.

– Bart van Leeuwen volgt bij NPO Radio 5 Astrid de Jong op voor het ‘Theater van het Sentiment’. Hij opent met ‘When Will I See You Again’ van The Three Degrees.

1965: Verenigd Koninkrijk 

Het zendschip van Radio Caroline North de ‘MV Fredericia’ belandt tijdens een zware storm in moeilijkheden. Het anker en de motor beletten grotere problemen.

2015: Frankrijk

NRJ wordt met dagelijks 6.600.000 luisteraars marktleider. Vooral het avondblok met Sébastien Cauet van 19.00 uur tot 22.00 uur scoort goed.

2020: Verenigde Staten 

Hitzender 102.7 Kiis FM (Los Angeles) wijzigt door het plotse vertrek van Alex Gervasina na amper een half jaar weer de programmering. Sisanie Villaclara, de sidekick van ochtendman Ryan Seacrest, neemt een deel van haar uren over.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Amptec

Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx