RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Radiodagboek van 13 augustus

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1980: Het Limburgse illegale Radio Noordzee wordt bij ‘Ter Bos’ In Schouwen het zwijgen opgelegd.

1998: De voorbereidingen voor een zesde kabelstation vorderen. Het ‘Vlaams Initiatief Radio’, bestaande uit een groep investeerders met onder meer Stefan Ackermans, krijgt een vergunning. 

2008: De Franse groep TDF en het Noorse Norkring zijn de twee overgebleven kandidaten voor de overname van het zenderpark van de VRT. Het dossier is belangrijk voor de uitbouw van het digitale omroeplandschap.

2020: Een hevig onweer haalde Radio Vlaamse Ardennen 1 op 105 MHz op de Hotond nabij Ronse uit de lucht. De brandweer en Fluvius ondernamen de nodige stappen om de elektriciteitskabels te herstellen.

1972: Henk van Dorp maakt zijn laatste sportshow bij Radio Veronica. Berry Zand Scholten van dé ochtendkrant ‘De Telegraaf’ volgt hem vanaf 27/8/1972 op. Peter Koelewijn maakt twee jingles voor het programma.

1974: Peter de Jaeger start als nieuwslezer bij Radio Noordzee Internationaal op de ‘Mebo II’ en zal ook ‘Buitengaats’ presenteren.

2001: Tijdens een gesprek met het ‘Veronica-blad’ verklaart voorzitter Willem van der Meer, dat men volop aan de terugkeer van Veronica als radio- en televisiestation sleutelt. Men plant trouwens investeringen voor het bekomen van FM-frequenties voor Radio Veronica en voor Kink FM.

2003: Ex-3FM-boegbeeld, Isabelle Brinkman presenteert via een beurtrolsysteem met de voormalige wielrenster Danille Overgaag, ‘De Show van Nederland’, bij SBS6.

2004:

– De evenementenradio Veronica test op AM 828 kHz tussen 16.31 uur en 18.00 uur. De ‘Stichting Norderney’ wilt de zwarte maand augustus 1974 herdenken.

– Peter Rijsenbrij vervangt de zieke Tom Mulder als ochtendpresentator, programmadirecteur en als stationmanager bij Radio 10 Gold. Hij wordt tevens door eigenaar ‘Talpa’ naar Vilvoorde gestuurd om 4FM te helpen.

2005: Met de woorden ‘We zijn Iets nieuws begonnen’ openen Linda de Mol en Beau D’Erven Dorens de tv-uitzendingen van ‘Talpa’ van John de Mol.

1962: Denemarken

Daar men sinds het intreden van de anti-zeezenderswet op 31/7/1962 niets tegen Radio Syd doet, keert Radio Mercur vanop de ‘Lucky Star’ terug.

1967: 

– Op 4/8/1967 zijn er kwallen in het koelwatersysteem beland van de ‘Ocean 7’, het zendschip van Radio 270. Het station was daardoor uit de lucht tot vandaag. Om gelijkaardige problemen te vermijden, koos men een betere ligplaats.

– Radio London verwelkomt op de ‘MV Galaxy’ de fans, het ‘ITN News’ en programmaleider Alan Keen. Men besluit om tot aan het afscheid uit te zenden.

1973: De AM-zender op de ‘Mebo II’ wordt drie dagen uitgeschakeld voor onderhoudswerken. Radio Northsea International gebruikt in afwachting de 10 kW reservezender.

1985: De ‘Daily Mail’ doet uitgebreid verslag van de ‘Eurosiege ’85’. De kosten om de ‘Dioptric Surveyor’ op zee te houden zijn 50.000 pond (55.262 euro).

1988: Shadoe Stevens (Z100) volgt Kasey Casem op als wekelijkse presentator van de ‘American Top 40’. Het wordt echter geen succes ondanks het feit dat 1.014 stations de vier uur durende show overnemen. Vele luisteraars haken af. 

2020: Een van de meest bekende Amerikaanse radiodj’s Cousin Brucie keert op 5/8/2020 terug bij het New Yorkse 77 WABC. Hij krijgt op zaterdagavond volledige muzikale vrijheid en hoopt mensen terug te winnen die niet over ‘Sirius Satellite XM’, de digitale radioleverancier beschikken. 

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 12 augustus

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 11 augustus

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 15 augustus

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 14 augustus

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Oud radiopresentator Terry Verbiest overleden

Terry Verbiest, een tijdlang journalist bij de toenmalige BRT en presentator van het programma 'Het Lees verder

Het Radiodagboek van 20 mei

Vandaag in 1998: De Vlaamse kabelradio Flandria dient in Luxemburg de aanvraag voor een tweede Lees verder

Het Radiodagboek van 19 mei

Vandaag in 1960: Alan Freed wordt door de politie van New York opgepakt en beschuldigd Lees verder

Het Radiodagboek van 18 mei

Vandaag in 1960: De nieuwe omroepwet voorziet de stichting van twee uitzendinstituten namelijk de BRT Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x