fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 12 oktober – 284 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1962

Radio Antwerpen van Georges De Caluwé (foto bovenaan) begint met uitzenden op 201 meter middengolf vanaf het zendschip Uilenspiegel.

1978

Enkele universiteitstudenten starten in Louvain-La-Neuve met een de vrije Radio LLN.

2004

Het Parijse house- en technostation FG DJ Radio, start op 96.5 MHz de uitzendingen voor Brussel en de wijde omgeving.

1984

Radio Veronica zendt op vrijdagavond vanaf 19:00 uur de eerste aflevering van het programma ‘Curry & Van Inkel’ op Hilversum 3 uit. De show wordt snel een begrip in de radiowereld.

1999

De Turks-Nederlandse Omroep TNRT wilt vanaf oktober 2000 als publieke omroep starten. Initiatiefnemers Stephan Mastenbroek en Riza Seref verzamelden 50.000 leden, waardoor men acht uur televisie kan brengen.

2000

Ruud Poeze en Bob Noakes van Quality BV kondigen aan vanaf 16 oktober te starten met de live programma’s van Radio Paradijs op 1584 kHz.

2003

Ruud Poeze, die tijdens de recente herschikking van het etherlandschap een flinke lading AM-frequenties kreeg, bevestigt de plannen om Radio London vanaf het REM-eiland te starten. Het platform diende in 1964 voor Radio en TV-Noordzee.

2004

Henkjan Smits overweegt om bij Yorin FM als sidekick van Rob Stenders te stoppen en naar Noordzee FM over te stappen. Hij vindt het vroege opstaan té zwaar.

2005

Tijdens een debat over de publieke omroep verklaart mediaminister Medy van der Laan dat het sluiten van Radio 4 niet overwogen wordt. Ze antwoordt op een vraag van CDA-politicus Joop Atsma van het CDA. De uiteindelijke beslissing wordt in 2006 verwacht.

2007

De Stichting Nederlandse Top 40 verlengt de samenwerking met Radio 538 tot 2012. In één adem wordt het afscheid van ‘Weekendrick’ aangekondigd. Rick van Velthuyzen behoudt wel zijn zeer gewaardeerde nachtshow.

1969

Amerikaanse radiostations veroorzaken een rel door het nummer van de Beatles ‘Revolution N°9’ achterwaarts te draaien. Zo ontstaat het gerucht dat Paul Mc Cartney overleden is.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 387: Europa 2, Contact en Nathalie (audio)

Trektochtje naar Slovakije. Steeds populairder als vakantiebestemming, maar wat weten we over hun radiostations? We Lees verder

Het radiodagboek van 18 januari – 018 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

Hoeveel mensen zijn er nodig om een vastgeroest omroepbestel om te gooien? Niet zoveel. De Lees verder

Het radiodagboek van 17 januari – 017 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Het radiodagboek van 16 januari – 016 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 15 januari – 015 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2006: Frequentieplan toe aan reanimatie

Je naam zal in deze verwarrende mediatijden maar Geert Bourgeois zijn. Verkondigde je net op Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 11 oktober – 283 (video)

Het radiodagboek van 10 oktober – 282 (audio)

Het radiodagboek van 9 oktober – 281 (video)

Het radiodagboek van 8 oktober – 280 (audio)

Het radiodagboek van 7 oktober – 279 (audio)

Het radiodagboek van 6 oktober – 278 (video)

Sluiten