fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 12 november – 315 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002

– De raad van bestuur van Think Media stelt de beslissing over de verkoop van de aandelen van 4FM aan de maatschappij Déficom uit.

– Minister van Sport en Brusselse Aangelegenheden, Guy Vanhengel (VLD), pleit voor een Vlaams Mediahuis, dat onder andere ruimte aan het huidige FM Brussel kan bieden. Dit (studenten)station zou veel aandacht aan de pendelaars moeten besteden.

2006

– De krant Le Soir bericht over een fusie tussen Contact 2 en de Brusselse stadsradio BXL. Daaruit zou een nieuw station moeten ontstaan.

– Radio L’Etudiant verhuist van 100.7 MHz naar 97.2 MHz in Dottignies. De lokale zender maakt zelfs gebruik van een hoger vermogen dan wettelijk is toegelaten waardoorheen signaal tot in Kortrijk te ontvangen is.

1974 

De Raad van State behandelt het hoger beroep van de Veronica Omroep Organisatie. Men was het niet eens met de beslissing door CRM-minister Harry Van Doorn om geen zendtijd toe te kennen.

2002 

– De krant De Telegraaf meldt dat SBS en Veronica opnieuw over een samenwerking praten. De vorige poging viel door de starre houding van de Veronica-voorzitter in het water.

– Televisiejournaliste Sacha de Boer presenteert vanaf maandag 18 november het Radio 1-programma ‘Met Het Oog Op Morgen’. Zij volgt Annette van Trigt op.

1922

De BBC begint een steunzender in Dundee.

1977

Een radioamateur meldt de organisatie van Caroline dat het zendschip door een sleepboot wordt weggehaald. Daar er eerder geruchten de ronde deden als zouden voormalige Mi Amigo-medewerkers actie ondernemen om hun achterstallige lonen te krijgen, besluit eigenaar Ronan O’ Rahilly een vliegtuig te huren om de situatie te bekijken. Eenmaal ter plaatse lijkt er van het verhaal niets te kloppen.

1978

De BBC Top 30 wordt door de BBC Top 40 vervangen. Simon Bates presenteert tussen 18:00 en 20:00 uur de meest verkopende hits van het ogenblik.

2003

Bij het Londense hitstation Capital 95.8FM heerst grote opschudding als presentatrice Emma Forbes, na amper zeven maanden, al ontslag wil nemen. De deining ontstond nadat ze vernam dat een rol van sidekick bij de pas aangeworven Johnny Vaughan tijdens de ‘Breakfastshow’ onzeker werd. Zelf had ze graag Chris Tarrant willen opvolgen.

2005

OFCOM, het Commissariaat voor de Media verstrekt opnieuw zeven community licenties voor het verzorgen van laagvermogen radio-uitzendingen. De nieuwe vergunningen zijn voor Alnwick in het graafschap Northumberland, Newcastle upon Tyne Kirkby Lonsdale, Cumbria Withernsea, East Yorkshire, Worcester, Gloucester en Pontypool in Zuid Wales. Laatstgenoemde licentie is voor de regio rond Torradiin.

1945

Radio Luxemburg is na het einde van de Tweede Wereldoorlog opnieuw regelmatig te beluisteren.

2000

Het Hamburgse Eurogay Media AG, drijvende kracht achter de grootste homogemeenschap in Europa via de website Eurogay, wil een radiostation beginnen. Gedelegeerd bestuurder Wolfgang Johannes zegt op een persconferentie op 1 februari 2001 te willen starten.

2011

Radio London zond ooit uit vanaf de MV Galaxy. Ron Bunninga, de zoon van de toenmalige kapitein Bunninga aan boord van het zendschip, scande zopas tal van dia’s in. Ze werden genomen in de haven van Hamburg, vermoedelijk in 1968. Onder meer is te zien dat de Galaxy een uitgebreide opknapbeurt heeft gekregen, inclusief een verfbeurt. Op een andere foto is de terecht trotse kapitein te bewonderen, geflankeerd door de toenmalige reservekapitein Angenent. Deze exclusieve reeks staat vanaf vandaag online. Bekijk ze hier . (Foto bovenaan)

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Op 4 november werden de resultaten van het KPMG onderzoek naar het Vlaamse radiolandschap voorgesteld. Lees verder

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 651: Untz, piraat & Capital Radio (video’s)

NPO Radio 2: Sidekicks weg bij Ruud de Wild (video)

Nostalgische column Hans Knot – 140

Sluiten