RadioVisie

  • .
    .

Het Radiodagboek van 12 november

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1976:

– Sylvain Tack wordt bij verstek door een Brusselse rechtbank tot 19 maanden cel wegens de medewerking aan Radio Mi Amigo veroordeeld.

– Radio Mi Amigo moet om 15.00 uur gedurende een kwartier uit de lucht door een gesneuvelde zendmastkabel. Ondertussen wordt Frank van de Mast door Marc Jacobs afgelost.  

2001: Erwin Deckers en Sven Ornelis openen op Qmusic een testmarathon van 42 uur. Het duo moet de luisteraars naar de nieuwkomer lokken.  

2002: De Raad van Bestuur bij ‘Think Media’ stelt de verkoop van de aandelen bij 4FM aan de maatschappij ‘Déficom’ nog even uit. 

2006:

– De krant ‘Le Soir’ bericht over een mogelijke fusie tussen Contact 2 en de Brusselse stadsradio BXL. Daaruit moet een nieuw station ontstaan.

– Radio L’Etudiant verhuist van 100.7 MHz naar 97.2 MHz in Dottignies. De lokale zender maakt gebruik van een hoger vermogen dan wettelijk is toegelaten waardoor het signaal tot in Kortrijk te ontvangen is.

2008: Een vraag van Seniorennet bij 2.270 50-plussers over hun voorkeur op radiovlak leerde in vergelijking met de conclusies in 2003 dat Radio 2 met 7% steeg. De lokale radio’s, 4FM en Qmusic wonnen 5,5%, 4% en 2%. Radio Donna en Klara zakten tot 3,7%. Radio 1 daalde lichtjes: van 15,4 naar 13,2%.

2017: Johan Persyn draait in samenwerking met de Zottegemse Cultuurraad  voor de bewoners in het zorgcentrum ‘Egmont’ verzoeknummers voor iemand die ze graag zien tussen 14.00 uur en 16.00 uur. ‘Yesterday Live’ wordt tevens bij radio MFM uitgezonden.

1974: De Raad van State behandelt het hoger beroep van de ‘Veronica Omroep Organisatie’ (‘VOO’). Men is het niet eens met  de beslissing door ‘CRM’-minister Harry van Doorn om geen zendtijd toe te kennen.

2002:

– De krant ‘De Telegraaf’ meldt dat de maatschappij ‘SBS’ en Veronica toch willen samenwerken. De vorige poging viel door de starre houding van de voorzitter bij Veronica in het water.

– Televisiejournaliste Sacha de Boer verzorgt vanaf maandag 18/11/2002 het Radio 1-programma ‘Met Het Oog Op Morgen’. Zij volgt Annette van Trigt op.

1945: Groot Hertogdom Luxemburg

Radio Luxemburg is na de Tweede Wereldoorlog vaak te beluisteren.

2020: Frankrijk

In de regio rond Bordeaux, Arcachon, Toulouse en in Montauban zijn zeven nieuwe DAB+ muxen gestart met telkens dertien radiostations. 1,9 miljoen Fransen kunnen tussen de 13 en 39 digitale radio’s beluisteren.

1972: De worldservice van Radio Noordzee Internationaal op de ‘Mebo II’ is, na een onderbreking van 1 jaar, elke zondag van 10.00 uur tot 20.00 uur terug op de SW-golf. 

1977: Een radioamateur meldt de organisatie van Caroline dat het zendschip door een sleepboot wordt weggehaald. Daar er eerder geruchten waren als zouden ex-medewerkers van Radio Mi Amigo actie ondernemen om hun achterstallige lonen te krijgen, besluit eigenaar Ronan O’ Rahilly een vliegtuig te huren om de situatie te bekijken. Eenmaal ter plaatse lijkt er van het verhaal niets te kloppen.

1978: De BBC Top 30 wordt door de BBC Top 40 vervangen. Simon Bates presenteert tussen 18:00 en 20:00 uur de meest verkopende hits van het ogenblik.

2003: Bij het Londense hitstation Capital 95.8 FM heerst grote opschudding als presentatrice Emma Forbes, na amper zeven maanden, al ontslag wil nemen. De deining ontstond nadat ze vernam dat een rol van sidekick bij de pas aangeworven Johnny Vaughan tijdens de ‘Breakfastshow’ onzeker werd. Zelf had ze graag Chris Tarrant willen opvolgen.

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 11 november

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 10 november

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 14 november

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 13 november

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 3 juli

Vandaag in 2018: De VAR, publiciteitsregie  van de VRT, trekt zich na zware kritiek terug Lees verder

Het Radiodagboek van 2 juli

Vandaag in 1951: Radio Luxemburg start vanuit Junglinster met een Engelstalige service op 208 m Lees verder

Het Radiodagboek van 1 juli

Vandaag in 1995: Wolfman Jack overlijdt aan een hartaanval na een boekpromotie in Belvédère (North-Carolina).

Het Radiodagboek van 30 juni

Vandaag in 2006: In Nederland beslist het College voor het Bedrijfsleven dat RTL FM op Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx