fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 12 mei – 132 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

In het Staatsblad verschijnen de voorwaarden waar de deelnemers aan de licentiecarrousel voor een landelijke FM-pakket aan moeten voldoen. Het document is vier pagina’s lang geworden en bevat de handtekeningen van Vlaams minister-president Patrick Dewael en minister van Media Dirk Van Mechelen.

2002 

De uitzendingen van Cable Dance via de kabel, worden om 20:00 uur plotseling onderbroken. Er is een verbindingsprobleem tussen de hoofdstudio en de maatschappijen die het signaal verspreiden.

2003 

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media had Radio Contact vanwege het veroorzaken van storingen een schorsing van drie dagen opgelegd die vandaag ingaat. De maatschappij van de blauwe dolfijn legt de sanctie echter naast zich neer en vervolgt de uitzendingen.

2005 

Cool FM, het non stop muziekstation begint in Knokke-Heist, op de voormalige frequentie van Magic FM, de 106.2 MHz, uit te zenden.

1989 

Lex Harding (foto bovenaan) neemt als presentator afscheid van de ‘Nederlandse Top 40’. Er worden kosten noch moeite gespaard om er een hele bijzondere aflevering van te maken. Tijdens een rechtstreekse uitzending van op het eiland Curaçao stelt hij niemand minder dan Erik de Zwart als zijn opvolger voor. ‘Eternal Flame’ van de Britse meidengroep The Bangles wordt als nummer 1 gedraaid.

2004 

– In de Tweede Kamer wordt er een heftig debat gevoerd over de vraag of het minimum aantal leden voor het toelaten van kandidaten tot het publieke bestel moet worden verlaagd tot 150.000. Nu ligt de grens op 300.000. Door de politieke heisa dreigt de toekomst van BNN op de helling te raken.

– Er komt dan toch geen 400 meter hoge zendmast voor Radio Delta voor de kust van Walcheren. De Stichting Noordzee protesteerde immers tegen dit voornemen en trok naar de Raad van State. Die gaf de organisatie gelijk. De uitspraak betekent meteen het einde voor de plannen om een krachtige lange golfzender te starten met voornamelijk Engelse programma’s.

2005

Radio Waddenzee start om 17:00 uur op 1602 kHz een testuitzending met een laag vermogen. Ook in het verhaal rond Radio London zit eindelijk beweging. Om 19:00 uur duikt via 1395 kHz een oude Jon Steele Show op. Na een korte onderbreking om 19:24 uur worden om 19:45 uur de testuitzendingen afgerond. Groot is de verrassing als Radio London om 23:00 uur terug van zich laat horen.

2006

De Veronica Radioschool lanceert om 17:30 uur V-Radio. Het internetstation moet nieuw talent de kans geven om creatieve en gedurfde radio te maken. 3FM-DJ Gerard Ekdom en nieuwslezer Arend Langeberg geven de aftrap.

1964

Om 06:00 uur beginnen de officiële uitzendingen van Radio Atlanta op 201 meter middengolf.

1966

Radio Tower, de fortpiraat waarvan de exploitatiemaatschappij Vision Projects op 28 april failliet was verklaard, stopt definitief.

1965

De DJ’s van Radio London ontvangen op de MV Galaxy Marianne Faithfull. De zangeres geeft tijdens een live programma haar mening over de gedraaide platen.

2006 

Magic FM is dé nieuwe nummer één in de Britse hoofdstad. Met 7% blijft het station van DJ Neil Fox concurrenten als Heart FM met 5,7% voor. Voor de ex-nummer één, Capital Radio neemt de terugval catastrofale gevolgen aan. 5,5% betekende een verlies van 0,4%. Op landelijk vlak blijft BBC Radio 2 marktleider met 16% voor BBC Radio 4 met 11,7%.

2004

Jean-Paul Cluzel, de huidige PDG van Radio France International, wordt de nieuwe voorzitter van Radio France. Hij volgt Jean-Marie Cavada op die op 27 april opstapte om bij de Europese verkiezingen op de UDF lijst te kunnen staan.

2007

Het Parijse house- en technostation FG DJ Radio begint op een zevende frequentie. Met een zendvermogen van 500 Watt krijgt Rennes via 91.2 MHz een degelijke ontvangst.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het is vandaag 23 januari… 1999 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

2011: Radio Caroline hengelt naar AM-vergunning

Diverse bronnen melden dat Radio Caroline actie voert om een zendvergunning te krijgen om op de Lees verder

Het radiodagboek van 23 januari – 023 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Retro Mi Amigo Top 50 van 7 februari 1976

De maandelijkse aflevering van de Retro Mi Amigo Top 50 is zaterdag 25 januari 2020 Lees verder

Het is vandaag 22 januari… 1978 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het radiodagboek van 22 januari – 022 (audio )

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het is vandaag 21 januari… 1994 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het radiodagboek van 21 januari -021 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 11 mei – 131 (video)

Het radiodagboek van 10 mei – 130 (video)

Het radiodagboek van 9 mei – 129 (video)

Het radiodagboek van 8 mei – 128 (audio)

Het radiodagboek van 7 mei – 127 (video)

Het radiodagboek van 6 mei – 126 (audio)

Sluiten