RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het Radiodagboek van 12 maart

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2021.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1977: Radio Mi Amigo start een nieuwe programmering.

1979: De Luiksgezinde groep onder leiding van José Happart, die de Voerstreek met de Waalse gelijknamige provincie wil verenigen, start Radio Fouron Wallonie. Men zendt elke zondagavond om 21.00 uur uit.

2002: 

– De Waalse Mediaminister Richard Miller eist dat er voor 15/4/2002 duidelijkheid komt over een globaal frequentieplan. Hij wil dat de drie gemeenschappen tegen dan hun conclusies kenbaar maken. Ondertussen werken de technici en het BIPT samen aan de uitwerking van een frequentieverdeling waarbij de Waalse en Vlaamse stations elkaar niets meer in de weg leggen.

– Langs Vlaamse zijde weet minister Dirk Van Mechelen als antwoord op een vraag van ‘CD&V’-mediaspecialist Carl De Caluwé te vertellen dat de coördinatiegesprekken met de buurlanden voor de frequenties, die door de nationale commerciële radiostations zullen gebruikt worden, goed opschieten. Frankrijk doet wel moeilijk over 40 frequenties. Nederland maakt nog kanttekeningen over 20 plaatsen op de FM band. Duitsland twijfelt over 27 frequenties. Tegen het einde van de lopende maand wilt de politicus meer klaarheid over deze problematiek. 

2019: De Vlaamse dienst Media van de overheid houdt een raadpleging over het FM-frequentieplan. Die van einde verleden jaar verliep niet zoals het hoorde. Tot woensdag 13/3/2019 kan men alles bekijken en de nodige opmerkingen indienen. 

1985: De ‘VOO’ (‘Veronica Omroep Organisatie’) krijgt bij het kort geding van 18/2/1985 tegen het ministerie van ‘WVC’ (‘Welvaart, Volksgezondheid en Cultuur’) gelijk wat de peildatum naar het aantal leden betreft daar de politicus eerder ook uitzonderingen heeft gemaakt. Hij hoeft echter niet voor 1/10/1985 zijn beslissing kenbaar te maken.

1999: Sky Radio (100.7 FM, 100.4 FM, via internet en via de kabel) is ook online te horen. Via de real audio speler G2 is de kwaliteit nog beter geworden.

2000: De eerste ‘Radio 2 Zendtijdprijs’ gaat op ‘Het Gala Van Het Nederlandse Lied’ naar Boudewijn de Groot, alias de voormalige dj bij Radio Veronica Marcel Oversteege. Talrijke Nederlandse artiesten zingen zijn liedjes. 

2002: Veronica dagvaart de Staat der Nederlanden met de bedoeling om zo snel mogelijk over te gaan tot een definitieve en langjarige herverdeling van alle beschikbare etherfrequenties voor de Nederlandse commerciële radio.

2003: 

– De NPS meldt dat Claudia de Breij onmiddellijk moet stoppen op 3FM met ‘…en dit is Claudia’. De reden is haar vertrek naar de ‘VARA’. 

– Radio 10 FM werft Ferry Maat en Bart van Leeuwen aan.

2004: Rick Dees, die in 1976 met ‘Disco Duck’ een wereldhit scoorde, stopt na 22 jaar bij Kiis FM in Los Angeles. Hij blijft de ‘Weekly Top 40’ verzorgen. Zangeres Britney Spears feliciteert als eerste Ryan Seacrest tijdens zijn rechtstreekse televisieshow voor de benoeming tot opvolger.

RadioVisie op deze dag in 2022

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 14 maart

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 13 maart

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 11 maart

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 10 maart

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Radiozendschip houdt open dagen (video)

Een lichtschip is tegenwoordig een unicum, eentje met een radiostudio aan boord is dat al Lees verder

Het Radiodagboek van 16 mei

Vandaag in 19964: Op de Ierse scheepswerf van de Nederlander Cornelis Verolme te Cobh bij Lees verder

Boek over honderd jaar BBC 

De moeder (en vader) aller publieke omroepen in Europa is (bijna) een eeuw oud. Goed Lees verder

Peyton Place: het werd (te) duur om te kijken (video)

In 1971 opperde de Nederlandse overheid het idee om de kijkbijdrage minimaal te verhogen tot Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x