fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 12 juli – 194 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1979

Nadat op 10 juli 1979 een gesneuvelde zendbuis de uitzendingen van Radio Mi Amigo vanaf de MS Magdalena onmogelijk maakte, wordt het onderdeel vervangen. Na de herstellingen keert het station op 272 meter terug.

2001

Er heerst onrust onder de aandeelhouders van NRJ-Vlaanderen. De BVBA Parador zegt ‘meerdere gerechtsprocedures te willen aanspannen om de belangen van het station en die van zichzelf te vrijwaren’. Tevens wordt de alarmklok geluid over de financiële situatie die ‘ronduit catastrofaal’ zou zijn. In één adem wordt een beschuldigende vinger uitgestoken naar de investeerder van NRJ-Wallonie, de groep Déficom, die ‘aan de basis van de talrijke conflicten tussen de geldschieters zou liggen.

1999

Drie radiostations; Utrecht FM, Stadsradio Amersfoort en Radio M, bereiken na jarenlange onderhandelingen een akkoord om regionale televisie te maken.

2001

De 34-jarige Wim Rigter wordt opleidingscoördinator bij de publieke popzender 3FM. Hij zal tijdens de nacht het nieuwe radiotalent begeleiden.

2004

Geruchten melden een terugkeer van Riks Ozinga naar Radio 2. Roderick Veelo keert in het najaar immers niet meer naar de ‘Ochtendradio’ terug.

1967

Op de Laissez Faire van Radio 227 en Radio 355 breekt een vechtpartij uit. Een Nederlands bemanningslid bedreigt de kapitein. Gezien de ligging van het schip in internationale wateren kan de politie, ondanks herhaalde oproepen niet ingrijpen. De tender Offshore 2 haalt de rebel weg.

1975

Radio Trent start als lokaal commerciel station voor de streek rond Nottingham.

1959

Radiopresentator Alan Freed, de uitvinder van de term rock & roll, krijgt dertien weken lang een eigen programma bij ABC TV. 

1961

Dan Ingram (foto bovenaan – credits: WABC) start als vervanger van Chuck Dunaway bij WABC AM in New York. 

2001

Een groot aantal Amerikaanse radiostations herneemt tegen het einde van de zomer de online uitzendingen. Het doorgeven van de programma’s via internet werd na een conflict met de acteursvakbond AFTRA onderbroken. Die eiste prompt een extra vergoeding voor de etherreclame, die tevens via een live stream werd uitgezonden. Clear Channel, eigenaar van 1200 stations, staakte alle internetactiviteiten in afwachting van een definitieve juridische regeling.

2007

Het New Yorkse Jack FM neemt om 12:45 uur afscheid en wordt om 19:01 uur op 101.1 MHz voor WCBS FM omgeruild. Na een openingsspeech door de ex-burgemeester van New York Ed Koch, is ‘Do It Again’ van The Beach Boys als eerste nummer te horen. De medewerkers van weleer zoals Bob Shannon en Bill Lee keren terug.

2004

Antenne Sachsen dat op 19 april 1993 als schlager- en oldiezender begon, start om 05:00 uur als Hitradio RTL. Daar men bewust op de doelgroep tussen 25 en 49 jaar mikt, brengt men de grootste hits uit voorbije vertig jaar afgewisseld met ondermeer extra regionaal nieuws. De officiële aftrap wordt met ‘Nothin’s Gonna Stop Us Now’ van Starship uit 1987 gegeven.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 11 juli – 193 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 10 juli – 192 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 9 juli – 191 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Joe lanceert de Amerikaanse Top 120 ‘Bi(j) den Joe’

Op 20 januari, is het zover: dan wordt Joe Biden ingezworen als 46ste president van Lees verder

De wonderbaarlijke vermenigvuldiging van een ‘jingle’ (audio)

De meer gerodeerde radiofan en dan vooral zij die al aardig wat jaartjes op hun Lees verder

Het is vandaag 8 januari… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Blad 695: VBRO, GRK en M fm

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens en nieuwe plannen... Bij ons valt het allemaal Lees verder

Het radiodagboek van 31 december – 365 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 544: Global, NH Radio, Twente FM

Eerste Vlaamse zeezender op Vlaamse feestdag (audio)

Duitsland: grote kanonnen zwichten voor DAB+

Sluiten