RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het Radiodagboek van 11 september

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1978: Marc Jacobs, Johan Visser en Ferry Eden moeten vanwege het ontbreken van programmabanden uit Playa de Aro alle programma’s live op de ‘MV Mi Amigo’ brengen. 

2002:

– De geruchten over de commerciële haalbaarheid van Qmusic staan centraal. De publiciteitsinkomsten liggen veel lager dan verwacht. In een interview met de krant ‘De Standaard’ klaagt directeur-generaal Eric Claeys van de ‘VMMa’ dat de VRT oneerlijke praktijken hanteert bij het sluiten van reclamecampagnes. Zo krijgen de klanten, naar verluidt, 25% korting wanneer ze tegelijk bij Radio 2 en bij Radio Donna boeken.

– Radio Zuid uit Roeselare, eigendom van de uitgeverij ‘Roularta’, wil Radio Mango verlaten. Men overweegt om naar het toekomstige netwerk van Maeva FM over te stappen. 

2003:

– Het is aanschuiven voor het Brusselse Commissariaat van de Media want de termijn voor het indienen van de lokale radiodossiers van Oost- en van West-Vlaanderen verstrijkt. Om 16.00 uur start het lang en bang afwachten op goed of slecht nieuws.

– Contact-Inter, de migrantenradio van de Contact groep, verhuist weer naar 94,5 MHz. Sinds 22/8/2003 werd via 94,6 MHz uitgezonden.

– De Amerikaanse mediamaatschappij ‘Emmis’, die zich op de Vlaamse radiomarkt wil wagen, neemt een aantal sites van lokale stations in gebruik. De boodschap doet vermoeden dat men diverse vergunningen zal krijgen.    

1970: Om de terugkeer naar de haven van Zaandam te versnellen, probeert de bemanning van de ‘MV King David’ de ankerketting door te branden. De klus verandert in een drama wanneer een kabel plotseling afrolt. Matroos Arie van den Brent moet met een gebroken enkel naar een ziekenhuis gevlogen worden.

1976: Na het uitvallen door de storm van de zender op 192 m (AM 1562 kHz), stopte Radio Caroline plots rond 3.23 uur op 259 m (AM 1187 kHz). Twee lekken in de romp zorgden voor binnenstromend zeewater. Het zendschip strandde op een zandbank. Terwijl Ed Foster, Mark Lawrence, Tom Anderson en Peter Chicago de gaten dichtten, werden de Nederlandse medewerkers door een tender uit Oostende van boord gehaald. Tijdens de daaropvolgende nacht werd een nieuwe ankerketting naar de ‘MV Mi Amigo’ gebracht.

2001: Presentator en jingle-producent Ferry Maat wil op 1/1/2002 het easy-listening project Easy FM lanceren.

2001: Verenigde Staten

– De 45-jarige CNN-presentatrice Barbra Olson en de 54-jarige tv-producer David Angell zijn twee van de talloze slachtoffers bij de reeks aanslagen op het Pentagon in Washington en op de ‘Twin Towers’ in New York. Ondanks de zware schade slagen de meeste radiostations in New York er in om in de lucht te blijven. 

– Scott Shannon bij WPLJ Power 95,5 ziet tijdens zijn ontbijtshow hoe het tweede gekaapte vliegtuig zich in de tweede toren boort. De meeste radiostations in de ‘Big Apple’ slagen er in om ondanks de schade in de lucht te blijven. 

2002: Frankrijk

De hoofdaandeelhouder van ‘RMC’, ‘Nextradio’, neemt BFM over. De Franse Business Nieuwsradio verkeert in zware financiële problemen. 

2005: Duitsland 

De Berlijnse RTL 104,6 MHz wordt Jack FM. De muziekmix bestaat uit actuele hits gemengd met muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90.

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 10 september

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 9 september

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 13 september

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 12 september

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Iedereen verliefd op Conny!

In 1961 was in Amerika de populariteit van popsterren helemaal uit de hand gelopen. Niet Lees verder

Het Radiodagboek van 14 augustus

Vandaag in 1967: Radio London op de 'MV Galaxy' stopt om 15.00 uur na ‘A Lees verder

Het Radiodagboek van 13 augustus

Vandaag in 1998: Vlaanderen krijgt een zesde kabelradio. Het ‘Vlaams Initiatief Radio’, bestaande uit een Lees verder

Het Radiodagboek van 12 augustus

Vandaag in 1964: TV Noordzee zendt testbeelden vanop het REM-eiland uit. Nederland en Vlaanderen reageren Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx