fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 11 oktober – 283 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

De Waalse afdeling van Fun Radio begint een nieuwe najaarsprogrammering. Er zijn geen grote veranderingen. Enkel het team rond Max brengt vanaf 20:45 uur een humoristische show die in Parijs gemaakt wordt.

2002 

– De algemene staking bij de Franstalige openbare omroep RTBF, als protest tegen het Magellanplan, zorgt voor een totale ommekeer. De aangekondigde herstructurering wordt door de directie van de tafel geveegd. Men plant nu vijf duidelijk geprofileerde radiostations waarvan het tweede net zich op de diverse regio’s zal richten. Als startdatum wordt maart voorzien.

– Aanhoudende geruchten melden de terugkeer van Ciel FM in Charleroi op 88.2 MHz. Het station zond in het verleden, voor de komst van Chérie FM, via 103.2 MHz uit.

2003

– De voormalige Limburgse afdeling van Radio Mango, Holiday in Peer, kampt als gevolg van werkzaamheden aan de Sint Trudo kerk, waar de zender zich bevindt, met grote ontvangstproblemen. Aangepaste software waaronder een RDS encoder zorgen voor een snelle oplossing.

– Een technisch defect haalt Radio Contact Brakel (103.4 MHz) voor vele uren uit de lucht. De uitzendingen worden pas om 17:15 uur hervat.

1965

Als antwoord op Radio Veronica start de Nederlandse overheid de publieke popzender Hilversum 3. Minister van CRM, Maarten Vrolijk geeft om 09:00 uur het startschot. Als eerste nummer wordt ‘Fanfare Rock’ van Horst Fisher gedraaid. Voorlopig wordt tot 18.00 uur uitgezonden.

1974

Het vroegere zendschip van Radio Noordzee Internationaal, de Mebo II wordt door de PTT in beslag genomen. Het vaartuig met alle materiaal aan boord om radioprogramma’s te verzorgen en klaar om uit te zenden, was van plan om te vertrekken met onbekende bestemming.

1978

Bij Veronica TV wordt voor de eerste keer ‘Countdown’ door Lex Harding gepresenteerd. Mister Top 40 verschijnt tijdens de interventies echter niet in beeld.

1994 

Holland FM heet vanaf nu Hitradio Holland FM en is de aanloop naar Hitradio 1224. De uitzendingen komen vanaf de MV Communicator.

2002

SBS FM, het station voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland start na zeventien jaar als legale omroep via de Utrechtse kabel op 95.5 MHz. Zo verdwijnt de VRT radio uit het aanbod.

2005

 – Ter gelegenheid van veertig jaar Radio 3 geeft 3FM zendtijd weg. Tussen 08:00 en 12:00 uur herhalen Giel Beelen en Koen Swijnenberg de ‘Artist Request Top 40’, die tussen 25 en 29 juli werd uitgezonden. Van 12:00 tot 22:00 uur laten Claudia de Breij, Paul Rabbering, Coen Swijnenberg en Michiel Veenstra enkel de door de luisteraars aangevraagde muziek horen.

– Gerard Ekdom krijgt van de AVRO toch de toestemming om wekelijks een programma op maandagnamiddag tussen 14:00 en 16:00 uur bij KX Radio van Rob Stenders te presenteren. In mei weigerde Koop Geersing van 3FM nog om hem ’Arbeidsvitaminen’ te laten combineren met het hobby station van Rob Stenders.

2006

De programmaraad van Gelderland-Zuid overweegt om Radio 10 Gold uit het kabelpakket te verwijderen en door het Vlaamse Radio 2 te vervangen. De verandering zou in juli 2007 doorgaan.

1966: Verenigd Koninkrijk 

Tijdens het proces dat de moord op de eigenaar van Radio City, Reginald Calvert behandelt, pleit verdachte Majoor Oliver Smedley, onschuldig.

2001: Ierland

De geruchten over een mogelijke overname van Atlantic 252 door de initiatiefnemers van de website Teentalk.com, nemen toe.

1976: Verenigde Staten

WMPS uit Memphis in Tennessee ontslaat ochtendpresentator Rick Dees. Hij had tijdens zijn programma verklapt dat zijn single ‘Disco Duck’ de daarop volgende week op de eerste plaats van de Bilboard Top 100 zou terecht komen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 508: Radiowebsites, Wonderland, Minerva (audio & video)

Lekker weer. Verlengd weekend. En de wereld die nog steeds enkele versnellingen trager draait. Soms Lees verder

Blad 507: Festivals, Radio 5 en Nostalgie (audio)

U kan niet naar het festival, dan komt het festival tot bij u (in Wallonië)Een Lees verder

NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Wallonië: online radio maakt enorme sprong door lockdown

Tijdens de lockdown nam in Franstalig België het online naar de radio luisteren, zowel naar Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, internetradio, lokale radio, nederland, netwerkradio, offshore, tv, usa
Blad 292: Radio 10, Willy, Warmathon (video)

Telenet zet analoge radiosignalen helemaal stop

Het is vandaag 10 oktober… 1975 (audio)

2009: De nieuwe Q-song is er (audio)

Het radiodagboek van 10 oktober – 282 (audio)

Blad 291: VRM, Radio Ommeland en Bruzz (audio)

Sluiten