fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 11 november – 314 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1981

Een grote betoging waarbij de manifestanten het behoud van de vrije radiostations eisen, trekt door Oostende. De groep van Radio Kompas uit Gistel en uit Koekelare diende nog aan de mars te beginnen toen de andere stations zich aan het einde van de stoet bevonden. (Foto bovenaan: credits: Ron van Veen)

2002 

– Tijdens een interview voor de websites Tuner en iRadio laat Radio Contact-eigenaar Francis Lemaire zich kritisch uit over bepaalde aspecten van het nieuwe frequentieplan voor de FM-band. Hij verdenkt bovendien het concurrerende netwerk NRJ van samenwerking met de technische diensten van de RTBF. De mediaondernemer kondigt ook de aanwerving van personeel aan voor het pas gestarte Contact Inter. Dat moet tussen 07:00 en 19:00 uur programma’s voor de Arabische bevolking in Vlaanderen verzorgen.

– Cool FM vervangt de ‘coming soon’-jingles door de nieuwe promo’s en aankondigingen. Op die manier gaat het netwerk officieel van start.

1959

De VARA start om 17:00 uur het eerste popprogramma op de radio ‘Tijd voor Teenagers’. Hoorspelacteur Dick van ’t Sant alias Dick Duster is de eerste presentator. Hij wordt later door Herman Stok opgevolgd.

1999 

Edwin Evers ontkent de berichten dat hij 3FM voor Radio 538 omruilt. Hij sluit evenwel niet uit dat hij een nieuwe uitdaging zoekt.

2003

Het Ministerie van Onderwijs en Cultuur kent een aantal middengolffrequenties definitief aan Quality BV toe. Liberty Radio (1395 AM), Radio Tropical (828 AM), Laser (1224 AM), Radio Paradijs (1035 AM), 1584 AM en Amsterdam Talks (1557 AM) kunnen dadelijk starten.

2004

Ex NOS-sportjournalist Leo Driessen trekt naar Radio 10 Gold. Hij zal er een aantal wedstrijden van het Oranje Elftal verslaan. Jos Kuyer zorgt voor het commentaar vanuit de studio.

2005

– RTL Nederland laat in een interne memo aan het personeel weten dat men naar een geschikte overnemer voor Yorin FM zoekt. Mediaondernemer Lex Harding en de krant de Telegraaf zouden al interesse getoond hebben.

– De voormalige commerciële directeur van Radio 538, Nico Kreuning trekt naar Qmusic. Hij zal het station op het gebied van communicatie, sales, events, internet en sponsoring adviseren.

1928

WGL-AM in Fort Wayne in de Amerikaanse staat Indiana, WMT-AM in Cedar Rapids (Iowa) en WOL-AM, Washington D.C. starten de officiële uitzendingen.

1934

WOC-AM, Davenport (Iowa) wordt KICK-AM.

2005

Sirius Satellite Radio trekt in navolging van concurrent van XM Satellite Radio naar Canada. Men wil potentiële klanten dadelijk honderd diverse themakanalen aanbieden.


2005: Duitsland

Er zijn geruchten over een overname van Sky Radio in de Duitse deelstaat Hessen. Enkele maanden geleden besloot het soft-popstation DJ Free met onmiddellijke ingang op straat te zetten. De komst van een half dozijn presentatoren leverde niet de verhoopte verbetering op. Vooral RTL zou, volgens ingewijden, concrete interesse hebben.

2006: Sri Lanka

Het land heeft een radiostation geschorst omdat sommige shows te seksueel getint zouden zijn. Vooral rubrieken waarin luisteraars over hun persoonlijke problemen vertellen, bezorgen de overheid het schaamrood op de wangen. “Deze programma’s bezoedelen de geest van onschuldige jongeren en zijn een doodsteek voor de waardigheid van vrouwen”, aldus het zware oordeel van de regering.

2006: Verenigd Koninkrijk

Schaamte was ook Edith Bowman, DJ bij BBC Radio 1, deze week niet vreemd. De 31-jarige presentatrice vroeg haar luisteraars om leuke, grappige of amusante voorbeelden van ‘slang’ in te zenden. Toen ze één van de mails voorlas, gebruikte ze het woord ‘nip’. En dat blijkt een scheldnaam voor inwoners van Japan te zijn. Een half uur later werd er snel een verontschuldiging de ether in gestuurd. Al waren er geen klachten en had Edith zelf nog niet goed door wat ze verkeerd had gezegd.

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Op 4 november werden de resultaten van het KPMG onderzoek naar het Vlaamse radiolandschap voorgesteld. Lees verder

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
claude Van Isterdael
claude Van Isterdael
11 november 2018 - 09:03 09:03

Ruud Poeze de” keizer van de middengolf” zes frequenties bemachtigen om er dan jarenlang
niks mee aan te vangen, gelukkig is hij ze intussen allemaal kwijtgeraakt….

1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 650: Moetoen, Tequila & Zuidrand

Nostalgie: nieuwe ‘trip down to memory lane’ (video)

De Week van de Warmste Vlam (video)

Sluiten