fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 11 maart – 071 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1980

– Radio Judaïca start vanuit het hoogste kantoorgebouw aan de Louizalaan in Brussel. Het station van de Ben Gourionstichting streeft naar solidariteit met alle Joden over de hele wereld. Via 102.0 MHz worden programma’s in het Joods, Jiddish, Spaans en Engels uitgezonden.

– De oorlog tussen de Brusselse vrije radio’s en het gerecht woedt in alle hevigheid. Nadat gisteren Radio Riposte op 104.2 MHz de uitzendingen begon, gaat de BOB vandaag tot actie over. Dertig mensen bestormen, na het forceren van de toegangsdeur met een ijzeren staaf, de lokalen van Radio Alternatives van waaruit het nieuwe station uitzendt. De (nep)zender en enkele personen worden naar het politiekantoor gebrach. De raid leidt tot een spontane demonstratie met Radio Plus, Radio Capitale en Radio Contact als voornaamste deelnemers.

2004

Het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) maakt de allernieuwste luistercijfers bekend. De VRT behoudt, ondanks het gevoelige verlies van Radio 2 en Radio Donna, het grootste marktaandeel. De commerciële omroepen Qmusic en 4fm vergroten hun marktaandeel tot respectievelijk 6,6% en 3,9%.

1981

De MV Lieve komt in de haven van Dublin aan. Daar zal het vaartuig worden uitgerust ten behoeve van het Nederlandse Radio Paradijs-project.

2000

Radio 538-directeur Erik de Zwart bevestigt de komst van Jeroen van Inkel.

2003

De VARA maakt nu al de komst van Claudia de Breij (foto bovenaan) voor 1 september, bekend. Momenteel verzorgt ze elke werkdag op Radio 3FM tussen 20:00 en 22:00 uur het programma ‘En dit is Claudia’.

2004

– Het Eindhovens Dagblad meldt dat NOS-muzieksamensteller Herman van der Velden op 31 maart met pensioen gaat. Daarmee komt een einde aan een samenwerking die dertig jaar duurde. De man verwierf bekendheid door zijn werk voor Radio 1-programma’s als ‘Met het oog op morgen’, ‘Radio Olympia’, ‘Langs De Lijn’ en vooral ‘Radio Tour De France’.

– Omroepvereniging Max kan het Commissariaat voor de Media 66.485 leden aanbieden. Het minimum aantal leden vereist om tot het publieke omroepbestel te worden toegelaten.

2006

Rob Stenders besluit dit weekend of hij bij Yorin FM blijft of dat hij opnieuw bij de VARA solliciteert.

2004

Europe 2 is voor de tweede keer met het CSA in aanvaring gekomen. Aanleiding tot de hoog opgelopen spanning is het niet naleven van de afspraken over het muziekformat. 

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 28 mei – 149 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Terug naar de Noordzee (Top 50)

In juni 1974 lagen liefst vier radiozendschepen voor Nederlandse kust hun dagelijkse ding te doen. Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het is vandaag 26 mei… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het radiodagboek van 26 mei – 147 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 503: Radio Report, ‘stemmen’ & Kicken (video)

De zeezender die nooit begon in... Hawaii en andere verrassende verhalenNiet de partijstandpunten maar de... Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Retro: De bewogen start van Laser 558 (audio)

De Britse offshore radioboom - 1964 - 1968 - de periode waarin een tiental radiostations Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, deejays, frankrijk, groot-brittannië, lokale radio, luistercijfers, nederland
Detroitse radio ging shoppen bij Brandy (video)

Het is vandaag 10 maart… 1980 (audio)

2004: 4FM snelste stijger CIM-enqûete

Het radiodagboek van 10 maart – 070 (audio)

Blad 431: Singjaal, Q, Rivierenland en reclame (video)

Radio immer toonaangevend, wachten op streaming

Sluiten