Het radiodagboek van 11 februari (042) (Voorlopig) weinig interesse voor Qmusic en 4fm

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1981

Liefst 181 Personen verschijnen voor een Gentse rechtbank in dezelfde zaak. Ze worden allen van illegale medewerking aan Radio Mi Amigo beschuldigd. De meeste onder hen zijn zelfstandigen die advertentietijd op het station hadden geboekt.


Lees verder onder de advertentie


1982

De tijdelijke zender Radio Groenplaats verzorgt uitzendingen vanuit een studio op het dak van een bordeel. Dit is een gevolg van een grote razzia in Antwerpen waarbij Radio 2000, Radio Annick, Antwerp City en Pelgrim (foto bovenaan) in beslag werden genomen.

1999

S&Si en BOB – het tweede station van Radio Flandria – beginnen via de kabel. Ondertussen is er op de frequentie van Radio 538 (106.8 MHz) een aankondiging te horen dat het station pas op 13 februari om 06:00 uur zal starten.

2002

– Uit een onderzoek van Het Belang van Limburg blijkt dat zeer weinig luisteraars de weg naar de nieuwe landelijke commerciële zenders gevonden hebben. Slechts 18,5% van de ondervraagden verklaarde minstens één maal naar Qmusic geluisterd te hebben. 4FM scoorde nog lager met 9,2%.

– Radio Scorpio uit Leuven start om 18:00 uur, na twee jaar afwezigheid, met live programma’s.

2003

Radio Mango uit Aalst stopt met de overname van de non-stop muziek uit het Vilvoordse moederhuis. De Gentse afdeling van het opgedoekte netwerk verdwijnt voor enkele uren met technische problemen uit de lucht. De muziek wordt omstreeks 14:00 uur hervat.

2004 

– Talrijke erkende radiostations ontvangen van de Administratie Media een brief met de vraag om hun technische dossier te voltooien. Concreet gaat het over zaken als het antenne-type, de zender en een uittreksel van de landkaart.– De Brusselse afdeling van de Waalse politieke partij CDH pleit voor de oprichting van een stadsradio in samenwerking met Télé Bruxelles. Zo wil men het gebrek van lokale ontkoppelingen bij VivaCité compenseren.

– De 65-jarige Ugo Prinsen of Hugo Vanderveken van het Mechels Miniatuurtheater sterft. Naast rollen in diverse tv-reeksen zoals De Collega’s, Flikken, Het Pleintje en De bossen van Vlaanderen, was hij één van de graag gehoorde stemmen in Het Koekoeksnest van Radio 2.

2006

De studentenradio Nova FM start op 104.8 MHz als opvolger voor Hellena FM in Louvain-La-Neuve. Dit station had in 2005 de uitzendingen definitief gestaakt.

2007

Het Arabische station Al Manar zorgt in Brussel voor grote opschudding door op 100.3 MHz, de frequentie van Jet FM, een krachtige twee kilowatt zender in gebruik te nemen.

2000 

Pete Felleman, de allereerste DJ van de Nederlandse radio, overlijdt. De op 17 mei 1921 geboren presentator debuteerde in 1947 met ‘Swing And Sweet’, het jazzprogramma van de VARA waarmee hij enorme bekendheid oogstte.

2004 

– Een vraag van Radio 227 om via de kabel in ’t Gooi te mogen uitzenden, wordt (voorlopig) afgewezen.

– De enige vrouwelijke DJ van Radio 538, Froukje de Both verlengt haar contract. Samen met muziekverantwoordelijke Niels Hoogland presenteert ze het twee uur durend programma dat op vrijdagavond, na de Top 40 met Wessel van Diepen, de aanloop naar het weekend vormt. 

1970: Verenigd Koninkrijk 

De testuitzendingen van Radio Northsea International starten op 186 meter of 1610 kHz.

1985: Verenigd Koninkrijk

De kapitein van de MV Ross Revenge contacteert via de boordradio zijn collega van de MV Communicator (Laser 558). Bij Radio Caroline had men gemerkt dat hun zendschip op drift was geslagen. In allerijl wordt het reserveanker uitgezet.

1993: Verenigde Staten 

Howard Stern start bij WRQI in Rochester (New York)

2004: Verenigd Koninkrijk

De OFCOM, de organisatie die de Britse Radio Authority opvolgt, kondigt de uitreiking van 35 vergunningen voor nieuwe FM-frequenties aan.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2008: Kelly Merckx is de nieuwe Miss Wim Tweede Miss Wim zal 'zichzelf blijven' Miss Wim 2008 was ook deze zomer de leukste en - gelukkig - de énige missverkiezing op de radio! Maandag jongstleden is Kelly Merckx uit Tervuren tijdens een galafinale in het Q Be...
Het radiodagboek van 19 augustus – 231 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiede... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2006: Oostende: Wat na het Europacentrum? Overzicht lokale radiosituatie in de Koningin de... Dinsdag las u in een bijdrage over de blikseminslag bij Radio Melinda tijdens het afgelopen weekend. Aanleiding om de Oostendse ether eens van nabij te bekijken in z'n geheel. De v...
Het radiodagboek van 18 augustus – 230 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiede... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 17 augustus – 229 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiede... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2003: We zochten en vonden de 4FM Tourbus De keuze tussen een ventilator of een presentato... De gewoonte is zo oud als de (commerciële) radio zelf. Van zodra de zon hoog in het zwerk zit, haasten radio en tv-omroepen zich naar diverse openlucht locaties. Bij gebrek aan com...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Amptec
TVV Sound
Spotlight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Retro
De week van Sylvain Tack – slot (video)
2005: Radio 1-columnist op non-actief (video)
Het radiodagboek van 10 februari (041)
De week van Sylvain Tack – 5 (audio)
2005: Radio Roeland; langzaam wegkwijnen
Het radiodagboek van 9 februari (040)
Sluiten