fbpx

Het radiodagboek van 11 december – 344 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1998

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media geeft Radio Magdalena een vergunning om via de kabel te starten.2001

– Het BIPT valt de studio van TOPradio Turnhout binnen en neemt een aantal toestellen in beslag.

– Het Waalse Ciel FM (eerder in de lucht via 101.4 MHz) is terug. Een nieuw bedrijf, een complete nieuwsredactie en een format dat de muziekkeuze van Contact 2 en Nostalgie benadert, zorgen voor een nieuwe start op 97.8 MHz.


Lees verder onder de advertentie


2002

– De nieuwe hoofdredacteur van het VRT televisiejournaal Leo De Bock sluit niet uit dat er een samenwerking komt met de regionale zenders van Radio 2. Over de praktische uitwerking wordt nog onderhandeld.

– Het Aalsterse alternatieve station Katanga krijgt een nieuwe antenne. Om 18:00 uur start de nonstop muziek. Luisteraars kunnen via e-mail en sms de ontvangstkwaliteit beoordelen.

2003

De topman van de Contactgroep Francis Lemaire laat zich tijdens een interview met La Libre Belgique zeer kritisch uit over het Waalse frequentieplan, over de situatie in Vlaanderen en over de jongste ontwikkelingen rond Contact Inter.

2005

Radio Park en de BRO schakelen over op nonstop muziek en regionieuws.

2006

De krant Le Soir en het weekblad Télémoustique kondigen de fusie tussen Contact 2 en de Brusselse stadsradio BXL aan.

2007

Kandidaat premier Yves Leterme en Jean-Paul Phillipot, de generale directeur van de RTBF, strijken de plooien glad over de rol van de journalisten in de politieke crisis die de vorming van een regering in de weg staat. De politicus had de openbare omroep met de Rwandese haatzender Radio Mille Collines vergeleken.

1959

De middengolfzender waarmee één van de oprichters van Radio Veronica een testuitzending verzorgde, wordt door de politie onderschept en verzegeld.

1978

Het toekomstige zendschip van Radio Delmare, de Scheveningen 54, krijgt bezoek van de Radio Controledienst. Men vindt geen zendmateriaal. Het als Oceaan 9 geregistreerde vaartuig mag de haven echter niet verlaten.

1992

Hitradio Sky wijkt om 18:00 uur voor Radio 538. Het nieuwe station, dat door onder meer enkele voormalige Veronica-medewerkers wordt bemand, zendt voorlopig enkel via de kabel uit.

2000

Jack Kroes wordt als directeur van RTV West ontslagen. De raad van bestuur verweet hem een te eigenzinnige houding. Het tweetal Ron Fresen en Louis Huber neemt de televisie- en radioafdeling als hoofdredacteuren over.2007

De Wereldomroep wordt één van de drijvende krachten achter de oprichting van een Europees radiostation dat in april 2008 moet starten. De Deutsche Welle en Radio France International beloofden hun medewerking. De redactie zal in de beginfase een half uur politiek nieuws, een achtergrondmagazine en grote culturele evenementen uitzenden. In 2009 komt er een Nederlandstalige afdeling.


2003

Kelly Ann Smith wordt na vier maanden tot namiddagjock bij Virgin Radio benoemd. Ze volgt Daryl Denham op die naar het weekend verhuist. De 26-jarige presentatrice werkte vroeger bij Century FM in Nothingham.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 10 december – 343 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiede... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 9 december – 342 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 8 december – 341 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 7 december – 340 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het dagboek van 6 december – 339 (unieke audio) Ook dit had vandaag in jouw geschied... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 5 december – 338 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2005: RadioVisie werkt samen met Kabinet Media
Het radiodagboek van 10 december – 343 (video)
2011: Zwaardere boetes voor Nederlandse piraten
Het radiodagboek van 9 december – 342 (video)
2003: Radio Antigoon breuk met City Media (audio)
Het radiodagboek van 8 december – 341 (video)
Sluiten