fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 11 augustus – 223 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

De nieuwsuitzendingen van Radio Atlantis worden tot het weerbericht ingekort.

2000 

Het Antwerpse mini-netwerk Radio Atlantis met drie FM-frequenties in de Scheldestad, Willebroek en in Essen werd gedurende een half uur door C-Dance gekaapt. Er werd klacht neergelegd tegen Jeroen Goos, de eigenaar van het concurrerende station.

2002 

Enjoy FM start als eerste Vlaams internetstation met testuitzendingen. Men wil softpop en softrock brengen.

2003 

Nauwelijks enkele uren na de publicatie van de nieuwe FM-frequenties voor de landelijke commerciële stations, wisselen 4FM en Qmusic in sommige streken al van frequentie. Dit levert vooral in Tongeren en in Veltem storingen op.

2004

Een aantal Brugse journalisten dient een klacht in tegen TOPradio Swing en VBRO. Beide stations worden van diefstal van teksten beschuldigd.

1975 

Het voormalige zendschip van Radio Veronica, de Norderney, met aan boord directeur Bull Verwey (foto bovenaan) en heel wat medewerkers, vaart de haven van IJmuiden binnen. Vijfduizend fans zorgen voor een warm onthaal. Vervolgens gaat de reis verder richting Amsterdam waar men het anker dropt.

1988

Een onderzoek onder lezers van enkele Nederlandse kranten over de bekendheid van Radio 558, dat overdag via de hoofdzender vanaf de MV Ross Revenge uitzendt, draait ronduit negatief uit. Slechts 2% van de ondervraagden kent het station.

1994 

De sleepboot Vlieland neemt in de haven van de Portugese hoofdstad Lissabon de MV Communicator op sleeptouw naar Nederland. Holland FM wil het voormalige zendschip van Laser 558 en Laser Hot Hits gebruiken om via 1224 kHz uit te zenden.

1997 

Theo Van Gogh, die door de directie van Talkradio was opgedragen om zich aan het format van het station te houden, neemt ontslag. Hij wil niet als een debiele kleuter die enkel krantenkoppen voorleest, beschouwd worden. Het praatstation mikt op de hoger opgeleide luisteraars om zo adverteerders te lokken.

2004 

Radio 192 keert onverwacht terug op de kabel. Het station laat weten dat de onderbreking een gevolg van technische problemen was.

2005 

Mediamagnaat John de Mol, wiens televisieproject Talpa over twee dagen start, bevestigt tijdens een interview met de Regionale Dagbladpers de komst van een tweede station. De eigenaar van Radio 538, Juize FM en 10 Gold ziet mogelijkheden voor een aanvullende familiezender. Als startdatum wordt maart 2006 voorop gesteld.

2006 

– Business Nieuwsradio en de Teletekstredactie van de NOS melden per vergissing de dood van de Utrechtse burgemeester Annie Brouwer. De beleidsvrouw werd in het ziekenhuis met een legionellabesmetting opgenomen. 

– Dennis Weening en technoproducer Dave Clark worden de vervangers van Job de Wit en Luc Janssen, die bij ‘3voor12’ van de VPRO moeten opstappen.

1983

Nadat men gisteren al met een laag vermogen op de MV Ross Revenge experimenteerde, wordt er vandaag opnieuw getest. Wanneer men de kracht van de zender opdrijft, sneuvelt de hoofdisolator die het signaal door het dek naar de negentig meter hoge mast moet brengen. Door deze tegenslag valt de geplande start op 14 augustus in het water.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het is vandaag 17 januari… 1970 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 16 januari… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 15 januari… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Blad 705: Eregalerij, Astra1 en NRG (video)

We stellen uit, we verschuiven en prikken tenslotte een nieuwe datum. Oei! Is de satelliet Lees verder

Het is vandaag 14 januari… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

De wonderbaarlijke vermenigvuldiging van een ‘jingle’ (audio)

De meer gerodeerde radiofan en dan vooral zij die al aardig wat jaartjes op hun Lees verder

Het is vandaag 13 januari… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 12 januari… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 570: Roos, Apple en Veronica (video)

‘NRJ Terrazza’ Toon Smet praat met epic gasten

NPO Radio week uit naar noodstudio’s (audio)

Sluiten