fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 10 september – 254 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1976

Tijdens een hevige storm op de Noordzee sneuvelen de ankerketting en een patrijspoort van de MV Mi Amigo. Het schip slaat om 20:30 uur op drift.

2001

– Radio Contact reageert verbaasd over de toekenning van de tweede vergunning voor een landelijke commerciële radio aan 4FM. Vooral het feit dat men voor het onderdeel ‘ervaring’ slechts 15 op 20 kreeg, kon bij de Contact-groep niet door de beugel.

– Bij NRJ in Brussel worden de promotiemedewerkers Candice Courier, Pierre Leroy, Alex en Olivier Arnould aan de kant gezet. Eric Adelbrecht volgt Philippe D’Hollander als directeur op.

– De Belgische Rundfunk, de Duitstalige zender van de openbare omroep, plant een uitbreiding. Men beoogt de oprichting van BRF2 dat de liefhebbers van volksmuziek en schlagers wil bereiken. Er is ook elk uur regionaal nieuws gepland.

2002

Radio Contact krijgt er een tweede frequentie bij in Hasselt, de 107.2 MHz. Radio 2000 zorgt voor een krachtig stereosignaal.

2004

Het netwerk C-Dance start een procedure tegen de mini erkenningsronde, die tussen februari en mei werd gehouden. Toen werden de achttien frequenties die tijdens de eerste toekenningen nog niet ingevuld waren, herverdeeld. 67 dossiers werden ingediend, 17 kregen een goedkeuring. Enkel de frequentie in Nieuwpoort werd niet toegekend. C-Dance, dat veertien aanvragen stuurde, voelt zich door het VCM geviseerd omdat geen enkel ingediend dossier een vergunning kreeg.

1970

De tender van Radio Capital, de MV Kangaroo brengt technisch personeel en de nodige vervangstukken naar de King David (foto bovenaan). Tijdens een grondige inspectie blijkt dat de ronde antenneconstructie zwaarder beschadigd is dan gedacht. Hierdoor moet men het zendschip naar de haven van Zaandam brengen. Vermits het zware anker niet kon gelicht worden, brandt men de ketting door.

1998

Staatssecretaris van Cultuur Rick van der Ploeg pleit op het achtste omroepcongres in Bussum voor de toekenning van een radiofrequentie voor een commerciële nieuwszender. Deze procedure zou voor het jaar 2000 geregeld moeten zijn.

2000

– Veronica FM meldt dat Robert Jensen vanaf 1 oktober opnieuw ‘Jensen In De Ochtend’ zal presenteren.

– De Nederlandse Volkskrant onthult dat 3FM in een zware identiteitscrisis verkeert.

2001

Business Nieuwsradio stopt om 10:00 uur voor twee weken de uitzendingen op AM 1395 kHz. Men hoopt, door het verplaatsen van de zender naar Trintelhaven, de ontvangst in het noorden en in het oosten van Nederland gevoelig te verbeteren. De programma’s gaan via de FM-frequenties gewoon verder.

1935

NBC Radio start een aangepaste radioversie van Popeye, de strip- en tekenfilmheld, die sinds 1929 op een enorme populariteit kan rekenen.

1945

KLS AM in Oakland wordt KWBR.

1984

De federale mediaverantwoordelijken versoepelen een wet die de diverse mediagroepen toelaat om maximaal twaalf AM- en twaalf FM-stations te beheren. De vorige limiet stond op zeven.

1992

Howard Stern verschijnt onverwacht als Fartman tijdens de jaarlijkse uitreiking van de MTV-Video Awards.

1944

De geallieerden, die steeds meer terrein winnen op de Duitse bezetter, nemen de zender van Radio Luxembourg opnieuw in gebruik.

2005

De Engelse uitzendingen van Radio Luxemburg 208 herstarten via DRM en via het internet officieel om 12:00 uur. Benny Brown en Dave Christian maken deel uit van de DJ-ploeg.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier. Ook Twitter lijft een podcast-platform in. Lees verder

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Viva for Live haalde 7.061.534 euro euro op

Gedurende net geen volle week schakelde VivaCité een versnelling hoger om de schrijnende en de Lees verder

Veiling ‘Viva for Life’ goed voor € 36.200 (video)

Een glazen huis, drie presentatoren en een groep gedreven medewerkers, meer was er niet nodig Lees verder

Viva for Life: Op weg naar een record? (video)

Geen kerstperiode zonder de jaarlijkse inzamelactie van Vivacité, die via 'Viva For Life', de problematiek Lees verder

Wallonië: onafhankelijke radiostations vragen hulp

RadioZ, dat een dertigtal onafhankelijke radiostations in Wallonië en Brussel verenigt, probeert de beslissing van Lees verder

Wallonië: radioglorie S.I.S. werkt aan een comeback

In Franstalig Brussel wordt achter de schermen hard gewerkt aan de comeback – na ruim Lees verder

‘Viva for Life’ in corona-modus

Naar jaarlijkse gewoonte bindt het Waalse Vivacité tijdens de eindejaarsperiode de strijd aan tegen de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 597: Ayco, Antenne Deutschland, Kanaal Koers (video)

StuBru: en toen was er enkel nog Fien

Het is vandaag 9 september… 1988 (audio)

Sluiten