fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 10 september – 253 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1976

Tijdens een hevige storm op de Noordzee sneuvelen de ankerketting en een patrijspoort van de MV Mi Amigo. Het schip slaat om 20:30 uur op drift.

2001

– Radio Contact reageert verbaasd over de toekenning van de tweede vergunning voor een landelijke commerciële radio aan 4FM. Vooral het feit dat men voor het onderdeel ‘ervaring’ slechts 15 op 20 kreeg, kon bij de Contact-groep niet door de beugel.

– Bij NRJ in Brussel worden de promotiemedewerkers Candice Courier, Pierre Leroy, Alex en Olivier Arnould aan de kant gezet. Eric Adelbrecht volgt Philippe D’Hollander als directeur op.

– De Belgische Rundfunk, de Duitstalige zender van de openbare omroep, plant een uitbreiding. Men beoogt de oprichting van BRF2 dat de liefhebbers van volksmuziek en schlagers wil bereiken. Er is ook elk uur regionaal nieuws gepland.

2002

Radio Contact krijgt er een tweede frequentie bij in Hasselt, de 107.2 MHz. Radio 2000 zorgt voor een krachtig stereosignaal.

2004

Het netwerk C-Dance start een procedure tegen de mini erkenningsronde, die tussen februari en mei werd gehouden. Toen werden de achttien frequenties die tijdens de eerste toekenningen nog niet ingevuld waren, herverdeeld. 67 dossiers werden ingediend, 17 kregen een goedkeuring. Enkel de frequentie in Nieuwpoort werd niet toegekend. C-Dance, dat veertien aanvragen stuurde, voelt zich door het VCM geviseerd omdat geen enkel ingediend dossier een vergunning kreeg.

1970

De tender van Radio Capital, de MV Kangaroo brengt technisch personeel en de nodige vervangstukken naar de King David (foto bovenaan). Tijdens een grondige inspectie blijkt dat de ronde antenneconstructie zwaarder beschadigd is dan gedacht. Hierdoor moet men het zendschip naar de haven van Zaandam brengen. Vermits het zware anker niet kon gelicht worden, brandt men de ketting door.

1998

Staatssecretaris van Cultuur Rick van der Ploeg pleit op het achtste omroepcongres in Bussum voor de toekenning van een radiofrequentie voor een commerciële nieuwszender. Deze procedure zou voor het jaar 2000 geregeld moeten zijn.

2000

– Veronica FM meldt dat Robert Jensen vanaf 1 oktober opnieuw ‘Jensen In De Ochtend’ zal presenteren.

– De Nederlandse Volkskrant onthult dat 3FM in een zware identiteitscrisis verkeert.

2001

Business Nieuwsradio stopt om 10:00 uur voor twee weken de uitzendingen op AM 1395 kHz. Men hoopt, door het verplaatsen van de zender naar Trintelhaven, de ontvangst in het noorden en in het oosten van Nederland gevoelig te verbeteren. De programma’s gaan via de FM-frequenties gewoon verder.

1935

NBC Radio start een aangepaste radioversie van Popeye, de strip- en tekenfilmheld, die sinds 1929 op een enorme populariteit kan rekenen.

1945

KLS AM in Oakland wordt KWBR.

1984

De federale mediaverantwoordelijken versoepelen een wet die de diverse mediagroepen toelaat om maximaal twaalf AM- en twaalf FM-stations te beheren. De vorige limiet stond op zeven.

1992

Howard Stern verschijnt onverwacht als Fartman tijdens de jaarlijkse uitreiking van de MTV-Video Awards.

1944

De geallieerden, die steeds meer terrein winnen op de Duitse bezetter, nemen de zender van Radio Luxembourg opnieuw in gebruik.

2005

De Engelse uitzendingen van Radio Luxemburg 208 herstarten via DRM en via het internet officieel om 12:00 uur. Benny Brown en Dave Christian maken deel uit van de DJ-ploeg.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 8 augustus – 221 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 567: Sport, Eric en Annemie (video)

De 'sporzamannen' van de radio kunnen het ook op televisie Eerbetoon: radiostudio werd opgedragen aan Lees verder

Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

2008: Bourgeois tevreden over optreden BIPT

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois is tevreden dat het Belgische Instituut voor Postdiensten en Lees verder

Het radiodagboek van 29 juli – 211 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 557: Webradio, offshore radio en AM-radio

Steun voor webradio's en een prima zoekplaats voor muziekliefhebbersEr gaat nog meer schoon radiovolk naar Lees verder

Het radiodagboek van 21 juli – 203 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 juli – 202 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, nederland, netwerkradio, offshore, usa
Blad 261: Nostalgie, Star en Brussel (video)

Het is vandaag 9 september… 1977 (audio)

2009: Ram Sabam wil eerlijke verdeling (video)

Het radiodagboek van 9 september – 252 (video)

Blad 260: Geluidshuis, Patrick en Bruce (video)

Eén eeuw radio, 100 jaar geschiedenis – 11

Sluiten