fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 10 mei – 131 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1980

Het incident op 7 mei met de stoorzender waarbij de programma’s van Radio Contact werden gestoord, blijft voor beroering zorgen. De ALO die als verdachte in deze zaak werd aangeduid, reageert met een communiqué waarin negatief over Contact wordt gesproken.

1999

De Vlaamse Mediamaatschappij maakt de namen van de eerste stations bekend die zich bij het nieuwe netwerk zullen aansluiten. Het zijn in Brussel: Ring (107.9 MHz), Antwerpen: Nostalgie (107.4 MHz), Gent: Citee (103.5 MHz), Kortrijk: Radio Kortrijk (103.2 MHz), Roeselare: Zuid (106.3 MHz), Brugge: Noord (103.9 MHz) en Oostende: Noordzee (104.5 MHz).

2000

Op 1125 en 1233 kHz beginnen de uitzendingen van Radio Traffic, het nieuwste station van de RTBF, de openbare omroep van de Franstalige Gemeenschap.

2002

RTL trekt z’n aandeel in de Contact NV van 35% naar 49,9% op. De resterende 50,1% blijven in handen van stichter Francis Lemaire.

2003

Maeva FM ruilt na enkele weken de gesproken programma’s om voor non-stop muziek. Als reden wordt de slechte aanvoer van het signaal naar de aangesloten FM-stations opgegeven.

2005

– Na het vertrek van Marc De Schuyter naar Be One, wordt Jan Vanvinckenroye de nieuwe manager van ROB FM. Hij werkte ooit voor Radio Contact, Family Radio en 4FM.

– VRT Radio stelt de campagne ‘Fiets naar Kyoto’ voor in samenwerking met de Bond Beter Leefmilieu. Deze actie gaat door van 11 mei tot 22 september. Men wil bedrijven en werknemers aanzetten om de wagen thuis te laten en met de fiets naar het werk te pendelen.

1963

De Nederlandse Democratische Partij, die tijdens de verkiezingscampagne de naam Veronica had gebruikt, verontschuldigt zich tijdens een politieke uitzending via de oud-medewerker van de zeezender, Max Lewin.

1985

De Amsterdamse piraat Radio Decibel hervat de live uitzendingen.

1976 

De kapitein van de MV Mi Amigo Jacob Taal en ook Koos van de Laar verschijnen voor de Amsterdamse rechtbank op beschuldiging van illegale medewerking aan een zeezender.

2004

– Giel Beelen (foto bovenaan) wordt de opvolger van Rob Stenders tijdens de ochtendshow van 3FM. Het popstation wil de luisteraar nog nadrukkelijker bij het gebeuren betrekken.

– Julia Samuël, de voormalige medewerkster van Yorin TV start bij RTLFM. Zij presenteert elke werkdag tussen 22:00 uur en middernacht ‘Lovesongs’.

1982

77WABC verlaat het Top 40-format. Het New Yorkse station wil zich als een voltijdse praatradio profileren.

2006

De New Yorkse Urbanzender Power FM ontslaat DJ Star. Troi Torain had tijdens de ochtendshow het dochtertje van zijn rivaal DJ Envy van Hot 97 bedreigd.

1981: Frankrijk

Pierre Bellanger richt het radiostation Cité de la Future op. De kwaliteitskrant Le Monde en de Franse mutualiteit zijn de geldschieters. Later gaat de omroep door het leven van La Voix De Lézard.

1996: Israël 

De organisatie van Arutz 7 meldt dat men niet meer vanuit een landstudio maar vanaf het schip King David uitzendt. Om 17:35 uur wordt echter duidelijk dat deze uitspraak niet klopt want de politie valt binnen in de landstudio en neemt de zender in beslag. Als officiële reden geeft men op dat de uitzendingen alle communicatie met de verkeerstoren op de internationale luchthaven van Ben Gourion in Tel Aviv stoorden.

2005: Verenigd Koninkrijk

Big L – Radio London, dat sinds 21 maart testuitzendingen via de satelliet Sky Digital uitvoert, bevestigt dat de etheruitzendingen op 14 mei vanuit Frinton-On-Sea via 1395 kHz, de voormalige AM-frequentie van Radio 10 Gold, starten. Sir Cliff Richard zal de studio’s officieel openen. Mike Read (ex-BBC Radio One), Randall Lee Rose en Michele Stephens maken deel uit van het presentatorenteam.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Spotlight

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 9 mei – 130 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 8 mei – 129 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 7 mei – 128 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 6 mei – 127 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 705: Eregalerij, Astra1 en NRG (video)

We stellen uit, we verschuiven en prikken tenslotte een nieuwe datum. Oei! Is de satelliet Lees verder

Blad 704: FM Promotion, Jolien en LokaalGelderland

Raad van State is opnieuw aan het werk. Drie jaar wachten op oordeel. Het duurt Lees verder

Blad 703: TOPradio, StuBru & Erica (audio)

De luisteraars blij maken in corona-tijden met een 100-lijst. Er is nog geen datum, maar Lees verder

Blad 698: Lievegem, NRJ Hamburg & een ultieme classics-lijst

Omdat hij uit de buurt is én goed is in reportages ter plaatse. In Duitsland Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 491: Reclame, Contact en Soprano (video)

TOPradio verschoof ‘Retro Arena Top 100’ halfjaar

Klara: alternatief voor Koningin Elisabethwedstrijd

Sluiten