RadioVisie

  • .
    .

Het Radiodagboek van 10 december

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan

2003:

– Jackie Dewaele, beter bekend als Zaki, wordt door de Amerikaanse maatschappij Emmis als consultant aangesteld. Samen met Jan D’Haese zal hij het toekomstige netwerk uitbouwen. Er worden gesprekken met diverse radiomakers aangeknoopt.

– Radio Contact kondigt nieuwe investeringen voor de nieuwsdienst aan. Voor de nationale en internationale actualiteit onderhandelt men met het persbureau Belga. Op lokaal vlak mikt men op plaatselijk journalistiek talent.

2004:

– Johan Baert wordt de nieuwe voorzitter van het Vlaamse Commissariaat voor de Media (VCM) in afwachting van de integratie in de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM).

– Het Antwerpse station Crooze FM wordt, na een klacht van 4FM ingediend op 4 juni, tot een boete van 1250 euro veroordeeld. De zender stoort de Aalsterse afdeling van de landelijke commerciële zender op 104.2 MHz.

– Radio Contact wordt een compleet muziekstation. Een jong muziekformat, nieuwe jingles en de slogan ‘Power Of Music’ moeten de concurrentie met het oprukkende NRJ aangaan. ‘R’n’B’ Fever’ op zaterdagavond en ‘Saturday Night Hits’ zijn nieuwe programma’s.

2007: Miel Louw overlijdt op 74-jarige leeftijd. Voor zijn doorbraak als presentator van bekende televisieprogramma’s als ‘Wikken en Wegen’ werkte hij als journalist bij de BRT-radio, televisie en bij de Wereldomroep.

1978: De eerste testuitzendingen van de landpiraat Radio Unique beginnen in Amsterdam. Rob Hudson (Ruud Hendriks), Ad Roberts (Rob De Goede), Paul de Wit (Erik de Zwart) en Antonio da Costa zijn de medewerkers van het eerste uur.

2003: Noordzee FM onthult dat er tussen Eerste Kerstdag en oudejaarsavond een speciale ‘All Your Need Is Love’ met Robert Ten Brink komt. Vanuit een voor hem klaargemaakte studio op Vlieland zal hij de luisteraars aan het woord laten.

2007: Qmusic bevestigt de komst van Ruud de Wild en zijn sidekick Jeroen Kijk In De Vegte. Beiden presenteerden tot 2002 bij 3FM een namiddagshow. Zij volgen Jeroen Van Inkel vanaf 10/3/2008 in de ochtend op.

1909: Italië en Duitsland

De Italiaan Marconi en de Duitser Braun winnen de Nobelprijs. Beiden worden voor de uitvinding van de radiotelegrafie en voor de verbetering van dit stukje techniek beloond.

2020: Frankrijk

Skyrock Klassiks mag van mediaregulator ‘CSA’ als 25ste radiozender via een van de twee landelijke DAB+-netwerken uitzenden. Eerder kreeg Skyrock ook een plek.

1976: Ed Foster sluit om 12.00 uur de dagprogramma’s van Radio Caroline op 192 m (AM 1562 kHz). 

1984: Radio Caroline zendt voor het laatst op AM 963 kHz uit. Radio Monique vervangt de Engelse buur vanaf volgende week.

2018: ‘Baby Spice’ Emma Bunton stopt als sidekick bij Jamie Theakston voor de ontbijtshow bij Heart Radio. Buiten de toernee met The Spice Girls zal ze het blok op zondagavond tussen 20.00 uur en 23.00 uur met ondermeer ‘The 90’s@9’ invullen. 

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx