fbpx

RadioVisie

.
Yesterdayland
.

Het radiodagboek van 10 augustus (222)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


2000

Radio Ariane uit Kortessem verlaat het netwerk van NRJ Vlaanderen. Men kon zich niet vinden in de opgelegde muzikale koers.

2004

Het Waalse Parlement ondervraagt mediaminister Fadila Laanan over de toewijzing van de FM-uitzendvergunningen. Zo moet ze uitleggen waarom 101.4 MHz in Brussel, die eigenlijk in handen van de vereniging rond Ciel FM was, plots door RTL wordt geëxploiteerd. 

1973

De ankerketting van de Zondaxonagon breekt waardoor het zendschip van Radio Condor terug naar de haven van IJmuiden keert.

1975

De vierhonderd meter lange ankerketting van de Norderney, het zendschip van Radio Veronica, dat na 31 augustus 1974 op zee was blijven liggen, wordt opgehaald. De terugreis naar IJmuiden kan beginnen.

2000 

Noordzee FM maakt sinds kort gebruik van de Audio Nieuws Radio Services. Het bedrijf levert nieuws op maat.

2004

Toine Van Peperstraten laat via zijn weblog weten dat hij bij Radio Veronica is gestopt. De directie gaf als argument aan dat de NOS-medewerkers vanaf 1 september geen programma’s meer mogen maken bij commerciële stations.

2006 

Oud-staatssecretaris Medy van der Laan (D66) keert niet meer terug naar de Tweede Kamer. De voormalige bewindsvrouw van Cultuur en Media hoopt immers op een plaats in de Eerste Kamer. Zij was van eind mei 2003 tot en met juni 2006 verantwoordelijk voor de departementen kunst en media in het tweede kabinet.

1983

De pers krijgt een rondleiding op het nieuwe zendschip van Radio Caroline, de MV Ross Revenge. Anne Challis, een voormalige medewerkster bij BBC Radio One wordt ingehuurd om het ‘gold format’ in goede banen te leiden. Er is ook een testuitzending te horen.

1999

De mediamaatschappij CLT ontkent de plannen om Atlantic 252 en Talkradio te verkopen. 

1960: Denemarken

De regering waarschuwt de Duitse scheepswerf waar het schip voor Radio Nord wordt uitgerust, dat het illegaal is om zenders te plaatsen. Men baseert zich op een wet van tijdens de Duitse bezetting in 1940. Daarom vlucht de MV Bon Jour (foto bovenaan) – die enkele jaren later zou worden herdoopt tot de MV Mi Amigo – naar de haven van Kopenhagen waar een mast en de 10 kW Continental Electronics zender aan boord worden gebracht.

2006: Verenigde Staten 

De Amerikaanse mediamaatschappij Clear Channel wijzigt het muziekformat van enkele radiostations. WJJZ, dat in Philadelphia op 106.1 MHz smooth jazz bracht, nam met ‘She’s Gone’ van Daryl Hall en John Oates afscheid en werd om 12:00 uur vervangen door Phillys 106.1 dat met ‘Let’s Get Started’ van The Black Eyed Peas de aftrap geeft. De nieuwe zender volgt een rhythm AC-format met uptempo hits uit heden en verleden. Sunny 104.5, waar zachte popmuziek te horen was, wordt eveneens voor Phillys 106.1 omgeruild.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Yesterdayland
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Morgen, zondag 21 juli brengen Nostalgie Vlaanderen én Nostalgie Wallonië, vanaf 12:00 uur samen ‘Best Tof
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De CSA kondigde gisteren met enige trots aan dat de Federatie Wallonië-Brussel “een van de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De Waalse mediaregulator CSA heeft de volledige lijst van nieuwe radio-erkenningen vrijgegeven, zowel voor FM
Zwitserse precisie is voorlopig ver zoek bij de afschakeling van het FM-park Arabische gemeenschap van
In Vlaanderen schrikken we er al lang niet meer van, maar ook in Wallonië dreigt

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 9 augustus (221)

Het radiodagboek van 8 augustus (220)

Het radiodagboek van 7 augustus (219)

Het radiodagboek van 6 augustus (218)

Het radiodagboek van 5 augustus (217)

Het radiodagboek van 4 augustus (216)

Sluiten