fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 1 augustus – 214 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Radio Atlantis verdwijnt om 14:00 uur door technische problemen uit de ether.

2002 

Radio RCL, een van Contact-vestigingen in Hasselt, wordt in beslag genomen. (Foto bovenaan: antennes van RCL)

2003 

De laatste afdelingen van het Mango-netwerk veranderen hun naam. Zo sleutelen stations in Aalst, Asse, Dilbeek en Ninove aan een stadsgericht netwerk. 

1981

De officiële start van zeezender Radio Paradijs komt er nooit want om 06:15 uur wordt de Magda Maria in internationale wateren door de Nederlandse rijkspolitie geënterd. Na het doorbranden van de ankerketting wordt het zendschip door de HMS Jaguar weggesleept. Rond 15:00 uur bereikt men IJmijden om vervolgens naar de Entrepothaven van de douane in Amsterdam te varen. Teneinde ongewenste bezoekers te weren, legt men de Magda Maria op een redelijke afstand van de kade.

1986 

De bekende predikant, Johan Maasbach, start een reclame-campgane. Alle Amsterdammers ontvangen een brief met meer uitleg over zijn programma’s bij Radio Caroline en bij Radio Monique.

1991 

Holland FM start in Rotterdam en wil vooral de Nederlandse producties promoten.

2001 

– Paul de Leeuw stopt vanwege zijn drukke werkzaamheden voor de musical Foxtrot bij 3FM. Hij verzorgde iedere maandagochtend het blok tussen 06:00 en 09:00 uur. 

– Radio 192 komt op de kabel voor de omgeving van Gouda op 89.6 MHz. 

2002 

– Radio Nationaal brengt enkel nog nonstop muziek op 1296 kHz. 

– De onderhoudsbeurt van de masten en van de tuidraden op de zendersite in Flevoland is klaar, de uitzendingen van Radio 1 via 747 AM zijn opnieuw goed te ontvangen. Tijdens de werken kwamen de programma’s vanuit Lopik.

2003 

– RTL benoemt Fons van Westerloo tot de nieuwe baas van de Holland Mediagroep. De ex-directeur van SBS-Nederland en van de publieke omroepvereniging AVRO treedt einde september aan. 

– Jules van Hest trekt naar Radio Dolfijn op het eiland Curaçao. Hij zal er tussen 06:00 en 09:00 uur ‘Uit Je Nest met Van Hest’ verzorgen. Zijn voorganger Niek van der Bruggen keert naar Nederland terug.

2005 

De terugkeer van Robert Jensen bij Yorin FM, na een lange vakantie, wordt nog maar eens uitgesteld. Robbie Feller en Jan Paparazzi treden als vervangers op.

2006 

Partyhotel ’t Haasje komt met een concreet voorstel om het zendschip van Radio Veronica naar Kampen te halen. Men wil een museum oprichten en themafeesten organiseren.

1967

In het Britse huis van Afgevaardigden wordt de anti-zeezenderswet ‘The Marine Offences Act’ goedgekeurd. Op 15 augustus 1967 moeten alle drijvende popstations stoppen.

1974

De onafhankelijke radiostations schieten als paddestoelen uit de grond. De regio rond Wyne & Tear maakt kennis met Radio Metro.

1985 

De nachtploeg van Radio Caroline krijgt bezoek van enkele Amerikaanse Laser 558-dj’s. Drie medewerkers van het concurrerende popstation verzorgen prompt een programma. 

1990

Atlantic 252 brengt tijdens de avonduren testuitzendingen. Men wil op korte termijn de klok rond uitzenden.

1981: Verenigde Staten

MTV start even over middernacht op het New Yorkse kabelnetwerk. Het videoclip-station richt zich op de jeugdige kijkers tussen 18 en 24 jaar. De eerste clip is ‘Video killed the Radiostar’  van The Buggles uit 1979.

1981: Frankrijk

NRJ start om 13:00 uur. Het station zal zeer snel bij de jongeren scoren.

1998: Japan

Mediamaatschappij NHK en Radio France International werken samen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 564: Noordzee, Randstad en Pfizer

Een radiorubriek over de bloemetjes, de bijtjes én de visjes van Oostende. Nederlandse regionale publieke Lees verder

USA: Radio-icoon Cousin Brucie verlaat SiriusXM

« Hi, everybody, this is your Cousin Brucie. Whoa! Our summer romances are in full Lees verder

Het radiodagboek van 2 augustus – 215 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

1981: Bepaalden videoclips het radiobeleid? (video)

Van mini-muziekfilms tot een niet te onderschatten promotie op YouTube voor de huidige muziekwereld, de Lees verder

Het radiodagboek van 28 juli – 210 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 juli – 209 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 26 juli – 208 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, kabelradio, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, tv
Blad 561: Stadsradio, luistercijfers, comeback (audio)…

Het is vandaag 31 juli… 1977 (audio)

2008: Limburgse radio in handen van jongeren

Het radiodagboek van 31 juli – 213 (video)

Blad 560: BNL, WRadio en SLAM! (audio)

Mi Amigo en Veronica terug op AM (audio)

Sluiten