fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 20 november -323 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1978

Via het net van Cadena Catalana in Barcelona en vier andere steden in het noord-oosten van Spanje zijn de eerste uitzending van ‘La Sonrisas De Mi Amigo’ te horen (17:30 – 18:00 uur). Het gaat om een dagelijks uurtje programma dat gekocht wordt door Sylvain Tack, eigenaar van Radio Mi Amigo.

1980 

Radio Antigoon start in Antwerpen. Het station zal zeer snel tot een vast begrip in het Vlaamse etherlandschap uitgroeien.

2001

– Qmusic begint op 98.0 MHz een zender voor het Antwerpse havengebied.

– De Contact-groep besluit om de beslissing van het Vlaamse Commissariaat voor de Media niet aan te vechten bij de Raad van State. Het dossier van Contact 2 werd nipt derde bij de toekenning van de licenties. Qmusic en 4FM mochten starten.

2002 

De Vlaamse Mediamaatschappij kondigt de sluiting van het Mango-netwerk aan. De inkrimping van de reclamemarkt en de mindere ontvangstkwaliteit liggen aan basis van de beslissing om op 31 december aanstaande definitief te stoppen. Nadien loopt er nog non-stop muziek om de aangesloten stations de gelegenheid te bieden naar een oplossing te zoeken.

2003 

De raad van bestuur van Contact Inter besluit om de uitzendingen op 94.5 MHz gewoon te vervolgen. Men gaat ook in beroep tegen de beslissing van een rechter die het station via een dwangsom van €10.000 verboden had verder uit te zenden. De VRT had een klacht wegens storingen op 94.5 MHz ingediend.

2005 

Stadsomroep Brugge stopt al na negen dagen testuitzendingen. De toegekende frequentie; 106.0 MHz, is een ramp wegens erge storingen van de RTBF. Stadsomroep dat gehoopt had op een sterkere zender, besluit niet verder te gaan op die frequentie. (Later zou Cool FM hier te horen zijn). 

2002

Er komt meer duidelijkheid over de afwezigheid van Ruud de Wild (foto bovenaan – credits: archief SMC) bij 3FM. Het RTL4-programma ‘RTL-Boulevard’ meldt dat de presentator thuis zit en nog steeds kampt met de psychologische gevolgen van de moord op politicus Pim Fortuyn.

2003

Talpa Radio en Yorin FM ontkennen met klem het vertrek van Robert Jensen bij Noordzee FM. Gordon behoudt ondanks de hevige kritiek op zijn ochtendprogramma het vertrouwen van Directeur Erik de Zwart.

1928

WGH-AM start in Newsport (Virginia) op de middengolf.

2003

WGN, WGCI en WVAZ zijn de drie meest beluisterde radiostations in Chicago. Lite FM, Mega en Hot 97 domineren in New York. Power 106, KROQ en 640 KFI delen in Los Angeles de lakens uit.

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Joe lanceert de Amerikaanse Top 120 ‘Bi(j) den Joe’

Op 20 januari, is het zover: dan wordt Joe Biden ingezworen als 46ste president van Lees verder

De wonderbaarlijke vermenigvuldiging van een ‘jingle’ (audio)

De meer gerodeerde radiofan en dan vooral zij die al aardig wat jaartjes op hun Lees verder

Het is vandaag 8 januari… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Blad 695: VBRO, GRK en M fm

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens en nieuwe plannen... Bij ons valt het allemaal Lees verder

Het radiodagboek van 31 december – 365 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 29 december – 362 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 28 december – 361 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

RadioVisie’s dit was 2020: de internationale blikvangers

Radio laat zich traditioneel maar weinig inperken door landsgrenzen, dat weten we. Ook RadioVisie kijkt Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 659: OmniPlayer, MENT & Brandy (audio)

Tineke de Nooij naast Bjorn bij Nostalgie (video)

Eerste exemplaar biografie aan Bart van Gogh overhandigd

Sluiten