Spelen met de jingles van Felix
Een boontje voor Felix Meurders? Beetje fan van ‘de radio’? En van jingles? Liefst van het soort dat nog op cartridges staat? Je houdt tenminste wat in je handen. Maar waar vind je ze nog? Het internet biedt hulp met iets wat in de buurt komt van het ‘juiste gevoel’. Soms zijn de eenvoudigste dingen, de leukste. Neem de geweldige virtuele jingle-machine van radiomaker, radiostem en videovirtuoos Ad Mulders. Ideaal om je op een regenachtig dagje (zoals vandaag bvb) bezig te houden. Even met de jingles van Felix Meurders spelen. Knap toch? De ‘gimmick’ is niet nieuw en werd al in 2016 bedacht en gemaakt voor Jingleweb. Met de juiste looks, de juiste functionaliteiten en natuurlijk met een hele rist puike jingles. Felix tevreden, nu jij nog.
Jobs, jobs, jobs. Niet bij Michel, maar bij MNM
Naar jaarlijkse gewoonte staat de tweede helft van februari op MNM in het teken van jobs. Sedert gisteren, maandag 19 februari en nog tot en met vrijdag 2 maart slaat de publieke jongerenzender, in samenwerking met VDAB, twee weken lang een brug tussen werkgevers en werkzoekenden tijdens Spread the work, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:00 uur live vanuit de opleidingscentra van Haasrode (week van 19 tot 23 februari) en Wondelgem (week van 26 februari tot 2 maart). Dit jaar ligt de focus op opleidingen tot knelpuntberoepen. Bedoeling is dat iedereen zijn perfecte werkplek vindt. Meer details via de website van de VDAB.
Alles komt terug ook ‘het bandje’
Het cassettebandje is weer in. Bedenker Lou Ottens begrijpt alleen niet waarom. “Er zijn altijd gekken die terugkijken naar het verleden.” Vijfenvijftig jaar geleden vond hij het de compact cassette uit. Als directeur van Philips Audio presenteerde hij in 1963 de opvolger van de bandrecorder, die grote, losse spoelen afspeelde. Voortaan zat de kwetsbare tape veilig in een handzaam omhulsel van robuust plastic.Het bleek een baanbrekende vondst te zijn, die de toegankelijkheid van muziek wereldwijd enorm vergrootte. Er werden miljarden cassettes verkocht, totdat de uitvinding van de cd (waarbij Ottens ook betrokken was) en de digitalisering van muziek de tapes verdreven. NRC.nl sprak met de inmiddels 91-jarige uitvinder. De opmerkelijke babbel annex verhaal lees je hier.