fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Radioblad 93: Radio 2, Nirvana en Bolero (audio)

Verhuisperikelen bij Radio 2 Antwerpen

De Antwerpse redactie van Radio 2 vindt vanaf september, minstens voor een jaar, onderdak in het Tolhuis of The Beacon aan de Sint-Pietersvliet in Antwerpen. Dit in afwachting tot de definitieve nieuwe stek in Hangar 26 aan de Scheldekaaien helemaal klaar is. Studio’s en redactie worden ingericht op de gelijkvloerse verdieping aan de kant van de Sint-Paulusplaats. De verhuis kadert in de besparingsplannen van de VRT. Vlot lijkt het echter allemaal niet te verlopen. Momenteel opereert de Antwerpse publieke omroep nog vanuit de kunstcampus de­Singel, maar die locatie werd te duur bevonden. The Beacon biedt onderdak aan bedrijven die nieuwe technologie ontwikkelen met behulp van het internet. (SB)

Rock ‘n’ Roll High School op VRT NU

Op vrijdag 5 april is het precies 25 jaar geleden dat Kurt Cobain zichzelf van het leven beroofde, meteen het einde van Nirvana. Toch worden hun t-shirts nog steeds gedragen, vaak door hen die in 1994 nog niet eens geboren waren. Hetzelfde geldt voor Ramones en Joy Division. In Rock ‘n’ Roll High School trekken Stijn Van de Voorde van Studio Brussel en zanger/gitarist Thibault Christiaensen naar Seattle (Kurt Cobain, Nirvana), New York (Joey Ramone, Ramones) en Manchester (Ian Curtis, Joy Division) om te kijken waar deze tijdloze rockhelden opgroeiden. Rock ‘n’ Roll High School is in de eerste plaats ook een ode aan helden die rockmuziek naar een hoger niveau tilden. Vanaf dinsdag 2 april op VRT NU. (Foto bovenaan – credits: VRT)

Soms zijn radiocommercials wel helemaal OK

Radio en commercials, we ontkomen er niet (meer) aan. Er zijn hele foute bij, de meeste vallen niet op en af en toe is er een uitschieter. Ondanks een latent gebrek aan creativiteit, wordt er toch vaak nagedacht over hoe een goede campagne op poten moet gezet worden. Een aardig verhaal over de wél opvallende spotjes van Bolero, vindt u hier. De ‘beleg-het-zelver’-campagne boort met behulp van content marketing en radio een nieuwe doelgroep aan en neemt die mee op sleeptouw in de wondere wereld van het zelfbeleggen. Als kers op de taart won de Bolero-campagne, na Brons en Zilver de jaren ervoor, in 2018 de prestigieuze Gouden Effie-award, de reclameprijzen die in België de meest efficiënte campagnes belonen. (TB)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Digitaal luisteren en kijken is in opmars. Zeker DVB is aan een steile klim bezig.
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Het voordeel van een internationale radionaam te hebben: NRJ stuurt je naar Taylor Swift in
Mogen Vlaamse babyboomers jaloers zijn op hun Nederlandse leeftijdsgenoten? Alles voor het radiovak: niet-ochtendmens, wil
Opvallend boek over opvallend man, die Nederlands omroepbestel definitief wijzigde Gat in de markt voor
Het belangrijkste duel om de publieke perceptie speelt zich dit keer af tussen Studio Brussel
Publieke omroep en lokale radio: twee maten en nog meer gewichten? Wallonië ziet geen graten

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Denemarken start herverdeling landelijk FM4-kavel

Het Radioblad 92: Persgroep, Joe en Veronica 25 (video)

Herstelbesluit frequentieplan goedgekeurd door Vlaamse regering

VBRO Evergreen blijft (voorlopig) op DAB+

Joe vond ‘Ster op de Werkvloer’ (video)

Radioblad 91: Bert Geenen, zeezenders en Paul De Wyngaert (video)

Sluiten