fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Radioblad: 17 maart (weekend)

Voorlopige pauze bij RVS

De Raad van State zal de procedures van Radio Maria, Club FM en Familyradio wegens het mislopen van een erkenning als netwerkradio, niet in hoogdringendheid behandelen. Wel zullen de procedures ten gronde worden voortgezet. Dat weten we uit zeer goede bron. Het afwijzen van spoedeisendheid zegt ook niets over de kansen ervan. Enkel TOPradio kon de spoedeisendheid economisch sterk onderbouwen omdat zij betaald personeel in dienst hebben. Maria overleeft op basis van giften en heeft geen vaste medewerkers. De rechtspersonen van Familyradio en Club FM werden pas enkele dagen voor de erkenningsronde opgericht. Het bewijzen van spoedeisendheid is dan juridisch bijna onmogelijk. Het vervolg komt er ten vroegste na de zomer. Voorlopig is er een 0-0 tussenstand in een wedstrijd die nog lang niet is uitgespeeld. Lijkt ons. 

Rode Neuzen worden al voorzichtig opgezet

Ook dit jaar komt er een Rode Neuzendag, een initiatief van Medialaan, waarbij hun radiostations Qmusic en Joe een flinke rol spelen. Hoewel het goed gaat met het merendeel van de Vlaamse jongeren, kampen er nog steeds heel wat met psychische problemen. Gelukkig lijkt het taboe rond geestesstoornissen stilaan doorbroken te worden. Ook Rode Neuzen Dag probeert hier een rol in te spelen. De voorbereidingen zijn reeds volop bezig, net zoals bij de twee vorige edities, zal Roden Neuzen Dag in de eindejaarsperiode vallen. De exacte datum staat nog niet vast. Winok Oplinus, CSR-manager bij Medialaan, vertelt hoe dit initiatief tot stand kwam en wat het vandaag teweegbrengt. Stampmedia heeft er een uitgebreid artikel over.

Véél ‘familie’ in één filmpje 

Hoe verpak je ‘de grootste familie’ in een filmpje van 55″? Dat kunt u sedert gisteren zelf zien, want dan zette Radio 2 haar nieuwe promospot online. Enkele van hun bekendste stemmen komen fris en vrolijk in beeld, vrouwen voorop. De oudere mannengarde à la Lars De Groote, Peter Verhulst, Guy De Pré, Marc Pinte, Sonny Vanderheyden… worden vermoedelijk klaar gestoomd voor een sequel. Hun afwezigheid wordt voor een deel gecompenseerd door de brains en het charisma van kankerspecialist en autoriteit op vlak van euthanasie, Wim Distelmans. Hij mag zelfs twee keer voor de camera. Stang van Samang, Adil El Arbi, Pascale Naessens en zelfs Sven Nys flitsen ook nog voorbij. Cameo’s werken altijd. Blijkbaar. Omdat het weekend is, u wat meer tijd heeft en omdat we het Radioblad nu eenmaal graag afsluiten met een filmpje.


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het enige overgebleven zendschip van Radio Caroline, dat na een muiterij van de bemanning tijdens
[caption id="attachment_12313" align="alignright" width="425"] Bob Shennan, directeur van BBC Radio[/caption] Het lijkt erop dat de
A new FM is born  Op 21 april 2017, een klein jaar geleden, maakte Vlaams
Radioman Ghislain Carpels overleden Bruggeling Ghislain Carpels is op 78-jarige leeftijd overleden in het AZ
In de Verenigde Staten staan sinds deze week liefst 1.300 radiostations onder «curatele». Na Cumulus
Vanaf deze week wordt elf weken lang in 'Hoorspel Halfuur' op AVRO TROS een hoorspel
De lokale radiozenders in Vlaanderen, verenigd in de Vereniging Regionale Radio Omroepen (VRRO), voelen zich
Peter Van Dam als columnist. Omdat het over radio en muziek gaat, om de stem,

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Jan D.M. Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

Van de “oude mannengarde” op Radio 2 wordt er waarschijnlijk een filmpje in het crematorium of in het rusthuis opgenomen !

Meer in Actueel
Studio Brussel lanceert Eigen Kweek

Van Studio Brussel naar de studio’s van Bruzz (2)

Het Radioblad: 16 maart

Fidelio: Vanuit Driebergen op 336 meter

Oud radiofenomeen duikt op in nieuwe jasje 

Het Radioblad van 15 maart (video)

Sluiten