fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het Ochtendblad van 21 december (audio)

En toch zijn we niet van plan om dit dagelijks te doen; U wakker maken met ‘Het Ochtendblad’. Edoch, ook vandaag is er teveel kort nieuws om het in ‘Het  Avondblad’ kwijt te raken. Overigens; een goedemorgen en maak er een fijne (radio)dag van!

Peter is de slimste

‘De Slimste Mens’ van 2018 is er alweer eentje uit radioland. Na Xavier Taveirne (Radio 1) in 2017, won MNM’s Peter Van de Veire dit jaar deze quiz. In de finale liet hij gisteren Julie Colpaert (journaliste VTM) en Michèle Cuvelier (Studio Brussel) achter zich. Van de Veire voegt zijn naam toe aan de inmiddels lange lijst eindwinnaars. Vijftien anderen gingen hem vooraf, waaronder in 2013 Gilles De Coster, ook iemand met een sterk Radio 1-verleden. “Het is een heel bijzonder gevoel”, zegt Van de Veire. “Ik mag nu na een extreem intelligente mens als Xavier Taveirne komen en na Tom Waes, de man die de wereld in twee kan plooien. Dat geeft een fijn en eervol gevoel”. Julie Colpaert eindigde tweede, Michèle Cuvelier op plaatsje 3. (Fotocredits: VIER)

Parel Radio: heruitzending ‘De Hormoonfabriek’

Ter gelegenheid van aflevering 100 van Parel Radio wordt het hoorspel ‘De Hormoonfabriek’ herhaald. Parel Radio brengt, in podcastvorm, de beste radiodocumentaires en is een aanrader. Deze productie is gebaseerd op historische feiten, rond een man, Mordecha, baas van een vleesfabriek. Na verloop van tijd schakelde hij over naar een hormoonfabriek en werd zijn bedrijf het eerste dat De Pil fabriceerde. Het verhaal vertelt ook de persoonlijke geschiedenis van de hoofdfiguren, Morechai en zijn broers. Vanuit zijn ziektebed kijkt Mordechai terug op zijn leven. Er is één uitzending per dag om te dowloaden in uw podcast app of om online te beluisteren. Dat kan hier. Meer uitleg over de originele uitzending vindt u dan weer door hier te klikken. (HVG) 

Verrassende luistercijfers bij de buren

De laatste luistercijfers voor 2018 in Nederland zijn ook weer bekend. Het marktaandeel van Radio 10 is tot meer dan 10% gestegen. Al is dé winnaar van deze meting duidelijk NPO Radio 5 dat nu 4,9% (+ 0,8%) haalt. Mogelijk dat de ‘Evergreen Top 1000’, daar voor een deel tussenzit. Qmusic stijgt ook en heeft het marktaandeel weer terug dat vorige maand verloren werd. Radio 538 gaat een beetje achteruit, maar blijft de nummer 1. NPO 3FM (- 0,2%) blijft zakken, net als Radio Veronica (- 0,1%). Het klassieke NPO Radio 4 stijgt 0,2% dankzij de ‘Hart & Ziel’ lijst. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.164 respondenten van tien jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd bedroeg 02:35 uur per dag. (Radiofreak.nl)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Jingleweb eert Edwin Evers (video)

Het Avondblad van 20 december (video)

1000 Klassiekers, ook om te zien (filmpjes)

Radio van de toekomst keisnel gebouwd (video)

Het Ochtendblad van 20 december (filmpje)

Het Avondblad van 19 december (audio & video)

Sluiten