fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het Ochtendblad van 19 maart (audio)

Historische Beatles-blunder van de BRT

Hij wordt in radiomiddens vaak aangesproken als Professor Hadermann. Hij heeft dan ook een wikipediaanse kennis als om het de verhalen àchter artiesten en/of popmuziek gaat. Serge Hadermann, zoals hij echt heet, etaleerde zijn kennis bij diverse radiozenders, schreef een inmiddels uitverkocht boek over de kleine en grote anekdotes uit de muziekgescheidenis, en is tegenwoordig op televisie te zien bij MENTTV als de Hitprofessor. Aanstaande donderdag, 23 maart, vertelt hij in zijn dagelijkse rubriek (16:00 uur) waarom The Beatles nooit te zien waren op de Belgische Televisie! Een historische blunder van de toenmalige BRT en RTB, die de muziek van The Beatles veel te… luid vonden! Zondag 24 maart zit het professoren-item ook nog eens in ‘Jukebox’ (16:00-17:00 uur) en (23:00-24:00 uur) bij MENTTV. (TB)

MySpace verliest 12 jaar muziek en data

Voor bulldozer Facebook eraan kwam, kreeg het sociale netwerk MySpace heel wat volk over de vloer. Vooral van muzikanten om er hun muziek te uploaden en een fanpagina te maken met concertnieuws. MySpace bleef bestaan omdat geen enkele andere website hetzelfde aanbiedt. Er is Soundcloud, maar dat heeft een vreselijke vormgeving. Helaas, gebruikers van MySpace kregen gisteren, maandag 18 maart, slecht nieuws. Bij een server migratie is alle content die werd geüpload hadden tussen 2003 en 2015 verdwenen. Alle foto’s, video’s en muziek zijn weg. Het gebeurde al enkele maanden geleden, maar werd tot nu geheim gehouden. De moraal van het verhaal? Vetrouw niet op de sociale netwerken als online bewaarplaats voor bestanden. Maak zelf uw eigen backup! Meer bij Engadget. (HvG)

Postume hulde aan Johan Rood

Gisteren overleed op nauwelijks 62-jarige leeftijd Johan Vanhee, de man die zowat in zijn eentje, met heel veel kunst en vliegwerk, maar vooral met een ongelooflijke passie, de zenders een andere technische apparatuur aan de praat hield op de diverse zeeschepen van het Radio Delmare-project. Alhoewel geen dj, was hij toch regelmatig te horen in de uitzendingen. Helaas niet al te vaak in de reguliere programma’s, meestal wel om bijstand te vragen als er weer eens wat verkeerd liep aan boord. De boodschappen waren vooral bedoeld voor het Delmare-kantoor in Den Haag, een enkele keer ook voor de diverse hulpdiensten om hulp te vragen. Uit ons archief haalden we een opname van 22 augustus 1979, toen er werd uitgezonden vanaf de MV Martina. (TvH)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De respectievelijke Belgische publieke omroepen zijn in een eng besparingsstraatje gesukkeld. Eerder kon je al
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De eigen analyse van de grote radiospelers kon je eerder vandaag al lezen middels individuele
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Frans-Belgisch huwelijk en wij waren niet uitgenodigd! Creatieve radiomadam, ook handig met het penseel (houdt
“Aangezien de radio van VRT een belangrijke speler is, is het logisch dat we op
In het jaar dat in Nederland gevierd wordt dat het medium radio er een eeuw
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
De ‘Mac Gyver’ van Delmare is niet meer (video)

Het Avondblad van 18 maart (sliders)

Noordrijn-Westfalen krijgt commerciële DAB+

Eclips TV: radiomakers mét palmares in beeld

Het Ochtendblad van 18 maart (video)

Het Middagblad van 17 maart (audio)

Sluiten