fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het nieuwe frequentie-overzicht van RadioVisie

Een poging om wat orde in de wanorde te brengen.

294 frequenties, 128 pakketten of kavels, een dikke 105 kW aan vermogen om uit te delen en nog 121 ‘verschillende’ kandidaten die meedingen voor 75 frequentiepakketten waarvan de nieuwe eigenaar nog niet bekend is. Zoveel informatie dat je door het bos de bomen (of in dit geval de zendmasten) niet meer ziet. Daarom hebben we alle informatie die momenteel bekend is omtrent de nieuwe erkenningsronde in enkele handige overzichtjes gegoten.

Frequentie-overzicht

Wil je misschien weten voor welke pakketten totaal geen interesse was? Of welke radiostations nu al zeker zijn van een plaats(je) op de FM-band in 2018? Welke aanpassingen er zijn op gebied van vermogen of het verschil tussen de huidige en de nieuwe situatie? Een antwoord op al deze vragen kan je vinden op de pagina Frequenties. Je krijgt er een lijst van alle frequenties van de nationale-, netwerk- en lokale radio’s die je zelf kan filteren, sorteren en groeperen zoals je wil. Leef je gerust uit, het is vanaf nu gratis inbegrepen bij dit online magazine dat eindelijk terug van weggeweest is.

De kandidaten

Ook alle frequentiepakketten waarvan (nog steeds) niet bekend is wie ze binnenkort in gebruik mag nemen hebben we opgenomen in een overzicht. Ook hier kan je naar hartenlust filteren en sorteren. We hebben ons uiterste best gedaan om iedere kandidaat, waarvan vooralsnog alleen maar de naam van de rechtspersoon bekend is, een meer ‘leesbare’ naam te geven door een vergelijk te maken tussen de huidige erkende rechtspersonen en hun respectievelijke radioproducten. Zo zijn we tot een redelijk complete lijst gekomen. Zie je echter toch nog ergens een fout? Geef ons dat dan gerust door via de contact pagina.

We hebben ook alle kandidaten die momenteel geen erkenning hebben een aanduiding gegeven als ‘nieuwkomer’ zodat je meteen kan zien wat de bestaande radioprojecten zijn en welke de nieuwe. Bij deze nieuwkomers zitten overigens wel enkele oude bekenden. Radio Golden Flash of Radio Utopia, om er maar enkele te noemen, hadden ooit wel een FM-frequentie, maar nu al even niet meer sinds de laatste erkenningsronde. Ook deze horen dus bij de ‘nieuwkomers’. Het lijstje? Op de pagina Kandidaten 2018.

De afvallers

Tot slot zijn er, ook nu er nog niet veel informatie bekend is, al enkele afvallers. Het gaat dan om de radiostations die beslist hebben om geen nieuw dossier in te dienen, te laat waren met hun dossier, of waar er iets anders is misgegaan. Het zijn er voorlopig slechts 12, maar ook deze verdienen hun eigen overzichtje. Een overzicht wat binnenkort helaas een stuk langer zal worden…

TP


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
VRM verlengt tijdelijke zendvergunningen

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft beslist dat voor evenementen die plaatsvinden tussen Lees verder

Energy Hamburg wint voorlopig strijd om FM-frequenties

In november 2019 werd bekend dat het Duitse Energy Hamburg, na een kwarteeuw, z’n FM-frequenties Lees verder

RGR2 is er aan begonnen in Leuven

Nooit eerder geziene tijden komen vaak samen met nooit geziene fenomenen. Wie had kunnen denken Lees verder

2004: Van Dossier 2003 naar Radio 2004

Een mens staat er niet bij stil, maar de hele vlotte en snelle jongens die Lees verder

VRM: Tijdelijke zendvergunning mogelijk trager

Evenementenlicenties voor FM zijn populair en ze worden zonder al teveel omhaal toegestaan door de Lees verder

Musica FM gaat van start in Kortrijk en Menen

De Zuid West-Vlaamse luisteraars, meer bepaald in de regio’s Kortrijk (105.3 FM) en Menen (107.1 Lees verder

2013: Een veelvoud kandidaten voor 8 frequenties

Het Vlaamse lokale radiolandschap wordt mogelijk binnenkort aangevuld met acht 'nieuwe' radiostations. Zoals bekend lanceerde Lees verder

2000: Er is plaats voor commerciële zenders!

In radio-middens was het 'hottest' item tijdens het voorbije weekend de eerder onverwachte mededeling van Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in erkenningen
Onduidelijkheid voor 80 lokale radiostations

Mediaminister sprak zichzelf tegen

Commissie Media over de nieuwe radiolicenties

Sluiten