fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het niet gesproken Zondagsblad van de radio

Te kort voor een lang verhaal, maar toch niet te missen

Eerst even wat korte berichten wegwerken… Heidi Van Thielen, slachtoffer van een bacteriële infectie, cadeautje van een vakantie op Bali, is morgen weer present in de ochtend van Qmusic (06:00-09:00 uur), samen met Sam De Bruyn en Wim Oosterlinck ### Omdat er gisteren wat haperde met de link naar ons artikel ‘Digitale oplossing lokale DAB+ is ver weg’, hebt u dat opmerkelijke verhaal misschien gemist. Het euvel was snel gerepareerd, maar toch. De herkansing vindt u hier ### Jonathan Marks zette dan weer een bijzonder knappe reportage online van de Engelse zendersite Ordfordness. De plek waar vandaan Radio Caroline tegenwoordig uitzendt op 648 kHz. Niet te missen hieronder.

Cadeau in Bilzen van Radio BOO

In Zuid-Oost Limburg loopt de herinrichting van de FM-band voor lokale zenders op wieltjes. Radio BOO is er erkend voor een cluster met frequenties in Bilzen (105.1 FM), Lanaken (107.1 FM) en Tongeren (107.3 FM). En dat voor de komende negen jaar. Vorige week zondag (07/01/2018) werd er daarom in Bilzen een drink georganiseerd op het nieuwe jaar en op de komende avonturen in radioland. Radio BOO stelde er meteen zijn nieuwe mobiele studio voor in aanwezigheid van heel wat bekende en minder bekende gasten. De foto’s staan ondertussen online op de juiste webstek. Die van Radio BOO zelf. Hoe verzinnen ze het?

Back to the future bij Joe

Het is uiteraard niet meer dan een ‘aardigheidje’. In deze digitale tijden waarbij iedereen met iedereen verbonden is, waar hij of zij zich ook bevindt… Maar toch blijven we het knap vinden. Enerzijds omdat de luisteraar er niks van merkt, anderzijds omdat het altijd een beetje spannend blijft. Back to the future is alomtegenwoordig. We hebben het over Peter Verhoeven die zopas Qmusic verliet om vanaf morgen, maandag 15 januari, te debuteren in de nacht bij Joe, al vanaf 04:00 uur. Ontiegelijk vroeg opstaan voor de man, denk je dan. Niet dus, want Verhoeven woont in de VS, waar ze een kwart van een etmaal achterlopen. Kortom, Peter maakt een nachtprogramma voor Joe, terwijl het voor hem eigenlijk nog maar (late) avond is. (Patrick De Smit)


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Jean-Pierre Legein Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Jean-Pierre Legein
Gast
Jean-Pierre Legein

Joe word langzaam beetje bij beetje QNew-Music De muziekkeuze veranderde het laatste jaar-en Het is ook net of alle vroegere Q-Music Djs al jaren overlopen naar Joe Jaar na jaar Zouden zij die verouderen terug willen naar het draaien van de hits van vroegere tijden? Helaas is er veel babbelwater gekomen in de micro Goed vroeger werd er ook, gesproken Maar ik kan het veel minder pruimen dan vroeger wat de inhoud betreft! Nooit gedacht dat ik voor 1 2 jaar geleden opeens zoveel meer naar Radio Nostalgie zou luisteren. Gelukkig is er het internet Aan de westkust zou de gewone luisteraar die op een gewone radio luisterd verplicht worden naar de commerciele of nationale zenders te luisteren. De ruis is ingetreden aan de westkust Nog 1 locale radio Nonstop vanuit Nieuwpoort Beach op 106.1 FM in Adinkerke-De Panne kreeg men de frequentie van Hit FM Beach is vanuit Nieuwpoort tot in Frankrijk te beluisteren nu vanuit Adinkerke dat aan de franse ligt en met De Panne aan zee, zend men ook uit nutteloos voor de vissen en Frankrijk ! Minister Gatz krijgt van mij de radiovis-miskleun van het jaar Koksijde is de 104.8 ook ruisradio te beluisteren Ergens op de FM band word ik bestookt met de VBRO met het nederlandstalige lied vanuit het Oostendse En voor zoveel ik het hoor vanuit Oostende nog eens de nonstop jukebox van Hit FM. Voor onze Oostendse collega luisteraars dus VBRO – Hit FM Hoor nog nonstop vanuit Diksmuide via Radio Kompas VBRO Vrije Brugse Radio Omroep voor de niet Bruggelingen, tot zelfs rond Deinze of god weet waar nog. Men heeft het over DAB de toekomst We moeten dit aanschaffen, ons voorbereiden zegt men ons. daarna later al onze FM radio’s buiten gooien DAB …jaja en lees je dat Nederland dit onlangs terug afvoerde ! Ondertussen komen vanuit Frankrijk op de FM hun zenders hier en daar weer beter te beluisteren of zijn ze terug Besluit… we doen niks, en blijven internet radio beluisteren En oude radioprogramma’s van de zeezenders, vrije radio uit de 80s toen de FM band de djs van de gewone locale radio live een band hadden met de luisteraars (toch gedeeltelijk) Valt de computer uit oei..dan nog een oplossing voor wie een abbo heeft kan zeg maar bij telenet of proximus ook nog terecht via de tv luidsprekers ! Voor de fans bv van Club FM , Family o.a. enzz 2018 – 1981 FM tot 1985 Radio Marina – WMR Radio eerst Weekend Muziek Radio in het weekend en daarna 24 uur per dag – Westpoint – Radio Saturnus – Horizon (Beach) – Atlantis – Mi-Amigo Nieuwpoort – Mi-amigo-WMRadio Koksijde-Oostduinkerke….kortom wat een tijden ..met nog de Oostendse zenders en Radio Kompas Met veel echte locale djs presentatie Besluit anno 2018 is alles naar de kloten zou de visser zeggen De waarheid als een koe is…1 ex WMR dj bij Beach radio de zondag met bv het voetbal erbij, sport..presenteert. Mocht echter Beach verdwijnen dan is het compleet… Lees verder »

Meer in dab+, deejays, lokale radio, middengolf
JLB gaat soms naar zee (6)

Radio Centraal, de oudste en de meest eclectische

Lokale DAB+-test gestopt in Nederland

«Peter moest leven in de muziek en voor publiek»

Het niet gesproken Radioblad op zaterdag (video)

Digitale oplossing lokale DAB+ is ver weg

Sluiten