fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het niet gesproken Radioblad op dinsdag (video)

De Raad van State, vandaag 

Vandaag, dinsdag 16 januari, zijn er om 11:00 uur in de Vlaamse kamer van de Raad van State drie zittingen. Zowel de Franse Gemeenschap, de NV Inadi (RTL Group) en de RTBF pleiten er met eenzelfde advocaat tegen de Vlaamse Gemeenschap. Beide gemeenschappen hebben vorderingen tot schorsing van het frequentieplan lopen bij de Raad. Begin december kwamen de ministers media van de Vlaamse en Franse Gemeenschap tot een voorakkoord over 467 FM-frequenties van de Franse Gemeenschap en 410 van de Vlaamse  Gemeenschap. Bovendien zouden er 21 frequenties in Wallonië en 13 in Vlaanderen bevroren worden, ze zouden in gebruik mogen blijven met dezelfde kenmerken.

Wim Oosterlinck wordt blind gedropt

Qmusic-presentator Wim Oosterlinck, die vanaf deze week de ochtendshow officieel mee presenteert, moet zich de komende dagen uit de meest onverwachte situaties zien te redden. Gisteren, maandag 15 januari, werd hij meteen voor de leeuwen gegooid want zijn collega’s Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen dropten hem als levend standbeeld aan het station van Antwerpen-Centraal. Vorige week kreeg Oosterlinck immers te horen dat zijn collega’s toch eerst even wilden testen of hij wel bij hen hoorde. “Het is niet omdat je al jaren ervaring hebt, dat je je niet eerst moet bewijzen. Daarom doen ze ‘Blind Gedropt’. De ‘nieuwkomer’ wordt elke dag met een blinddoek in een bepaalde situatie geplaatst waar hij op voorhand niets van afweet en daaruit moet hij zich dan maar zien te redden.

Astrid Demeure doet het voortaan ’s ochtends

Astrid Demeure (foto), geboren op 19 december 1986, vergezelt voortaan de MNM-luisteraars tussen 10:00 en 12:00 uur. Ze komt uit Sint-Truiden, begon als VJ bij TMF en maakte de overstap naar MNM in 2011. Sindsdien heeft ze heel wat radiokilometers op de teller, zowel in de week, als in het weekend, met o.a. De Avondshow, Sing Your Song, MNM Rewind, De Ochtendshow, Weekend Astrid en Astrid After Work. Samen met MNM-dj Brahim (foto) startte ze UrbaNice op in 2013, wat ze nu met de voormiddag zal blijven combineren. Astrid Demeure: “Ik ben enorm blij om 2018 elke dag fris te mogen inzetten samen met de leukste luisteraars en de beste muziek. Hopelijk zetten we elkaar aan om alle goede voornemens deze keer toch waar te maken! De goesting is er, nu nog een goed paar loopschoenen. Maar het zijn solden, toch?”

Veronica-boek alweer (bijna),uitverkocht
 

Het boek ‘Radio Veronica, Hoe de wal het schip keerde’, van voormalig Radio Veronica medewerker Hans Becker is een ongekend succes. De eerste druk verscheen op 20 november 2017 en was al na enkele weken uitverkocht. De tweede druk was vanaf half december 2017 leverbaar, maar ook deze is nu (bijna) uitverkocht. Uitgever Aldus Boek Compagnie meldt dat een derde druk pas over enige tijd leverbaar zal zijn. De (web-)winkels van het Museum van de Twintigste Eeuw en Museum RockArt hebben nog enkele exemplaren op voorraad. Het boek is gemaakt door voormalig Radio Veronica-medewerker Hans Becker en staat vol foto’s die hij zelf in zijn periode bij de zeezender maakte. Het grootste deel is nooit eerder gepubliceerd.


Broadcast Partners
TVV Sound
Belgian Radio Day
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Stond u ooit in de lift met Salvatore Adamo? Radio 1 wil het weten... Terwijl
‘Een gegeven paard kijkt men niet in de bek!’ Dat weten ze nu ook weer
Terwijl de VRT gisteren uitvoerig '75 jaar radio' vierde op alle netten, raakte in de
Een gewoonte als een ander; de bovenburen meten ze maandelijksOveral waar men gaat langs Vlaamse
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Probeer dan al eens om goed te doen. Dat is momenteel de diepe verzuchting bij
U zal het verschil (waarschijnlijk) niet kunnen horen, maar wel zien Ook hier is er

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Wordt 2018 het jaar van de ‘slimme luidspreker’?

Is Norkring een ambassadeur of stoorzender voor DAB+ in Vlaanderen?

Het niet gesproken Radioblad op maandag (video)

De herlancering van de podcasts

Westerscheldetunnel ‘aangesloten’ op DAB+

Het niet gesproken Zondagsblad van de radio

Sluiten