RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het najaar van VRT-radio

Radio 2

Inhoud

Radio 2 80, 90 & Nillies

Op vrijdag (vanaf 18.00 uur) en zaterdag (vanaf 20.00 uur) presenteert Marc Pinte tot 22.00 uur Radio 2 80, 90 & Nillies. Lekker lang de beste dansbare hits uit drie decennia, goed voor het ultieme weekendgevoel.

Kim Debrie in het weekend

Wakkere ochtendradio op zaterdag én zondag. Een opgewekte Kim Debrie zorgt meteen voor een goed humeur. Met de beste tips om alles uit je weekend te halen. Op zaterdag van 6.00 tot 8.00 uur, op zondag van 7.00 tot 9.00 uur.

Niels Vandeloo

Niels Vandeloo op zaterdag

Niels Vandeloo duikt midden in de weekendbeleving: wat is er op zaterdagnamiddag aan het gebeuren, wie staat er vanavond op een podium en wat kunnen we de rest van het weekend nog meemaken?  Ook belangrijke nieuwsupdates krijg je van Niels te horen. Elke zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur.

Christel Van Dyck op zondag

Na De Rotonde is Christel Van Dyck klaar voor een nieuw hoofdstuk spraakmakende radio. Wat prikkelt de zintuigen van haar gasten en geeft hen goesting in het leven? Je hoort en ziet het elke zondag tussen 9.00 en 10.00 uur op de radio en in de Radio 2-app.

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader komt dit najaar thuis bij Radio 2. Je hoort hem alvast tijdens de eindejaarslijst tussen kerst en nieuw. Later volgt er meer info over de concrete plannen.

Extra beleving

Radio 2 Zomer 500

Radio 2 zorgt vlak voor de start van het najaar nog voor extra zon op je radio met 500 zomerse songs gekozen door de luisteraars. Van zondag 29 tot en met dinsdag 31 augustus.

Radio 2 70 week en Radio 2 90 week

Van maandag 4 tot en met zaterdag 9 oktober hoor je een hele week lang de grootste hits en de beste klassiekers uit de jaren 90 op Radio 2. Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 november is het dan weer genieten met de klassiekers uit de jaren 70.

Radio 2 Natuurweekend

Samen met Natuurpunt Vlaanderen trekt Radio 2 het bos in. Laat je verwonderen door de natuur in je buurt met Radio 2 VIP-wandelingen, verrassende audiogidsen en boeiende radio. Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober.

Radio 2 Singalong

Op zondag 19 december zingt iedereen mee op de grootste hits en de beste klassiekers onder leiding van topdirigent Hans Primusz op de Radio 2 Singalong in deSingel in Antwerpen.

Vaste waarden

Start je Dag

Radio 2 houdt de hele dag de vinger aan de pols van wat leeft in je buurt. Met de regionale ochtend- en middaguitzendingen, maar sterker dan ooit ook online, via de Radio 2-app en VRT NWS. Mis niets van de actualiteit met Start je Dag, elke weekdag van 6.00 tot 8.00 uur op Radio 2.

Sven Pichal

De Inspecteur

Dé consumentengids van Vlaanderen blijft verrassen met info waar je echt iets aan hebt.  Ook in prangende dossiers zorgt Inspecteur Sven Pichal voor een oplossing. De eerste week van het nieuwe seizoen gaat hij in op de steeds duurdere energiefactuur. Elke weekdag, tussen 8.00 en 9.00 uur op Radio 2.

Radio 2 Kick Start

Benjamien Schollaert draait tussen 9.00 en 10.00 uur de favoriete songs van luisteraars voor een fijne start van de dag.

De Madammen

Ook De Madammen staan weer klaar om samen met de luisteraars zoveel mogelijk uit het leven te halen. Leef goed, feel good! Elke weekdag van 10.00 tot 12.00 uur met Anja DaemsCathérine Vandoorne en Siska Schoeters.

Radio 2 Topcollectie

Peter Verhulst en Ann Reymen presenteren van maandag tot donderdag, tussen 13.00 en 16.00 uur, de grootste hits en de beste klassiekers.

Radio 2 Spits

Tussen 16.00 en 18.00 uur zorgt David Van Ooteghem telkens weer voor de meest ontspannende round-up van de dag.

Radio 2 Bene Bene

Dat artiesten van bij ons een groot podium verdienen weet Radio 2 al lang. Onze Vlaamse artiesten schitteren niet alleen op Radio 2 Zomerhit, maar ook het hele jaar door bij Radio 2 Bene Bene met Vanessa Vanhove. Met nieuw werk, verrassende live-sessies en amusante interviews. Van maandag tot en met donderdag, tussen 18.00 en 20.00 uur op Radio 2. Artiesten van bij ons zijn ook 24 op 24 te beluisteren op de stream Radio 2 Bene Bene via de Radio 2-app.

Radio 2 Weekend

Radio 2 Weekend, dat is good vibes met Caren Meynen op vrijdag, zaterdag (vanaf 13.00 uur) en zondag (vanaf 12.00 uur), tot 16.00 uur.

Radio 2 Weekwatchers

Na alle coronaperikelen is het voor Ruben Van Gucht op zaterdag tussen 8.00 en 10.00 uur opnieuw thuiskomen in het sfeervolle café van brouwerij De Koninck in het centrum van Antwerpen. Samen met zijn gasten en een beperkt livepubliek fileert Ruben de voorbije week met veel ruimte voor livemuziek, humor en entertainment.

Vaste afspraken in het weekend

Vaste afspraak op zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur is De Zoete Inval. Hét legendarische spelprogramma met Luc Appermont. De Radio 2 Top 30, tussen 12.00 en 13.00 uur, met Peter Hermans. De enige echt hitlijst van Vlaanderen. En op zondag De Pré Historie met Guy De Pré. Het iconische radioprogramma tussen 10.00 en 12.00 uur, met legendarische quotes bij de grootste hits aller tijden.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Hugo Morrens, oud-radiojournalist BRT, overleden

Op  14 januari is Hugo Morrens overleden. Het nieuws bereikte ons nu pas. Van 1964 Lees verder

Blad 1382: Radioplayer, De 7, Koken met Classics

• Radioplayer.be mag langer aan het (Vlaamse) infuus • De Tijd en L’Echo lanceren dagelijkse Lees verder

MNM Breakout: waar zijn Peter, Laura en Esther?

Bij MNM loopt sinds dinsdagochtend het spel ‘MNM Breakout’. Peter Van de Veire, Esther Nwanu Lees verder

Blad 1377: Radio 1, The Weeknd, Sky Radio

• Nederlanders geven Vlaamse Radio 1 een nieuw kleedje • Klassieke pop- en rockalbums die Lees verder

Studio Brussel promoveert Vuurland tot nieuwe muziekstream

Een nieuwe dag, een nieuwe radiostream. Het is een boutade, maar heel ver zitten we Lees verder

Recordaantal streamers voor VRT radio

De  eindejaarsprogrammering  van de VRT-radiomerken stuwde het online luisteren in december 2021 naar ruim driehonderdduizend unieke streamers per dag, met Lees verder

Klara pakt uit met tweede editie De Twintigers

Nieuwe generatie muzikanten laat van zich horen Tijdens de Week van de Belgische muziek, die Lees verder

MNM zet 2022 in met nieuwe programma’s

MNM, de jongerenzender van de VRT, trapt het nieuwe jaar af met drie gloednieuwe programma's. Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Davy
Davy(@davypeleman)
4 oktober 2021 - 18:44 18:44

Afgeschaft? Van maandag 4 tot en met zaterdag 9 oktober hoor je een hele week lang de grootste hits en de beste klassiekers uit de jaren 90 op Radio 2.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x