RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Nieuw bij Joe: Hitlijn, Singalong en Hitarchief

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Niet dat de bladeren al van de bomen vallen, daar is het nog veel te vroeg voor, wel worden de najaarsprogrammeringen van de diverse landelijke radiostations die Vlaanderen rijk is, al gretig rondgestrooid. Gisteren, maandag 9 augustus beet NRJ de spits af. Tussendoor meldde Nostalgie de komst van een extra Vlaams kanaal, en vandaag gunt Joe ons een inkijkje in hun nieuwe schema, waarin o.a. voor eerste Minister Alexander De Croo een rolletje is weggelegd, dit naast enkele nieuwigheden zoals de ‘Joe Hitlijn’, ‘Singalong’ en de nieuwe nostalgische hitlijst het ‘Top 40 Hitarchief’.

Vanaf de eerste schooldag

Sven Ornelis en Anke Buckinx zijn klaar voor de eerste schooldag bij Joe. Op maandag 30, dinsdag 31 augustus en woensdag 1 september keren ze tussen 06:00 en 10:00 uur terug naar de schoolbanken om er telkens live radio te maken. Starten doen ze in de lagere school van Sven in Knesselare, om de dag nadien naar Lanaken te trekken waar Anke haar middelbare schooltijd beleefde. 

Sven Ornelis & Anke Buckinx

Op woensdag 1 september maken ze samen met eerste minister Alexander De Croo live radio vanuit zijn middelbare school in Ronse. Tijdens deze trip down memory lane kiezen Sven en Anke voor de grootste hits vanuit hun schoolperiodes en praten ze met ex-klasgenoten en oud-leerkrachten. Welke grote of kleine verhalen herinneren zij zich nog? Haalden ze kattenkwaad uit op de speelplaats? En in welke talenten blonken ze uit? 

“Terug naar school is altijd een speciaal moment in een gezin. We warmen daarom onze luisteraars op voor de eerste schooldag na een bijzonder jaar en hopen dat onze kinderen, nu meer dan ooit back to school mogen zodat zowel zij als hun mama’s en papa’s het normale leven terug kunnen oppikken”, vertelt Sven. “Ik ben ook benieuwd om onder andere mijn ex-lief terug te zien en wat er van hem geworden is”, lacht Anke. 

Hitlijn tijdens de middaglunch, ‘Singalong’ in de vooravond

Met tot nu toe zo’n 37.500 bezoekers komt het ‘Joe Muziekrad’ in Westende aanstaande zondag 15 augustus tot stilstand. De dag nadien trapt het radioteam een nieuw seizoen af. Aan het ochtend- en avondritueel verandert er niets. De luisteraars ontmoetten opnieuw ‘Sven en Anke’ van 06:00 tot 10:00 uur. Tussen 16:00 en 18:00 uur krijgen ze het gezelschap van Raf Van Brussel en Rani De Coninck. 

Ook Alexandra Potvin blijft op post met ‘Alexandra Werkt!’ tussen 10:00 en 12:00 uur. Daarna volgt tussen 12:00 en 13:00 uur de ‘Joe Hitlijn’, waarin luisteraars de muziek bepalen in het midden van hun werkdag. Nog nieuw in de week en weekend is ‘Singalong’, een meezinguur met op weekdagen Bart-Jan Depraetere en op weekenddagen non-stop muziek tussen 18:00 en 19:00 uur. Van maandag tot en met vrijdag brengt Bart-Jan aansluitend oldies tussen 19:00 en 21:00 uur tijdens ‘Best of 70’s, 80’s en 90’s’.

Nieuw tijdens het weekend

Op vrijdagavond zet Heidi Van Tielen het weekend in tussen 21:00 en 00:00 uur tijdens ‘Joe Funk en Disco Fever’. Zij trakteert de luisteraars op absolute greatest discohits. Op zaterdag is Ann Van Elsen terug aan zet van 10:00 tot 12:00 uur met ‘Speeltijd’, waarin ze elke week met een ander bekend gezicht terugkeert naar de schoolbanken. Zondag horen luisteraars tussen 10:00 en 12:00 uur ‘Top 2000 Stories’, waarin Lenke Van Olmen een mix van Top 2000-muziek en verhalen van artiesten en luisteraars bij de songs uit de top voorschotelt. 

Op de middag, zowel zaterdag als zondag, tussen 12:00 en 14:00 uur, zorgt Evi Geysels straks voor een nostalgische terugblik op de hitparade van een specifiek jaar met het ‘Top 40 Hitarchief’. Tussen 19:00 en 22:00 uur is Alexandra Potvin op zaterdag aan zet met ‘Joe Funk en Disco Fever’ en op zondag krijgt Tess Goossens tussen 19:00 en 21:00 uur het vaste gezelschap van Chloë De Bie. Zij beantwoorden samen met luisteraars vragen in ‘Love, Sex & Drama’. 

Ook de andere Joe-dj’s Carl Schmitz (week: 13:00-16:00 uur), Anne Paulissen (week: 21:00-00:00 uur), Jan Bosman (weekend: 14:00-18:00 uur) en Kris Mannaerts (zondag: 21:00-00:00 uur) staan klaar voor het najaar van Joe.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Joe draait rondjes in Middelkerke

‘We're flying high, we're flying right up to the sky’ zal deze zomer voor heel Lees verder

Joe-pakjestruck stopt in Aalst

Een kerstcadeau voor alle kinderen in armoede. Met dat goede doel voor ogen verwelkomt de Lees verder

Joe telt tot 2000 (in omgekeerde volgorde)

Maandag 10 oktober start bij Joe de Top 2000. Dit jaar voor het eerst met Lees verder

Jelle Cleymans vanaf dit najaar te horen bij Joe

Niet zozeer als zingende BV, maar als één van de dj’s, al is hij geen Lees verder

Joe bouwt Antwerpse Waagnatie om tot Singalong Arena

Vanaf maandag 10 oktober zendt Joe opnieuw de top 2000 uit. De lijst wordt afgesloten Lees verder

Joe Lage Landen wordt een zomer lang ‘Joe 10 om te zien’

Joe heeft sinds vanmorgen het themakanaal Joe Lage Landen tijdelijk omgedoopt tot ‘Joe 10 om Lees verder

Joe Summer Island brengt retro kermis naar Westende

Voor de eerste keer bouwt een Vlaamse radiozender een entertainmentpark op aan de Belgische kust.

Joe zoekt opnieuw ‘De Leukste Hond van Vlaanderen’

Dit keer kunnen de viervoeters in 8 nieuwe en originele categorieën meedoen. Juryleden van dienst Lees verder

Meer over Joe

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx