RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het mysterie van Radio 2

Grootste Familie ontrafelt hele zomer mysteries uit jouw buurt

Wie nam de telefoon écht op als het nummer van Will Tura werd gedraaid? Wat is het bizarste dat al is aangespoeld aan onze kust? En is de marginale driehoek écht marginaal? Radio 2 gaat op zoek. Hun zomer staat helemaal in het teken van mysteries.

Heel juli en augustus worden de allerbeste mysteriejagers uitgestuurd naar alle hoeken van Vlaanderen en Brussel om er onopgeloste raadsels, verhalen en vreemde gebeurtenissen van en mét de luisteraars uit te pluizen. Samen ontrafelen ze veertig lokale mysteries. Mee speuren kan in diverse programma’s en via de Radio 2-app. Aan het einde van elke week zorgt Britt Van Marsenille (foto bovenaan en onder) voor opheldering in de Radio 2 Mysteries-podcast.

Elke provincie heeft geheimzinnige verhalen die vragen oproepen. De regionale redacties in Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen focussen op een bepaald mysterie in hun eigen gouw. Vanaf maandag 5 juli elke dag van 06:00 tot 08:00 uur en van 12:00 tot 13:00 uur op Radio 2, via de Radio 2-app en Radio 2.be.

Podcasts & De Rotonde

Naast de Mysteries-podcast zijn er ook nog andere podcasts. Op zoek naar een ideale ‘compagnon de route’ op een natuurwandeling, tijdens een reis of bij de vaccinatieprik? Ook de legendarische radiosoap uit de jaren 90 is helemaal terug van weggeweest. Vanaf vandaag, vrijdag 2 juli, zijn er wekelijks vijf nieuwe afleveringen van ‘t Koekoeksnest in de Radio 2-app.

De 230ste gast van de al even legendarische Rotonde was Christel Van Dyck zelf. Zij liet zich afgelopen zondag interviewen door Xavier Taveirne en het werd een mooi gesprek. Te beluisteren als podcast in de Radio 2-app. Ook te ontdekken herbeluisteren zijn tientallen gesprekken van de afgelopen jaren uit De Rotonde. Eddy Planckaert, Jef Vermassen, Niels Destadsbader, Free Souffriau, Viviane De Muynck, Martin Heylen, Axelle Red, Lucien Van Impe, … 

De Radio 2 Prikcast

Radio 2 maakt het kwartiertje wachten na het vaccin net iets aangenamer met de Prikcast. Daarin wordt de luisteraar meegenomen achter de schermen van het vaccinatiecentrum. Gedurende een kwartier licht de podcast een tip van de sluier van wat er écht gebeurt achter al die deuren en gordijntjes.

En Kim Debrie (foto) duikt deze zomer wekelijks in het vakantiegeheugen van een bekende Vlaming in ‘De Zomers van…’.  Aan welke zomer heeft Steven Van Gucht mooie herinneringen? Wat houdt een ideale vakantie in voor Elke Clijsters en hoe ziet de zomer van Gert Verhulst er dit jaar uit? Het antwoord op deze vragen is elke zondagochtend te horen op de radio en te herbeluisteren in de podcast.

In ‘Wereldhits van bij ons’ komen artiesten zelf aan het woord over hun internationale successen. Een muzikale blik achter de schermen met onder meer Axelle Red over ‘Sensualité’, Adamo over ‘Tombe La Neige’ en Soulsister over ‘The Way to Your Heart’.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio 2: Christel Van Dyck overloopt de afslagen van haar leven

Gisteren schreven we het al in Het Blad, vandaag komen we er uitgebreider op terug. Lees verder

Radio 2: zot veel zomer 2021 in eigen land

Deze zomer kom je Radio 2 overal tegen in Vlaanderen. Zo houdt Kim Debrie in Lees verder

Radio 2: ‘FC Niels & Wiels’ vanaf 12 juni (video)

Na het WK in 2018, zijn Niels Destadsbader en Miguel Wiels ook nu weer van Lees verder

Radio 2 viert de ‘Beste Buren’ op zaterdag 8 mei

Vanaf zaterdag begint de zon weer te schijnen. Terwijl de terrassen heropenen, maakt Radio 2 Lees verder

Vriendschapsfraude: Radio 2 wapent u met getuigenissen en tips

De Radio 2-Inspecteur bekijkt deze week in detail hoe vriendschapsfraude werkt. Hij praat met slachtoffers Lees verder

Ook bij VRT radio is november dé Boekenmaand

Publieke omroep zet maand lang extra in op boeken Radio 1 zet een hele week Lees verder

‘Rat Pack’ feest bij Radio 2 (video)

‘The Rat Pack’, het programma vol gouden classics en evergreens , is dit weekend aan Lees verder

Radio 2: Ook Dirk S. verlaat het pand (video)

En alweer eentje die het 'Huis van Vertrouwen' verlaat. Met zachte hand naar de uitgang Lees verder

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x